walczaca o szczescie
Fanka BB :)
Ok dziękuję:-)To jest plastikowe, nie metalowe [emoji13]
Nigdy nie plakala, woda to odrobinke zakrywala i ja moge tylko polecic [emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ok dziękuję:-)To jest plastikowe, nie metalowe [emoji13]
Nigdy nie plakala, woda to odrobinke zakrywala i ja moge tylko polecic [emoji4]
Pokazuj co tam jeszcze fajnego zamówiłaś :-)O Ty wariacie haha no to może uda mi się jeszcze zamówić
O i widzę już nawet jest tester bardzo ładny wózek;-)Fura już jest musimy jednak ja zareklamwac jutro bo w jednym miejscu jest peknieta na szwie
Też mam taką wkładkę tylko boje się że jak dziecko włóż to przód umyje ale tył to muszę obracać a to ciałko mokre to już slizgie i boje się że nie utrzymam czy coś... opisz jak po kolei Ty kapalas- proszeMialam cos takiego, nalewalam wody tak zeby nozki miala zamoczone, kladlam. Ja na tym i polewalismy woda. Bez zadnej pieluszki ani niczego. Bardzo lubila sie tak kapac. Potem dalam to bratu i bratanice tez bardzo zadowolona [emoji4]
Zobacz załącznik 877305
Serdeczne gratulacje[emoji11]Dziewczyny
Zostałam szczęśliwą mamą Lenki urodzona 10.07 55 cm waga 3360
Poród od przybycia na porodówkę 3.5 godziny.Bol wiadomo był,ale daliśmy radę.Mamy problem z przystawieniem małej bo sutki wklęsłe.Ogolnie jest dobrze.Bo ani mnie nie ponacinali ani nas nie rozerwało. Pozdrawiam
Ja przed porodem caly dzien i noc wymiotowalamUps... nie wiem jak ja to zrobiłam ale byłam między wizytami w wc. Rety jak ja się dziś fatalnie czuję:-/ Chyba mam jakąś biegunke razem z wymiotami:-/
No wlasnieOjej tak Cie "czyści"? A słyszałaś o tym że u niektórych kobiet organizm tak się oczyszcza przed porodem?
Sarunie widac takie bezsmoczkowe[emoji6] moja tez nie chce. 7 smoczkow mamy kazdy be. Teraz wziela sie za kciukaMoja Sara nie chce smoczka, wczoraj probowalam jej dac dwa rozne i dupa. Przed jedzeniem placze przy zmianie pieluszki i myslalam, ze smoczek pomoze.
A nie mowilam[emoji6] moja tez go bardzo lubi i u nas super w ogrodku sie sprawdzil bo w nim na plasko nawet spiDziewczyny bujaczek TinyLove działa cuda. Wystarczy, ze ułoże w nim Bianke, puszczę muzyczkę i od razu spokój. Polecam jeśli któraś waha się przed zakupem. Zobacz załącznik 876298
My id razu dalismyDopiero od 2tygodnia? Ja myslalam ze to od razu sie podaje.
Ale ona jest sliczna i slodka [emoji173]️ To ten bujaczek 3w1?
Nie wszystkie duzo placza[emoji6]U mnie tez Sara ma bardzo donosny placz. Faktycznie tu trzeba uwazac ale kazdy raczej wie, ze noworodki placza
U nas 6w1 plus rota, meningokoki i pneumokoki wszystko za jednym razem i malej odpukac nic nie byloTo co sie działo? Ja jestem przerazona tymi szczepienami. Wiem ze chce szczepic ale mam straszny metlik czy te stare czy kilka w 1
A myslalas o next2me? My co prawda mamy miejsce ale lozeczko na razie jedt w salinie a na gorze mamy wlasnie next2me i absolutnie polecam!dziewczyny czy Wy będziecie spały w pokojach dzieci? a mamy spalyscie razem z dziećmi w ich pokoju? Pytam bo mam pokój dla dziecka ale tam nie ma miejsca na łóżko dla mnie a w pokoju gdzie spie ja z mezem to łóżeczka juz nie wcisne bo niestety mam mały metraż. A moja siostra jest wręcz oburzona że przeciez ka ciagle musze być przy dziecku.... A ja raczej z tych co przeciez jak sie głodne obudzi to usłyszę w pomieszczeniu obok.... czyżbym żyła w świecie fikcji???
A ja uwazam ze glupi. Dziecko ma wiedziwc co hest do czego i o jakiej porze. Potem morzecie miec problem ze spacerami jak w nocy tez bedzie w wozku spacEj z tym wózkiem to nieglupi pomysł.... w razie katastrofy mojej wizji dla mnie to naturalne ze moze spac w pokoju sam ale pytam doświadczonych bo ja jeszcze nic nie wiem ... Dzięki za odpowiedź
Adunia wez nie strasz! U nas mala tak kciuka od kilku dni jedzie ze szok! W nocy czasem.sie budzi i tez kciuk...U nas u Oliwii jest kciuk i już próbujemy wszystkiego żeby ją oduczyc i nie idzie. Pediatra powiedziała że będzie gorzej niż że smoczkiem...
Gabka = bakterieDziewczyny a w wannienkach macie gąbki?? Zapomniałam kupić
Myslalam o tym ale kazdy mowil po co wiec nie kupilam. Mala teraz prawie 7kg wiec juz raczej zs duza na to.Mialam cos takiego, nalewalam wody tak zeby nozki miala zamoczone, kladlam. Ja na tym i polewalismy woda. Bez zadnej pieluszki ani niczego. Bardzo lubila sie tak kapac. Potem dalam to bratu i bratanice tez bardzo zadowolona [emoji4]
Zobacz załącznik 877305
Ja mialam na lozeczku przewijak i strasznie to nie wygodne sie zrobilo bo mala musialam wsuwac pod przewijak jak chcialam ja klasc odwrotnie by nie patrzyla tylko na prawa strone to przewijak trzeba bylo odpinac i wszystko przekladac. Dzis zdjelam przewijak i zamontowalismy na szafce i jaki komfort wkladania dziecka, ze ja wczesniej na to nie wpadlam tylko prawie 4 miesiace sie meczylam.I jeszcze cos... nie mam miejsca na nową komode z przewijakiem a mam zwykla komode tylko ze wysoka a przewija chce na łóżeczku zamontować. czy to jest wygodne? bo tak to duszno wygląda....
Dla mnie bylo nie wygodne moze przez pierwszy miesiac bylo ok potem dziecko rosnie i amelki nozki byly pod przewijakiem, nie moglam jej przesunac w gore łóżeczka bo monitor po środku jest zamontowany, jak dla mnie ta opcja nie wygodna jest.A jak to jest z braniem na ręce i odkładanie ? w sensie czy wygodnie?
Ja mydlilam corcie na przewijaku, najpier mylam oczka, czyscilam nosek, potem gabka ja calam mylam, na koncu mydliam glowke i potem ukladalam w wanience na tej wkladce i polewalam woda. Nie musialam przekreacac, bo woda pod plecki tez splywala. Od poczatku tez polewalismy po odrobince twarz woda, zebh przyzwyczajac. I tak to wyglsdalo zdaje sie prawie 7 miesiecy. Potem kupimismy to i przeszlismy do duzej wanny:Też mam taką wkładkę tylko boje się że jak dziecko włóż to przód umyje ale tył to muszę obracać a to ciałko mokre to już slizgie i boje się że nie utrzymam czy coś... opisz jak po kolei Ty kapalas- prosze