reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@misis188 super wózek ! :)
@walczaca o szczescie A to Cię rozczarije bo większość to zamówiłam głupot do domu A pewni3 myślałaś, że dla Małej :D A wtedy dla Małej zamówiłam ten kokon taki i poduszkę motylka :) fakt teraz szukam jakiegoś fajnego misia maskotki żeby był w łóżeczku np. Effiki ? Sama nie wiem..

A co do kąpieli Lenki to wanienke kupiliśmy w Ikei i my mamy tradycyjną gabeczke misia :) też myślałam tak jak dziewczyny , że bakterie itd. Ale ostatnio to zjechało mnie moje bliskie otoczenie, że chyba już na maksa przesadzam z tymi "bakteriami" i z tym wszystkim i że jak chce być taka to po co mi wózek bo z dzieckiem nigdzie nie wyjdę i mają rację... nie będę wszystkiego opisywała ale można się domyślić ;) tyle dzieci się kapalo w gabeczkach i jest dobrze :)

Ostatnia edycja:
reklama
@walczaca o szczescie A to Cię rozczarije bo większość to zamówiłam głupot do domu A pewni3 myślałaś, że dla Małej :D A wtedy dla Małej zamówiłam ten kokon taki i poduszkę motylka :) fakt teraz szukam jakiegoś fajnego misia maskotki żeby był w łóżeczku np. Effiki ? Sama nie wiem..

A co do kąpieli Lenki to wanienke kupiliśmy w Ikei i my mamy tradycyjną gabeczke misia :) też myślałam tak jak dziewczyny , że bakterie itd. Ale ostatnio to zjechało mnie moje bliskie otoczenie, że chyba już na maksa przesadzam z tymi "bakteriami" i z tym wszystkim i że jak chce być taka to po co mi wózek bo z dzieckiem nigdzie nie wyjdę i mają rację... nie będę wszystkiego opisywała ale można się domyślić ;) tyle dzieci się kapalo w gabeczkach i jest dobrze :)
Na początku nie miałam gąbki ale kąpiąc w emolium dziecko było takie śliskie :p jak m ją wyciągał do recznika czy mył a ona tak wierzgała nogami to serce mi stawało w gardle. I tez calkiem niedawno zakupilismy gabke i teraz Marcelina sobie lezy jak królowa i jest super. Znowu nie kosztuje to majatek można regularnie kupować nową.

Ja mydlilam corcie na przewijaku, najpier mylam oczka, czyscilam nosek, potem gabka ja calam mylam, na koncu mydliam glowke i potem ukladalam w wanience na tej wkladce i polewalam woda. Nie musialam przekreacac, bo woda pod plecki tez splywala. Od poczatku tez polewalismy po odrobince twarz woda, zebh przyzwyczajac. I tak to wyglsdalo zdaje sie prawie 7 miesiecy. Potem kupimismy to i przeszlismy do duzej wanny:
Zobacz załącznik 877394

A jak zaczela wstawac to juz niczego nie uzywamy, ale nadal czesto kapie sie w wanience, bo rzadko siedzi, wiec nalewamy pelna wanienke wody i ona sie w niej chlapie, wstaje, siada, wklada glowe do wody i inne cuda [emoji38]
O to fajne jest :-)) dla bliźniaków niezla sprawa :-D

No właśnie tak myślałam:p ja do łóżeczek mam chmurke z buzia uśmiechnięta i serduszko:-)

Na początku nie miałam gąbki ale kąpiąc w emolium dziecko było takie śliskie :p jak m ją wyciągał do recznika czy mył a ona tak wierzgała nogami to serce mi stawało w gardle. I tez calkiem niedawno zakupilismy gabke i teraz Marcelina sobie lezy jak królowa i jest super. Znowu nie kosztuje to majatek można regularnie kupować nową.
dokładnie ;) my przy okazji w smyku kupiliśmy bo Mężowi się przypomniało a ja zapomniałam całkiem :) dokładnie , można wymieniać. Ja np używam dla siebie myjki do kąpieli i też wymieniam często :)

No właśnie tak myślałam:p ja do łóżeczek mam chmurke z buzia uśmiechnięta i serduszko:-)
No ja właśnie jak tylko dowiedziałam się , że moja Lenka rośnie w brzuszku (2 kreski na teście :D ) to zaczęłam oglądać różne stronki i na fejsie chyba od MUFFI KIDS są takie śliczne chmurki i byłam na nie napalona od samego początku :D

U Anastazji jest wszystko poprawnie, waży 1333 gramy, dziś 28tc6 dobra a lekarzowi wygląda na 29 tc 1 doba także jest trochę do przodu :) Jedyne co mnie martwi to to, że jest 2x obwinięta pępowiną... lekarz powiedział że "jak szalem" i że przepływy ma dobre ale to obwinięcie się mnie niepokoi... czy któraś z Waszych pociech tak miała?:(
Moja była owinięta przy porodzie
Różnie taką sytuację lekarze traktują, ponoć to częste...
Na pewno bym większą uwagę zwróciła na kontrolę ruchów dziecka z Twojej strony ;)

dokładnie ;) my przy okazji w smyku kupiliśmy bo Mężowi się przypomniało a ja zapomniałam całkiem :) dokładnie , można wymieniać. Ja np używam dla siebie myjki do kąpieli i też wymieniam często :)

No ja właśnie jak tylko dowiedziałam się , że moja Lenka rośnie w brzuszku (2 kreski na teście :D ) to zaczęłam oglądać różne stronki i na fejsie chyba od MUFFI KIDS są takie śliczne chmurki i byłam na nie napalona od samego początku :D
Nasze wyglądają tak z tym że narazie mieszkają na przewijaku w sumie to dopiero od wczoraj ;-)
20180714_084755.jpg

Załączniki

• 20180714_084755.jpg
    20180714_084755.jpg
    47,3 KB · Wyświetleń: 383
Dziewczyny a w wannienkach macie gąbki?? Zapomniałam kupić

Gabka jest zlym pomyslem, bo beda sie tam mnozyc zarazki. Ja mialam plastikowa wkladke i super sie sprawdzala przez ponad pol roku.

Też mam taką wkładkę tylko boje się że jak dziecko włóż to przód umyje ale tył to muszę obracać a to ciałko mokre to już slizgie i boje się że nie utrzymam czy coś... opisz jak po kolei Ty kapalas- prosze :)

Moja Zosia od początku jest kąpana bez gąbki i bez tego siedziska i bez pieluszki.
Ja nie jestem wrażliwa na zarazki itd., ale gąbka to co innego. Tam się robi dosłownie siedlisko... Radziliśmy sobie bez pomocy takich, więc nie było potrzeby nic używać. To siedzisko też nam położna odradziła ze względu właśnie na to, że gorszy dostęp do dziecka. I jakoś poszło :) Teraz nową wanienkę trzeba kupić, bo do pierwszej się nie mieści a kąpieli w wannie jakoś narazie nie widzę ;)

reklama
Do góry