reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja se wczoraj ptysi napieklam i to byl.wczorajszy główny moj posilek a, dzis strach na wage wejść
Jedzcie jak nie teraz to kiedy [emoji16][emoji6]
Ja przytyłam ponad 20 kg nie wiem dokładnie ile bo przed porodem bałam się wejść na wagę [emoji23]
Po pół roku od porodu wróciłam do wagi z przed ciąży. A teraz jeszcze zostało 5 kg do wagi z przed faszery hormonami [emoji5]

Z głodem nie ma co dyskutować a i w nocy zjadłam 2 takie miski obudziła się o 7 i znowu głodna:);)

Wiem coś o tym, bo ja miałam w 2 trymestrze napady głodu o 4 nad ranem [emoji23] lekarz mi wtedy powiedział żeby starać się jak najszybciej usnąć bądź wypić szklankę chudego mleka, aby to nie stało się rutyna bo wtedy waga będzie szybko szła do góry. [emoji846] kilka dni się przemęczylam i przeszło.

Co do szczepień 6w1 to u nas odroczone zostało (miały być dzisiaj), bo młody ma kaszel. Wczoraj tez znaleźliśmy się w szpitalu, bo pediatra wystraszył nas zapaleniem płuc. [emoji33] [emoji24]
Boże godzina czekania, a ja mało co nie płakałam. Takie dziecko się męczy, a nam każą czekać nie wiadomo ile czasu!

Dr. osluchala ponownie, czekała na kaszel ale jak na złość synek nie zakaslal! Wróciliśmy do domu i mamy go inhalowac i podawać Wit. C. Jak się nasili to wracać.
Zaraziłam syna i okropnie mnie to boli. Na całe szczęście ma apetyt.

Ostatnia edycja:
A ja przed cc nie mogę golić się przez 2 tygodnie przed operacją... I zastanawiam się czy w szpitalu mam się ogolić tuż przed cc czy to położne gola. Na najbliższej wizycie zapytam położnej co i jak [emoji12] W każdym razie w wytycznych ze szpitala mam to wypisane pogrybiona czcionką, bo golenie może spowodować zainfekowanie rany.
Co szpital to rózne wytyczne

Ostatnia edycja:
Wiem, że to nic nie musi oznaczać, ale rano odszedł mi czop ;)

[emoji51] oj majoweczki dzieje sie!

Pani ma relax!!

Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy zmieniałyście laboratorium w trakcie trwania ciąży? Od momentu podjęcia leczenia w klinice do dnia dzisiejszego robię zlecone przez lekarza badania w synevo, ale taka ze mnie gapa że przecież ja w pracy mam medicover. Zadzwoniłam dziś na ich infolinię i kobietka mi mówi że w moim pakiecie "laboratorium na życzenie" mam bezpłatną morfologię, mocz badanie ogólne, glukoza na czczo i cholesterol całkowity. Myślę o tym żeby kolejne badania dla lekarza zrobić właśnie tam (muszę mocz i krew) Powiedzcie mi jak to wygląda? w synevo wyniki mam tego samego dnia wieczorem a w medicover? Macie doświadczenia z taką zmianą laboratorium? A i jeszcze myślę o tym, że jak lekarz zna normy synevo to lepiej tam zostać? W syvevo te 2 badania to koszt 40 zł.. niby nic ale plus dojazdy i miesięcznie robi się kwota... no i co najważniejsze... ja zawsze idę na badania przeddzień wizyty rano i wiem że wieczorem mam wyniki które kolejnego dnia pokazuję lekarzowi. Nie chcę żeby było tak, że 09.05 pojadę oddać krew i mocz, wizytę mam 10.05 o 18.15 a wyników brak... ratujcie :confused::confused::confused::confused:

Ja jestem w medicover na ubezp męża. Mam dr prowadzącego u siebie w mieście a do Medicover chodzę na usg, i prenatalne w każdym trymestrze, jest polozna, która przyjmuje codziennie i robi wszelkie badania, skierowania, morfologię itd Duzo kasy zaoszczędziłam i stresu z kolejkami. Osobiście polecam! A wyniki jak w każdym lab tego samego dnia , bądź na drugie dzień i to z komentarEm od poloznej czy wszystko ok cY tezeba sie zjawić na wizytę [emoji6]

Dzisiejsza beta 30638 i próg 17,69 ng/ml
Niby w kalkulator że pokazuje że poniżej normy nie wiem co myśleć niby rozscienczaly w lab

Posłuchaj chociaż jednej z dziewczyn i nie stresuj siebie ani nas. Tylko czas Ci powie jak to bedzie!

dziewczyny, jakies dwie godziny temu przy podcieraniu zauwazylam troszkę rozowego sluzu, ucieszyłam się i prerazilam ze to ten czp, potem czysto i teraz ide do łazienki a tam na wkladce taka plama 3 cm na 1 cm lekko brazowej wydzieliny, ale nic zadnej galaretki jak opisywalyscie, czy to może być ten czop , czy cos się dzieje niedobrego ?

Moze zadzwoń do lekarza?

Skoro to może pomóc to i ja się ogolę!;)

Taaa sama?? [emoji12]

To dziwne bo ja poszłam do porodu naturalnego na łyso [emoji23]a skończyło się cc i żyje i nic mi nie jest . Nie wiedziałam że takie zalecenia są przed cc

Też wydawało mi się to dziwne, więc dlatego zapytam na następnej wizycie. Głupio czułabym się nie ogolona [emoji14] Może to właśnie chodzi o to, żeby ogolić się tuż przed cc, ale wcześniej wstrzymać się przez te 2 tygodnie żeby ranek nie narobić. Nie wiem. W poniedziałek się dowiem [emoji14]

U mnie w szpitalu tez są zalecenia golenia sie. Do łyżeczkowania musiałam być z 4 dniowym zarostem [emoji12] Lepiej sie nie golić tuż przed, szpital to siedlisko zarazków, po co ryzykować? Dlatego ,ze to przestarzałe?

Moje obie kuzynki jak szły rodzic to były ogolone, a położnym nie powiedziały to te maszynki do golenia szykowały żeby je ogolić. Co szpital to obyczaj.
Dokładnie w ZS położna pyta się mnie czy jestem ogolona mówie że jestem i czy brałam kąpiel mówię ze brałam więc dały mi ubranko do przebrania i czekałam ;)

Co do szczepień 6w1 to u nas odroczone zostało (miały być dzisiaj), bo młody ma kaszel. Wczoraj tez znaleźliśmy się w szpitalu, bo pediatra wystraszył nas zapaleniem płuc. [emoji33] [emoji24]
Boże godzina czekania, a ja mało co nie płakałam. Takie dziecko się męczy, a nam każą czekać nie wiadomo ile czasu!

Dr. osluchala ponownie, czekała na kaszel ale jak na złość synek nie zakaslal! Wróciliśmy do domu i mamy go inhalowac i podawać Wit. C. Jak się nasili to wracać.
Oj biedne maleństwo. Oby jednak okazało się, że to nie zapalenie płuc.

reklama

Zdrówka zdrówka zdrówka [emoji8] oby to nie było zapalenie płuc [emoji110]

Do góry