reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Co do szczepień 6w1 to u nas odroczone zostało (miały być dzisiaj), bo młody ma kaszel. Wczoraj tez znaleźliśmy się w szpitalu, bo pediatra wystraszył nas zapaleniem płuc. [emoji33] [emoji24]
Boże godzina czekania, a ja mało co nie płakałam. Takie dziecko się męczy, a nam każą czekać nie wiadomo ile czasu!

Dr. osluchala ponownie, czekała na kaszel ale jak na złość synek nie zakaslal! Wróciliśmy do domu i mamy go inhalowac i podawać Wit. C. Jak się nasili to wracać.
Zaraziłam syna i okropnie mnie to boli. Na całe szczęście ma apetyt.

Nie obwiniaj sie. Teraz Ty zarazilas jego, a zaraz on bedzie zarazal Was jak pojdzie do zlobka czy przedszkola [emoji1]
Taka kolej rzeczy wynikajaca z ekstremalnej bliskosci, na ktora tyle lat czekalysmy [emoji4]
Duzo zdrowka!

reklama
Moja od urodzenia ma jakby zawalony nos albo zatoki bo wydaje dziwne odglosy i po jedzebiu czasem chrapie. Osluchowo jest czysta wiec ani pluca ani oskrzela wiec musi byc cos z nosem. Odciagamy katarkiem i psikam woda morska ale zastanawiam sie nad plasterkami co pomagaja oczyscic i sie nakleja na ubranko dziecka ale nie wiem sana czy to pomoze?
U nas było podobnie, pediatra określił to jako sapkę niemowlęcą.

@Evelin83 jak po lekarzu? Rodzisz ;)?
eee tam, szyjka dluga 3,85 zamknieta na cztery spusty, nie wi skad te plamienia bo u niego było czysto. stwierdził ze może to oznaczac zblizajacy się porod, ale tez niekoniecznie. w razie jakbym dalej plamiła to mam jechać do szpitala, czy jakbym poczula jakiekolwiek skurcze. w poniedziałek mam kolejne KTG. pytal dziś jak chce rodzic bo po in vitro mogę sobie wybrać, jak na razie do poniedziałku rodze naturalnie ;) jak się nie ruszy to poproszę go o skierowanie na cesarkę bo nie chc żeby nas meczyli za wszelka cene ze naturalnie, u kuzynki tak było az w końcu wody zielone dziecko niedotlenione i ledwo odratowali, miesiąc w szpitalu był, dlaego tak się boje przenoszenia. teraz czysto, w kulki sobie leci ten mój maly :)

eee tam, szyjka dluga 3,85 zamknieta na cztery spusty, nie wi skad te plamienia bo u niego było czysto. stwierdził ze może to oznaczac zblizajacy się porod, ale tez niekoniecznie. w razie jakbym dalej plamiła to mam jechać do szpitala, czy jakbym poczula jakiekolwiek skurcze. w poniedziałek mam kolejne KTG. pytal dziś jak chce rodzic bo po in vitro mogę sobie wybrać, jak na razie do poniedziałku rodze naturalnie ;) jak się nie ruszy to poproszę go o skierowanie na cesarkę bo nie chc żeby nas meczyli za wszelka cene ze naturalnie, u kuzynki tak było az w końcu wody zielone dziecko niedotlenione i ledwo odratowali, miesiąc w szpitalu był, dlaego tak się boje przenoszenia. teraz czysto, w kulki sobie leci ten mój maly :)
Czyli czekamy...

Nie wiem może i mój szpital zacofany pod tym względem. W każdym razie to nie chodzi o to że trzeba być nie ogolonym do cc, tylko mają taką procedurę i wolą żeby zrobiła to położna tuż przed operacją. A ten okres bez golenia 2 tygodnie przed cc po to żeby nie narobić sobie ranek, stanów zapalnych. Tak tłumaczyła mi znajoma. Zapytam jeszcze o to położną przed najbliższą wizytą i zrobię tak jak mi powiedzą. W każdym razie ten szpital to nie taki jak np. w serialu Daleko od noszy... bo po niektórych komentarzach można stwierdzić, że niektórzy tak mogą uważać [emoji14] A jest to jeden ze szpitali, który zajmuje się najtrudniejszymi przypadkami w naszym kraju. Może też właśnie dlatego mają takie dziwne wytyczne. I niestety czasami zdarza się tak, że muszą odsyłać kobiety z izby przyjęć do innych szpitali z braku miejsc, bo jest więcej chętnych niż szpital jest w stanie przyjąć. Nie wiem dlaczego tak jest, bo w okolicy są też inne dobre szpitale. Czy to chodzi o specjalistów i sprzęt, czy może jedynie o to, że bardziej przypomina hotel niż szpital. Nie wiem. W każdym razie nie jest to szpital jak za czasów PRL [emoji12]
Z goleniem bywa różnie i często lekarze nie chcą żeby kobiety goliły się zbyt szybko przed porodem ze względu na możliwość złapania infekcji (owłosienie łonowe jest barierą ochronną przed wnikaniem drobnoustrojów). Bobisia, położna wręczy Tobie maszynkę i jeśli dasz radę sama się ogolisz;)

@Nina001 a u Ciebie jak? O ile dobrze pamiętam to tez mialas mieć dziś wizyte czy KTG
Na KTG skurczy brak. W badaniu ręcznym szyjka prawie całkowicie zgładzona, przepuszcza jeden palec. Lekarka trochę mi ją pougniatała (oj bolało!) żeby akcja rozkręciła się szybciej. Jeśli do soboty nie urodzę to mam stawić się na kolejne KTG. Kazała chodzić po schodach, spacerować i współżyć;)

Szyjka faktycznie jeszcze długa ale do terminu porodu masz jeszcze trochę czasu:) Wprowadź dużą ilość sexu żeby atakować szyjkę z każdej strony:D

reklama
Do góry