reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja rodziłam w Warszawie, ale mieszkam gdzie indziej. Szpital nie dawał ani skierowania na badanie ani wykazu miejsc gdzie można je zrobić. W mojej okolicy są dwie placówki w ktorych można zrobić na NFZ i jedna w ktorej prywatnie. Dzis porozmawiam o tym z polozna...

Hej :) ja robiłam usg w 11 tyg - tak wyszło. Wszystko było ładnie widać - wiec spokojnie :)

reklama
Dziewczyny czy ktoś suplementował żelazo u dzieciaczków? Jeżeli tak to jakie dawki i jak długo? Nie było potem problemów z kupą u Maluszka? My musimy podawać

My suplementujemy - actiferol 15 mg - kupa czasem czarno zielona, czasem mocno zielona. Problemów ze zrobieniem nie ma, ale jesteśmy na mm przeciw zaparciom i przepajam wodą.

Te kalendarzowe szczepienia nie dawały nam żadnych reakcji negatywnych tylko dluzej spała. Meningokoki b dawka 1 byla dla nas złym wspomnieniem dawka 2 zero dziwntch reakcji.
Co do wózka....
Mąż jak byliśmy na spacerze i pękł wszedł do chinczyka kupił taśmę izolacyjna i naprawił ha ha ha ha
Pobobno bebetto nie robi problemów wysylasz meil paragon popsuta część i przysyłaja nową.
Dzis będziemy jeździć z taśmą tylko mąż mowil bym na dół wózka arbuzow narazie nie pakowała :laugh2: no i ze bryka ma juz duzy przebieg i bym szykała nowej .
My z Marcelina robimy 10-15 km dziennie x 9 miesięcy to mowi ze bryka do kasacji hi hi hi rozgladam sie za parasolka ale narazie nic mi sie nie podoba ( ja lubie to bebetto)
19.09 lecimy do Polski:szok: chyba bede ja nocic na rekach :szok:
No to niezły ma przebieg rzeczywiście:-D to dziś dziewczyny bez zakupów dużych musicie wytrzymać:p

Hej ja podaję już ponad dwa.miesiace żelazo do mm w dawce 7mg ,u nas była słaba morfologia hemoglobiny i hematokrytu już dwa razy robiliśmy morfologię po podawaniu żelaza i morfologia poszła w górę ale jeszcze przez miesiąc mamy podawać i znowu wyniki.U nas mały ma problem z kupka bardziej się męczy żeby ją zrobić ale robić robi .
Dzięki za odpowiedź. A jakie żelazo podajesz? Dajesz dodatkowo jakieś witaminy c lub b??

reklama
Dzięki za odpowiedź. A jakie żelazo podajesz? Dajesz dodatkowo jakieś witaminy c lub b??
Actiferol saszetki 7mg czasem daje mu bobotic forte i Osłonka baby probiotyk.U nas ogólnie nie ma problemow z brzuszkiem po podawaniu żelaza . Jeżeli lekarz przepisał wam żelazo to wie co robi.Kochana też się martwiłam że żelazo muszę podawać bo słaba morofologia ale czasem trzeba aby pomóc . A powiem ci ,że ładnie poszło w górę np hematokryt i hemoglobina po podawaniu żelaza , jeszcze miesiąc podawania mamy i koniec i wyniki znowu my za każdym razem jak mamy robić morfologie to od razu badanie moczu też

Ostatnia edycja:
Do góry