reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@Ropuszka666 moim po skończonym 4 zaczęłam rozszerzać. Jedzą w bujaczkach nie na siedzaco. Mamy sloiczki. I jedliśmy już marchewkę, marchewkę z ziemniakiem, jablko, banan, dynie, zupę jarzynowa i jak do tej pory zupka kruluje. Jak to moja położna powiedziała nie wiesz jak. Była pryskana marchewka i czym na eko bazarku...

A ja przed cc nie mogę golić się przez 2 tygodnie przed operacją... I zastanawiam się czy w szpitalu mam się ogolić tuż przed cc czy to położne gola. Na najbliższej wizycie zapytam położnej co i jak [emoji12] W każdym razie w wytycznych ze szpitala mam to wypisane pogrybiona czcionką, bo golenie może spowodować zainfekowanie rany.
To dziwne bo ja poszłam do porodu naturalnego na łyso [emoji23]a skończyło się cc i żyje i nic mi nie jest . Nie wiedziałam że takie zalecenia są przed cc

A ja przed cc nie mogę golić się przez 2 tygodnie przed operacją... I zastanawiam się czy w szpitalu mam się ogolić tuż przed cc czy to położne gola. Na najbliższej wizycie zapytam położnej co i jak [emoji12] W każdym razie w wytycznych ze szpitala mam to wypisane pogrybiona czcionką, bo golenie może spowodować zainfekowanie rany.
Pierwsze słyszę ja się golilam regularnie w ciąży i dzień przed cc się ogolilam i w szpitalu tylko się zapytali czy jestem ogolona czy mają dać maszynkę

Pierwsze słyszę ja się golilam regularnie w ciąży i dzień przed cc się ogolilam i w szpitalu tylko się zapytali czy jestem ogolona czy mają dać maszynkę

Dokladnie. Ja szlam na wywolanie ogolona. Skonczylo sie cc i pamietam, zd pytalam moja gin co z wloskami odrastajacymi i powiedziala, zeby sie nie martwic, bo nie ma zadnego ryzyka wrastania czy czegos takiego

Też wydawało mi się to dziwne, więc dlatego zapytam na następnej wizycie. Głupio czułabym się nie ogolona [emoji14] Może to właśnie chodzi o to, żeby ogolić się tuż przed cc, ale wcześniej wstrzymać się przez te 2 tygodnie żeby ranek nie narobić. Nie wiem. W poniedziałek się dowiem [emoji14]

Też wydawało mi się to dziwne, więc dlatego zapytam na następnej wizycie. Głupio czułabym się nie ogolona [emoji14] Może to właśnie chodzi o to, żeby ogolić się tuż przed cc, ale wcześniej wstrzymać się przez te 2 tygodnie żeby ranek nie narobić. Nie wiem. W poniedziałek się dowiem [emoji14]
Dawno mnie tu nie bylo ale z Toba mam zawsze ubaw :laugh2: kiedy rodzisz ?

reklama
Nie mozna tego "zgonic" na szczepionke ....
Prawda jest taka ze na takim etapie w ktorym podaje sie szczepionki rowniez moga zaczac ujawniac sie rozne problemy. Wszystko niestety przypisuje sie szczepionkom a prawda jest taka ze trudno powiedzieć czy to nieszczesliwy zbieg okolicznosci czy wina szczepionki. Ja zawsze bylam zdania ze skoro szczepue na rozyczke a jest przeziebione to powinno zlapac rozyczke... ale moze zle rozumuje.

Do góry