reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@Ropuszka666 moim po skończonym 4 zaczęłam rozszerzać. Jedzą w bujaczkach nie na siedzaco. Mamy sloiczki. I jedliśmy już marchewkę, marchewkę z ziemniakiem, jablko, banan, dynie, zupę jarzynowa i jak do tej pory zupka kruluje. Jak to moja położna powiedziała nie wiesz jak. Była pryskana marchewka i czym na eko bazarku...

A ja przed cc nie mogę golić się przez 2 tygodnie przed operacją... I zastanawiam się czy w szpitalu mam się ogolić tuż przed cc czy to położne gola. Na najbliższej wizycie zapytam położnej co i jak [emoji12] W każdym razie w wytycznych ze szpitala mam to wypisane pogrybiona czcionką, bo golenie może spowodować zainfekowanie rany.
To dziwne bo ja poszłam do porodu naturalnego na łyso [emoji23]a skończyło się cc i żyje i nic mi nie jest . Nie wiedziałam że takie zalecenia są przed cc

A ja przed cc nie mogę golić się przez 2 tygodnie przed operacją... I zastanawiam się czy w szpitalu mam się ogolić tuż przed cc czy to położne gola. Na najbliższej wizycie zapytam położnej co i jak [emoji12] W każdym razie w wytycznych ze szpitala mam to wypisane pogrybiona czcionką, bo golenie może spowodować zainfekowanie rany.
Pierwsze słyszę ja się golilam regularnie w ciąży i dzień przed cc się ogolilam i w szpitalu tylko się zapytali czy jestem ogolona czy mają dać maszynkę

Pierwsze słyszę ja się golilam regularnie w ciąży i dzień przed cc się ogolilam i w szpitalu tylko się zapytali czy jestem ogolona czy mają dać maszynkę

Dokladnie. Ja szlam na wywolanie ogolona. Skonczylo sie cc i pamietam, zd pytalam moja gin co z wloskami odrastajacymi i powiedziala, zeby sie nie martwic, bo nie ma zadnego ryzyka wrastania czy czegos takiego

Też wydawało mi się to dziwne, więc dlatego zapytam na następnej wizycie. Głupio czułabym się nie ogolona [emoji14] Może to właśnie chodzi o to, żeby ogolić się tuż przed cc, ale wcześniej wstrzymać się przez te 2 tygodnie żeby ranek nie narobić. Nie wiem. W poniedziałek się dowiem [emoji14]

Też wydawało mi się to dziwne, więc dlatego zapytam na następnej wizycie. Głupio czułabym się nie ogolona [emoji14] Może to właśnie chodzi o to, żeby ogolić się tuż przed cc, ale wcześniej wstrzymać się przez te 2 tygodnie żeby ranek nie narobić. Nie wiem. W poniedziałek się dowiem [emoji14]
Dawno mnie tu nie bylo ale z Toba mam zawsze ubaw :laugh2: kiedy rodzisz ?

reklama
Nie mozna tego "zgonic" na szczepionke ....
Prawda jest taka ze na takim etapie w ktorym podaje sie szczepionki rowniez moga zaczac ujawniac sie rozne problemy. Wszystko niestety przypisuje sie szczepionkom a prawda jest taka ze trudno powiedzieć czy to nieszczesliwy zbieg okolicznosci czy wina szczepionki. Ja zawsze bylam zdania ze skoro szczepue na rozyczke a jest przeziebione to powinno zlapac rozyczke... ale moze zle rozumuje.

Do góry