reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny..... przychodzę znów z pytaniem bo zaczynam się martwić... kiedy poczułyście pierwsze, jakiekolwiek ruchy dziecka? Wiem, jakiś czas temu o to pytałam ale zupełnie nie mogę odnaleźć postu... Ja czasem mam wrażenie że "coś" czuję ale nie wiem czy nie wyczekuje tego i to już bardziej psychika... tydzień temu miałam II prenatalne i widziałam jak Nastka się rusza ale kolejną wizytę mam dopiero 12.06... chciałabym cokolwiek poczuć do tego czasu.... :( Tylko właśnie... co mam poczuć? Zdaję sobie sprawę że to nie będą mocne kopniaki... ale co?

Ja czułam ok 18tc. Ale Jaś jest duży, a łożysko na tylnej ścianie. Były to takie delikatne puknięcia w podbrzuszu (trochę jak mocniejsze uderzenie serca: ). Nic się nie martw, na to ma wpływ wiele czynników, jedne czują wcześniej inne później:)

reklama
Dziewczyny..... przychodzę znów z pytaniem bo zaczynam się martwić... kiedy poczułyście pierwsze, jakiekolwiek ruchy dziecka? Wiem, jakiś czas temu o to pytałam ale zupełnie nie mogę odnaleźć postu... Ja czasem mam wrażenie że "coś" czuję ale nie wiem czy nie wyczekuje tego i to już bardziej psychika... tydzień temu miałam II prenatalne i widziałam jak Nastka się rusza ale kolejną wizytę mam dopiero 12.06... chciałabym cokolwiek poczuć do tego czasu.... :( Tylko właśnie... co mam poczuć? Zdaję sobie sprawę że to nie będą mocne kopniaki... ale co?
16 tc pierwsze smyranko które potem się potwierdziło w 17 tc jak byłam na usg.Nie będę Ci pisać że to były motyle w brzuchu czy tym podobne to było coś...co nigdy wcześniej nie czułam poprostu.Na początku napewno nie będziesz wiedziała czy to w 100 procentach dzidziuś

Dziewczyny a wodę na mleko modyfikowane gotujecie w czajniku czy w jakimś rondelku? Czytałam, że taka woda powinna gotować się przez 5 min i dlatego lepiej w rondelku, bo czajnik po przegotowaniu od razu się wyłącza. I nie wiem właśnie jak będzie lepiej, bo czytałam różne opinie.

@Barburka to ja ruchy zaczelam czuc gdzies koło 23tc.17tc raz cos poczułam i potem cisza a potem juz byly codziennie ale to tez nie jest tak ze caly czas he czuje, zazwyczaj rano lub wieczorem gdy leze. Tez sie stesowalam ze nie czulam ich dlugo

Bobisia zanim kupilam podgrzewacz to ja uzywalam wody z brity i ktora gotowalam i w osobnym dzbanku mam wode przegitowana przefiltrowana zimna juz i laczylam obie. Teraz uzywam tylko tej przefiltrowanej przegotowanej bo mam podgrzewacz

Tez kupilam brite, filtruje a potem gotuje normalnie w czajniku. Odkad mam Brite to w czajniku nie ma kamienia wiec jest spoko. Zdaza mi sie tez dac wode z butelki, ale to rzadko.

Dziewczyny a wodę na mleko modyfikowane gotujecie w czajniku czy w jakimś rondelku? Czytałam, że taka woda powinna gotować się przez 5 min i dlatego lepiej w rondelku, bo czajnik po przegotowaniu od razu się wyłącza. I nie wiem właśnie jak będzie lepiej, bo czytałam różne opinie.

W czajniku normalnie. A na noc trzymam sobie w kubku termicznym :)

Dziewczyny czy skrót PWP może oznaczać- przypuszczałabym waga płodu? Przy nim jest napisane 2184g. Jeżeli tak to tyle by moja Zosia ważyła 4 dni temu.

reklama
A nie gotujesz w czajniku tylko w rondelku?
Sorki dziewczyny za te głupie pytania [emoji12]
gotuje w gardku normalnie wodę dla małego mam jeden garnek w którym to gotujemy i mamy przygotowana dla niego wodę oczywiście na drugim dzień już nie daje tej samej tylko gotuje od nowa więc trochę butelek wody też mi idzie dla niego i taka zwykła juz nie gotowana z butelki daje mu do picia

Ostatnia edycja:
Do góry