reklama
Ewunka
Fanka BB :)
To super gratuluje . Ja według moich standardów tez jestem najlepsza mama dla Marceliny. Kp dla mnie momentami był piekny cudowny ale nie wyszło .....Tak was czytam i stwierdzam, że jestem według tych standardów matką "idealna". [emoji33] Karmię tylko cycem, bujam, lulam i reaguje na dosłownie każde stękniecie. Młody gdy śpi w drugim pokoju to zaglądam do niego co kilka minut. Do żłobka nie oddam, ale dzięki temu, że mam taką możliwość.
No jedynie co mogę sobie zarzucić to smoczek! i dochodzi myśl o snieżynkach=rodzeństwo więc muszę za jakiś czas odstawiać od cycka. [emoji17] Mówiłam, że będę to robić około 6 miesiąca, ale teraz zmieniam zdanie. Spróbuje chyba do 8 miesięcy. Za bardzo mi się to podoba. Dla mnie ten czas jest magiczny, tylko mój i jego, nasz. Najśmieszniejsze jest to, że pierwsze tygodnie były dla mnie tak tragiczne, że marzyłam o przejściu na mm.
Mnie strasznie denerwuje porownywanie kto jest lepszy......
Evelin83
Super dzieci się rozwijają w otoczeniu innych dzieci, ja zauważyłam to po moim siostrzeńcu i koleżanki synku, ale nie zmienia to faktu:JAK TAK MOZNA!!!!!Ja z perspektywy czasu wiem, ze zlobek to byla super decyzja i drugi raz zrobilabym to samo. [emoji4]
Ewunka
Ja wiem ze żłobki sa super ale mam za krótka pępowine jeszcze jej nie odciełam .Ja z perspektywy czasu wiem, ze zlobek to byla super decyzja i drugi raz zrobilabym to samo. [emoji4]
Myslalam ze oddam jak będzie miała rok ...i wroce na caly etat do pracy ... ale mam potrzebę bycia z nia i już . Obecnie w domu mam przedszkole bo mi kolezanki podrzucają bo okres wakacyjny.
ewelin86
Hahaha dobre z tą patologią [emoji23] to mnie też powinni do opieki zgłosić bo maly wg nie płakał [emoji23]A to też przerabiałam , teść dyskretnie wziął butelkę i przeczytał że może zawierać 0,5%, teraz już nic nie mówią ale te ich spojrzenia , a jak powiedziałam że położna powiedziała że od czasu do czasu mogę sobie wypić lampkę wina czerwonego pół godziny przed karmieniem to już w ogole. Ostatnio kuzynka męża przyszła do nas i pyta czy pije melisę, bo jej koleżanka piła i jej dziecko ciągle spało jak moje , i teraz jak przychodzą to muszę małego szczypać żeby się darł bo jeszcze mnie do opieki podadzą że patologia w domu bo dziecko spokojne
ewelin86
Otóż to. Ja jak czytam czy słyszę, że powinnam tak a nie inaczej to mam poczucie, że jestem beznadziejna matka. Nie nawidze porównywania kto jest lepszy...To super gratuluje . Ja według moich standardów tez jestem najlepsza mama dla Marceliny. Kp dla mnie momentami był piekny cudowny ale nie wyszło .....
Mnie strasznie denerwuje porownywanie kto jest lepszy......
A szczerze niedługo czuję, że tak będzie bo szwagierka w ciąży
Justin87
Nigdy nie bujałam córki i dzięki temu nie musiałam jej nosić ani niszczyć amortyzatorów wózka.Smoczków my mamy 5 , jak mówię że będę karmić do 6 mca i ani dnia dłużej to usłyszałam że jestem wyrodna matka, jak o 20 zanoszę małego do łóżeczka i zostawiam do zasniecia, bez bujania, noszenia itp.to też jestem wyrodna matka itp
Nie wiem czy kiedyś widziałyście taki obrazek jak ktoś buja wózek, że dziecko w nim lata jak szmaciana lalka, bo inaczej nie zaśnie. Ja widziałam kilka razy i za każdym razem byłam przerażona. Raz zwróciłam uwagę delikatnie, że to niebezpieczne. Usłyszałam, że inaczej nie zaśnie i był foch. :/
Justin87
Moja córka poszła do żłobka jako półroczne dziecko (nie było innego wyboru). Zaaklimatyzowała się od razu, ale często chorowała. Wtedy nie było innej opcji i nawet w sumie było dobrze. Jednak teraz chcę pobyć z dziećmi dłużej w domu, mam nadzieję, że się nic nie zmieni w tej materii. Dla mnie to piękne móc być z dzieckiem w domu, poświęcić mu czas ale rozumiem doskonale, że inni mogą myśleć inaczej. Jakkolwiek na dzień dzisiejszy dla mnie najlepsze będzie i mam nadzieję, że również dla dzieci jak z nimi zostanę jak najdłużej się da. [emoji16]Ja wiem ze żłobki sa super ale mam za krótka pępowine jeszcze jej nie odciełam .
Myslalam ze oddam jak będzie miała rok ...i wroce na caly etat do pracy ... ale mam potrzebę bycia z nia i już . Obecnie w domu mam przedszkole bo mi kolezanki podrzucają bo okres wakacyjny.
nieagatka
Zgadzam sie, tez tak myslalam i jak oddawalam 9 miesieczna corke do zlibka to mialam straszne wyrzuty sumienia. A potem okazalo sie, ze ona zlobek uwielbia i ze zadnej krzywdy jej tym nie zrobilam, wrecz przeciwnie. Za to po pracy/zlobku staram sie nadrabiac i mysle, ze dla nas obu to jest dobre [emoji4]Moja córka poszła do żłobka jako półroczne dziecko (nie było innego wyboru). Zaaklimatyzowała się od razu, ale często chorowała. Wtedy nie było innej opcji i nawet w sumie było dobrze. Jednak teraz chcę pobyć z dziećmi dłużej w domu, mam nadzieję, że się nic nie zmieni w tej materii. Dla mnie to piękne móc być z dzieckiem w domu, poświęcić mu czas ale rozumiem doskonale, że inni mogą myśleć inaczej. Jakkolwiek na dzień dzisiejszy dla mnie najlepsze będzie i mam nadzieję, że również dla dzieci jak z nimi zostanę jak najdłużej się da. [emoji16]
reklama
Evelin83
Widziałam , widziałam, im dziecko głośniej płakało tym mama bądź babcia mocniej kołysały, a wtedy dziecko jeszcze bardziej wrzeszczałobo prawie z wózka wypadalo i tak z 10 min , aż w końcu biedactwo już nie miało siły płakać i zasypiało a wtedy dumna babcia mówi: inaczej nie usunieNigdy nie bujałam córki i dzięki temu nie musiałam jej nosić ani niszczyć amortyzatorów wózka.
Nie wiem czy kiedyś widziałyście taki obrazek jak ktoś buja wózek, że dziecko w nim lata jak szmaciana lalka, bo inaczej nie zaśnie. Ja widziałam kilka razy i za każdym razem byłam przerażona. Raz zwróciłam uwagę delikatnie, że to niebezpieczne. Usłyszałam, że inaczej nie zaśnie i był foch. :/