reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Spoko :D Może i zapomnieli [emoji12] W każdym razie ja już zaczęłam się zastanawiać jak to pokazać się taka nieogolona [emoji12] Masakra [emoji12] I jeszcze mąż się ze mnie śmieje z tego powodu i śpiewa mi piosenkę tego Sławomira "Ty mała znów zaroslas " czy jakoś tak [emoji12][emoji58] głupek [emoji12]
Wiesz co Cie bedzie obchodzić na porodowce? Zeby to juz za tym parciem wyszlo .... sala po wyglada jak rzeźnia ....
Nikt nie zwróci uwagi na Twoja ogolona czy nie Krystynę....
Kobiety za różne nie wszystkie sie gołą....
Ale uwierz mi jaka bys nie poszla nikt nie zwroci na to uwagi :laugh2::D:)

Hehe tez mialam taka mine[emoji6] ale tego bolu i wszystkiego sie nie pamieta. Mimo ze moj porod byl straszny to jak widzi sie to malenstwo to wszystko co zle jak banka mydlana peka.
A w sumie to te skurcze mialam dluzej bo pierwszy raz bylam w szpitalu w piatek ze skurczami ale mnie odeslali bo nieregularne byly, z soboty na niedziele juz regularne w miare i w nd juz mnie zostawili w szpitalu i meczylam sie do wtorku bo o 7.20 rano urodzilam przez cesarke bo malej tlen spadl.

A ja przed cc nie mogę golić się przez 2 tygodnie przed operacją... I zastanawiam się czy w szpitalu mam się ogolić tuż przed cc czy to położne gola. Na najbliższej wizycie zapytam położnej co i jak [emoji12] W każdym razie w wytycznych ze szpitala mam to wypisane pogrybiona czcionką, bo golenie może spowodować zainfekowanie rany.
Ostatnio czytalam.u mamyginekolog albo sluchalam, juz nie pamietam, ze do porodu nie powinno sie isc swiezo po goleniu. Najlepiej przyciac krzaki ale nie golic. Na porodowce maja maszynki jakby jednak zaszla koniecznosc podgolenia

Spoko :D Może i zapomnieli [emoji12] W każdym razie ja już zaczęłam się zastanawiać jak to pokazać się taka nieogolona [emoji12] Masakra [emoji12] I jeszcze mąż się ze mnie śmieje z tego powodu i śpiewa mi piosenkę tego Sławomira "Ty mała znów zaroslas " czy jakoś tak [emoji12][emoji58] głupek [emoji12]
[emoji23] [emoji23] [emoji23]

Wiesz co Cie bedzie obchodzić na porodowce? Zeby to juz za tym parciem wyszlo .... sala po wyglada jak rzeźnia ....
Nikt nie zwróci uwagi na Twoja ogolona czy nie Krystynę....
Kobiety za różne nie wszystkie sie gołą....
Ale uwierz mi jaka bys nie poszla nikt nie zwroci na to uwagi :laugh2::D:)
Ostatnio czytalam.u mamyginekolog albo sluchalam, juz nie pamietam, ze do porodu nie powinno sie isc swiezo po goleniu. Najlepiej przyciac krzaki ale nie golic. Na porodowce maja maszynki jakby jednak zaszla koniecznosc podgolenia
Znajoma mi odpisała, że mają w tym szpitalu taką procedurę - jak zgłaszam się dzień przed planowanym cc to położna goli jednorazowka na zero...

Hehe tez mialam taka mine[emoji6] ale tego bolu i wszystkiego sie nie pamieta. Mimo ze moj porod byl straszny to jak widzi sie to malenstwo to wszystko co zle jak banka mydlana peka.
A w sumie to te skurcze mialam dluzej bo pierwszy raz bylam w szpitalu w piatek ze skurczami ale mnie odeslali bo nieregularne byly, z soboty na niedziele juz regularne w miare i w nd juz mnie zostawili w szpitalu i meczylam sie do wtorku bo o 7.20 rano urodzilam przez cesarke bo malej tlen spadl.
No właśnie a jak to jest z tymi skurczami? Ból przypomina miesiączkowy tylko mocniejszy czy jak?

No właśnie a jak to jest z tymi skurczami? Ból przypomina miesiączkowy tylko mocniejszy czy jak?
Oj uwierz mi ze marzylam o bolu miesiaczkowym! Ja chyba jakis dziwny przypadek bylam bo mnie te skurcze strasznie przeoraly. 3 dni teoretycznie nie spalam i nawet nie lezalam bo jak mialam nogi na lozku lub jakkolwiek podniesione to skurcze byly odczuwalne jeszcze mocniej. Probowalam kazdej pozycji, pilki i krzesla do rodzenia, ale nic nie pomagalo. Nawet jak mi zastrzyk dali to myslalam ze zasne ale nie bylo szans.. byly momenty ze na tej sali przedporodowej po prostu sie darlam. Tyle dobrze ze tam z kotarek takie jakby pokoje porobione 3x3m to nikt na mnie nie patrzyl[emoji12]

A i ja mialam i zwykle skurcze i krzyzowe jednoczesnie

Dziewczyny M to mnie zabije chyba już powiedział mi że będę gruba haha od ciąży napewno zasnełam o 22 a on dzisiaj wstawił rosół bo wcześniej miałam mega ochotę no i ja się budzę a dokładnie pęcherz mnie budzi i z lazienki do kuchni hyc a mój M do sypialni i wściekły że o 1:30 gotuje makaron do rosolu;)

reklama
[emoji1]
1524699955703.jpg

Załączniki

• 1524699955703.jpg
    1524699955703.jpg
    60,9 KB · Wyświetleń: 471
Do góry