reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Z goleniem bywa różnie i często lekarze nie chcą żeby kobiety goliły się zbyt szybko przed porodem ze względu na możliwość złapania infekcji (owłosienie łonowe jest barierą ochronną przed wnikaniem drobnoustrojów). Bobisia, położna wręczy Tobie maszynkę i jeśli dasz radę sama się ogolisz;)
W domu to daję radę z goleniem, bo mam już na to niezły patent :D ale w szpitalu nie byłoby tak łatwo [emoji12]

Moja od urodzenia ma jakby zawalony nos albo zatoki bo wydaje dziwne odglosy i po jedzebiu czasem chrapie. Osluchowo jest czysta wiec ani pluca ani oskrzela wiec musi byc cos z nosem. Odciagamy katarkiem i psikam woda morska ale zastanawiam sie nad plasterkami co pomagaja oczyscic i sie nakleja na ubranko dziecka ale nie wiem sana czy to pomoze?

Własnie moj ma to samo ;/ lekarz rodzinna mowi ze nic nie ma jest czysto , odciągamy z meżem aspiratorkiem podajemy sol fizjologiczna,i w dzień dzien słychac jakby nosek zawalony wychodzi mokra wydzielina i troszke gilków a za chwile to samo.Raz jest wiecej raz mniej

Dziś przykleilam plasterek aromactiv przy chorobie troszkę lepiej mu się oddycha.
U nas młody miał to samo też tak chrząszczyło ale przeszło mu samo . Wydaje mi się że duży wpływ ma na to suche powietrze i sezon grzewczy ..

Dziewczyny to się nazywa sapka niemowlęca poczytajcie w necie dużo o tym .My mamy to od urodzenia i codziennie Sara ma czyszczony nosek bo coś osiada .

Moi znajomi antyczepionkowcy mały z lipca 2017 nie szczepiony na nic.. Jakiś miesiąc temu złapał zapalenie płuc i go do. Szpitala nie wzięli bo się bali że przyjmą z zapaleniem. Płuc a złapie coś innego. I ja w szoku ze takie małe dziecko. Z. Zapeleniem. Płuc w domu a. Oni co zero reakcji...[emoji44]
Lekarze boją się wziąć ryzyko na siebie bo faktycznie w szpitalu Może mały złapać coś jeszcze. Teraz żłobki i przedszkola prywatne co raz częściej wpisują w regulamin, że biorą tylko zaszczepione dzieci.

reklama
Dziewczyny, warto przepchać się tam na dole!;) Na pewno po długiej przerwie pierwszy raz może nie być idealny ale i warto porozciągać to i owo;) Proszę zbałamucić swoich facetów, robicie to dla lepszego komfortu porodu;)

Do góry