reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Fura już jest:) musimy jednak ja zareklamwac jutro bo w jednym miejscu jest peknieta na szwie

Załączniki

• 201807132239221000.jpg
    201807132239221000.jpg
    714,4 KB · Wyświetleń: 93
Mialam cos takiego, nalewalam wody tak zeby nozki miala zamoczone, kladlam. Ja na tym i polewalismy woda. Bez zadnej pieluszki ani niczego. Bardzo lubila sie tak kapac. Potem dalam to bratu i bratanice tez bardzo zadowolona [emoji4]
Zobacz załącznik 877305
Też mam taką wkładkę tylko boje się że jak dziecko włóż to przód umyje ale tył to muszę obracać a to ciałko mokre to już slizgie i boje się że nie utrzymam czy coś... opisz jak po kolei Ty kapalas- prosze :)

Dziewczyny
Zostałam szczęśliwą mamą Lenki urodzona 10.07 55 cm waga 3360
Poród od przybycia na porodówkę 3.5 godziny.Bol wiadomo był,ale daliśmy radę.Mamy problem z przystawieniem małej bo sutki wklęsłe.Ogolnie jest dobrze.Bo ani mnie nie ponacinali ani nas nie rozerwało. Pozdrawiam
Serdeczne gratulacje[emoji11]
Ups... nie wiem jak ja to zrobiłam:p ale byłam między wizytami w wc. Rety jak ja się dziś fatalnie czuję:-/ Chyba mam jakąś biegunke razem z wymiotami:-/
Ja przed porodem caly dzien i noc wymiotowalam
Ojej tak Cie "czyści"? A słyszałaś o tym że u niektórych kobiet organizm tak się oczyszcza przed porodem?
No wlasnie
Moja Sara nie chce smoczka, wczoraj probowalam jej dac dwa rozne i dupa. Przed jedzeniem placze przy zmianie pieluszki i myslalam, ze smoczek pomoze.
Sarunie widac takie bezsmoczkowe[emoji6] moja tez nie chce. 7 smoczkow mamy kazdy be. Teraz wziela sie za kciuka
Dziewczyny bujaczek TinyLove działa cuda. Wystarczy, ze ułoże w nim Bianke, puszczę muzyczkę i od razu spokój. Polecam jeśli któraś waha się przed zakupem. Zobacz załącznik 876298
A nie mowilam[emoji6] moja tez go bardzo lubi i u nas super w ogrodku sie sprawdzil bo w nim na plasko nawet spi
Dopiero od 2tygodnia? Ja myslalam ze to od razu sie podaje.
My id razu dalismy
Ale ona jest sliczna i slodka [emoji173]️ To ten bujaczek 3w1?
U mnie tez Sara ma bardzo donosny placz. Faktycznie tu trzeba uwazac ale kazdy raczej wie, ze noworodki placza ;)
Nie wszystkie duzo placza[emoji6]
To co sie działo? Ja jestem przerazona tymi szczepienami. Wiem ze chce szczepic ale mam straszny metlik czy te stare czy kilka w 1
U nas 6w1 plus rota, meningokoki i pneumokoki wszystko za jednym razem i malej odpukac nic nie bylo
dziewczyny czy Wy będziecie spały w pokojach dzieci? a mamy spalyscie razem z dziećmi w ich pokoju? Pytam bo mam pokój dla dziecka ale tam nie ma miejsca na łóżko dla mnie a w pokoju gdzie spie ja z mezem to łóżeczka juz nie wcisne bo niestety mam mały metraż. A moja siostra jest wręcz oburzona że przeciez ka ciagle musze być przy dziecku.... A ja raczej z tych co przeciez jak sie głodne obudzi to usłyszę w pomieszczeniu obok.... czyżbym żyła w świecie fikcji???
A myslalas o next2me? My co prawda mamy miejsce ale lozeczko na razie jedt w salinie a na gorze mamy wlasnie next2me i absolutnie polecam!
Ej z tym wózkiem to nieglupi pomysł.... w razie katastrofy mojej wizji :D dla mnie to naturalne ze moze spac w pokoju sam ale pytam doświadczonych bo ja jeszcze nic nie wiem ... Dzięki za odpowiedź:)
A ja uwazam ze glupi. Dziecko ma wiedziwc co hest do czego i o jakiej porze. Potem morzecie miec problem ze spacerami jak w nocy tez bedzie w wozku spac
U nas u Oliwii jest kciuk i już próbujemy wszystkiego żeby ją oduczyc i nie idzie. Pediatra powiedziała że będzie gorzej niż że smoczkiem...
Adunia wez nie strasz! U nas mala tak kciuka od kilku dni jedzie ze szok! W nocy czasem.sie budzi i tez kciuk...
Chyba kupie ta rekawiczke.
Dziewczyny a w wannienkach macie gąbki?? Zapomniałam kupić
Gabka = bakterie

My dajemy pieluszke
Mialam cos takiego, nalewalam wody tak zeby nozki miala zamoczone, kladlam. Ja na tym i polewalismy woda. Bez zadnej pieluszki ani niczego. Bardzo lubila sie tak kapac. Potem dalam to bratu i bratanice tez bardzo zadowolona [emoji4]
Zobacz załącznik 877305
Myslalam o tym ale kazdy mowil po co wiec nie kupilam. Mala teraz prawie 7kg wiec juz raczej zs duza na to.

Od kiedy dziewczyny kapalyscie dzieci w duzej wannie?

I jeszcze cos... nie mam miejsca na nową komode z przewijakiem a mam zwykla komode tylko ze wysoka a przewija chce na łóżeczku zamontować. czy to jest wygodne? bo tak to duszno wygląda....
Ja mialam na lozeczku przewijak i strasznie to nie wygodne sie zrobilo bo mala musialam wsuwac pod przewijak jak chcialam ja klasc odwrotnie by nie patrzyla tylko na prawa strone to przewijak trzeba bylo odpinac i wszystko przekladac. Dzis zdjelam przewijak i zamontowalismy na szafce i jaki komfort wkladania dziecka, ze ja wczesniej na to nie wpadlam tylko prawie 4 miesiace sie meczylam.

A jak to jest z braniem na ręce i odkładanie ? w sensie czy wygodnie?
Dla mnie bylo nie wygodne moze przez pierwszy miesiac bylo ok potem dziecko rosnie i amelki nozki byly pod przewijakiem, nie moglam jej przesunac w gore łóżeczka bo monitor po środku jest zamontowany, jak dla mnie ta opcja nie wygodna jest.

@kredka82 co do spania w wózku. U mnie nawet nie było możliwości next2me. I też nie jest powiedziane, że musi cały czas spać w wózku. Chodzi tylko o początek. Znam wiele przypadków, gdzie dziecko w ciągu dnia w domu spało w wózku a teraz normalnie śpi w łóżeczku. To tak samo jest z usypianiem. Jedne na rękach nisza żeby uśpić i w wózku wożą przed snem. Znam dziewczynę, która do tej pory tak robi, bo dziecko tak zostało nauczone. U nas spał w wózku może z 3 noce, a później już u siebie. Dlatego tak było, bo ja byłam po porodzie z komplikacjami i dla mnie mniej chodzenia tym lepiej było.

reklama
Też mam taką wkładkę tylko boje się że jak dziecko włóż to przód umyje ale tył to muszę obracać a to ciałko mokre to już slizgie i boje się że nie utrzymam czy coś... opisz jak po kolei Ty kapalas- prosze :)
Ja mydlilam corcie na przewijaku, najpier mylam oczka, czyscilam nosek, potem gabka ja calam mylam, na koncu mydliam glowke i potem ukladalam w wanience na tej wkladce i polewalam woda. Nie musialam przekreacac, bo woda pod plecki tez splywala. Od poczatku tez polewalismy po odrobince twarz woda, zebh przyzwyczajac. I tak to wyglsdalo zdaje sie prawie 7 miesiecy. Potem kupimismy to i przeszlismy do duzej wanny:
ce044a434feabfa7a8e78edf325f.jpeg

A jak zaczela wstawac to juz niczego nie uzywamy, ale nadal czesto kapie sie w wanience, bo rzadko siedzi, wiec nalewamy pelna wanienke wody i ona sie w niej chlapie, wstaje, siada, wklada glowe do wody i inne cuda [emoji38]

Załączniki

• ce044a434feabfa7a8e78edf325f.jpeg
    ce044a434feabfa7a8e78edf325f.jpeg
    13,8 KB · Wyświetleń: 421
Do góry