reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziś mam dokładnie 34 i 2 dni
Ja jestem w Paryżu i w naprawdę dobrym szpitalu i z jednej strony mam ogromny dylemat a z drugiej wiem że opieka ginekologiczna tutaj jest naprawdę na wysokim poziomie.Z tego co zdążyłam się dowiedzieć rezygnuja z tej metody na wyższym etapie.A mały był 27 kwietnia z dupka w dole a teraz podobnie nie miałam dziś usg
Ja sądzę, że nawet gdyby był to najlepszy szpital na świecie to i tak nie zmienia to faktu, że jest to metoda mało bezpieczna i zagrażająca Tobie i dziecku bo może skończyć się przedwczesnym porodem. Ten zabieg wykonuje się po 36 tc, nie wcześniej bo tak jak pisałam dziecko może znowu fikołka zrobić.

Byłam na konsultacji w piątek idę na odwracanie dzidziusia bo jest przekrecony czy któraś z Was przez to przechodzila jestem przerażona
Ja to mialam zaproponowane w szpitalu w dublinie wiec tez nie pl i tez maja super specjalistow ale w zyciu bym sie nie zdecydowala. Umowilismy termin cc a mala kilka dni pozniej znowu sie obrocila, cc odwolali a ja urodzilam tydzien pozniej przez emergency cc

Proszę o wpisanie na 12.06 na podglad Maluszka :) dziewczyny mam pytanie bo właśnie 12.06 mam lekarza i na ten dzien mam zrobic glukozę 75g. Wiem ze to sa 3 łącznie pobrania krwi tak? Czas między 2 a 3 pobraniem to 2h? Czy ja mogłabym wyjsć z przychodni? Nie wyobrażam sobie siedzieć bez ruchu tyle czasu... co Wy robiliście?:biggrin2:
Ja dzis powtorke wlasnie robilam bo mialam nerwy przy pierwszej probie i mi wyszly glupoty. Miedzy 1 a 3 masz 2 h czekania. 1 pobranie masz na czczo. Mi zbadala na miejscu dodatkowo glukometrem zeby nie bylo niespodzianki po wypiciu . Czekasz1h pobranie . Czelasz nast h i 3 pobranie. Noe zaleca sie chodzic ani zadnego wysilku miedzy pobraniami po wypiciu glukozy. Do glukozy przygotuj sobie cytryne i wpusc ok 1/4. Nie muli ta glukoza tak . :) powodzenia :)

Dziś mam dokładnie 34 i 2 dni
Ja jestem w Paryżu i w naprawdę dobrym szpitalu i z jednej strony mam ogromny dylemat a z drugiej wiem że opieka ginekologiczna tutaj jest naprawdę na wysokim poziomie.Z tego co zdążyłam się dowiedzieć rezygnuja z tej metody na wyższym etapie.A mały był 27 kwietnia z dupka w dole a teraz podobnie nie miałam dziś usg
Ja z pierwszym dzieckiem w 36 tc mialam polozenie dupka . Za 2 tyg na wizycie byl glowka. W innym wyp. Mialam miec skier. Na cc. O zadnym przekrecaniu nie bylo mowy a leczylam sie u lekarza z bielanskiego szpitala , ktory jest wysoko w rankingu opieki i w pgole wiedzy. Ja bym nie chciala w zadnym wypadku takiego przekrecania.

Mamuśki, warto kupić mate edukacyjną? Mój ma prawie 10 tygodni, ale nie bardzo lubi leżeć sam. Ta karuzela od lezaczka tiny love też go nie interesuje. Dlatego zastanawiam się czy to może się sprawdzić.

reklama
Rozumiem że ta mineralna też była wcześniej przegotowana czy nie? Masz założony jakiś filtr czy nie? Ja to liczę na kp, ale na wszelki wypadek wolę coś wiedzieć na ten temat [emoji12] A i mleka nie rozrabia się chyba we wrzątku tylko w letniej wodzie prawda?
Przegotowaną na początku, a później z kranu. Ja mam filtr na wodę

Do góry