reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziękuje z odpowiedzi z waszych odp każda z was szczepiła 6w1 i też taka zaszczepie, mówiła już babą w rejestracji że chce i jak będą w przychodni to ją chcemy żeby zaszczepić syna,mam nadzieję ze będzie wszystko OK i taka większa dawka dla jego małego organizmu się przyjmie i zniesie dobrze

To nie sa szczepionki z aktywnymi wirusami, spokojnie. Moze byc senny albo miec niewielka goraczke, ale nic innego nie powinno sie dziac. Choc rozumiem strach - tez sie balam.
Jutro szczepie na odre, swinke i rozyczke i troche stresa mam, bo ta moze dawac wysoka goraczke [emoji52]

reklama
Takie efekt mogly wywolywac stare szczepionki, dlatwgo powinno sie je wycofywac. Nowe szczepionki maja wsrod zalecen, ze mozna zaszczepic nawet dziecko przyjmujace antybiotyk.
Z tego co wiem nigdy nigdzie w 100% nie udowodniono, ze szczepionka spowodowala opoznienie w rozwoju.
Tak, ale to nie było 20 lat temu. Ja nigdy nie zdecydowałabym się na szczepienie dziecka jak jest chore czy bierze antybiotyki. Tak jak pisałam, sama szczepionka tak nie działa ale w połączeniu z jakimś innym wirusem lub bakterią już tak. Bo czym jest szczepionka jak nie szczepami wirusów i bakterii?

Dzisiejsza beta 30638 i próg 17,69 ng/ml
Niby w kalkulator że pokazuje że poniżej normy nie wiem co myśleć niby rozscienczaly w lab
I to jest to o czym każda Ci pisała... beta na takim etapie zwalnia. W późniejszym etapie ciąży nawet spada co jest na normach pokazane. Nie robi już się bety bo zamiast jak to Ty chciałaś nie uspokoiła Cie tylko teraz siedzisz i rozkminiasz.

Takie efekt mogly wywolywac stare szczepionki, dlatwgo powinno sie je wycofywac. Nowe szczepionki maja wsrod zalecen, ze mozna zaszczepic nawet dziecko przyjmujace antybiotyk.
Z tego co wiem nigdy nigdzie w 100% nie udowodniono, ze szczepionka spowodowala opoznienie w rozwoju.
Wiedzialam ze sa dobre ale nue wiedzialam ze az tak hi .
Katar czy kaszel czy przeziębienie wiedzialam ze pozwala na szczepienia .Ale ze antybiotyk to nie wiedzialam :)

To nie sa szczepionki z aktywnymi wirusami, spokojnie. Moze byc senny albo miec niewielka goraczke, ale nic innego nie powinno sie dziac. Choc rozumiem strach - tez sie balam.
Jutro szczepie na odre, swinke i rozyczke i troche stresa mam, bo ta moze dawac wysoka goraczke [emoji52]
Ujjjj moja laleczka napewno bedzie dzielna mama hmmmmm no nie wiem ;) ale asio wszystkie gorączki .ZABRANIAM !!!!
A meningokoki brałas ?

dziewczyny, jakies dwie godziny temu przy podcieraniu zauwazylam troszkę rozowego sluzu, ucieszyłam się i prerazilam ze to ten czp, potem czysto i teraz ide do łazienki a tam na wkladce taka plama 3 cm na 1 cm lekko brazowej wydzieliny, ale nic zadnej galaretki jak opisywalyscie, czy to może być ten czop , czy cos się dzieje niedobrego ?

Wiedzialam ze sa dobre ale nue wiedzialam ze az tak hi .
Katar czy kaszel czy przeziębienie wiedzialam ze pozwala na szczepienia .Ale ze antybiotyk to nie wiedzialam :)

Konsultowalam to o tym antybiotku tu, w PL i w Belgii - zdanie jest takie samo - mozna. Co ofkors nie znaczy, ze bym tak zrobila [emoji12]

reklama
Ujjjj moja laleczka napewno bedzie dzielna mama hmmmmm no nie wiem ;) ale asio wszystkie gorączki .ZABRANIAM !!!!
A meningokoki brałas ?

Do tej pory goraczki nigdy nie bylo, to mzoe i tym razem sie uda...
Nie bralam jeszcze. Caly czas sie zastanwiam czy brac, ale jesli sie zdecyduje to koncem roku dopiero.

Do góry