reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pytanka do Mam które rozszerzały dietę , bo internet i wytyczne swoje a życie swoje wiec jak to było u was :
- czy maluszek już siedział bo czytałam ze do póki dziecko nie siada samodzielnie nie powinno się rozszerzać diety
- czy pierwsze próby były na słoiczkach czy przygotowywałyscie same
- ile tygodni miało wasze dziecko
- jakie produktu były pierwsze
Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi i wskazówki [emoji8][emoji8]
Ja już po 4mc dawałam marchew. Na początku ze słoiczka. Mały jadł w lezaczku bo jeszcze nie siedział

reklama
Dziewczynki które mają dzieciaczki,powiedziedzcie szczepilyscie swoje maleństwa szczepionka 6w1 bo my chcemy zaszczepić teraz za 2 tyg idziemy do przychodni i powiedziałam że bierzemy ta płatna jakie macie opinie o niej bo mi qmpela namieszała w glowie.Lekarz rodzinny małego sama poleciła ta 6w1 i żeby nie brać tych refundowanych bo mają dużo rtęci krótsza datę ważności itd i ogólnie i poleciła żeby dać mu ta platna.Zastanawiam się jeszcze nad synflorix ta pneumokoki też płatna bo też poleca żeby zaszczepić.Ktoras z was zdecydowała się na to? Dzięki za opinie

Ja szczepilam 6w1. U nas te stare szczepionki sa juz dawno wycofane i w PL tez powinny byc...

Pytanka do Mam które rozszerzały dietę , bo internet i wytyczne swoje a życie swoje wiec jak to było u was :
- czy maluszek już siedział bo czytałam ze do póki dziecko nie siada samodzielnie nie powinno się rozszerzać diety
- czy pierwsze próby były na słoiczkach czy przygotowywałyscie same
- ile tygodni miało wasze dziecko
- jakie produktu były pierwsze
Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi i wskazówki [emoji8][emoji8]

Ja zaczelam jak Lila skonczyla 5 miesiecy. Nie siedziala jeszcze sama dluuugo. Karmilam ja w krzeselku, gotowalam sama na pocztku warzywa (marchewka, ziemniak, pietruszka, brokul, dynia) ekologiczne. Po 2tyg dodalam owoce (banan, jakblko, gruszka, maliny), a po miesiacu mieso i gluten.

Sama szczepionka nie powoduje tych chorób, ale w połączeniu z jakąś infekcją już tak. Dlatego powinno się szczepić tylko i wyłącznie dzieci w 100% zdrowe. Mam sąsiada, którego syn właśnie po szczepionce zaczął się jakby cofać w rozwoju. Teraz ma 11 lat i ledwo mówi, chodzi do szkoły specjalnej i nie można go z oka spuścić.

Takie efekt mogly wywolywac stare szczepionki, dlatwgo powinno sie je wycofywac. Nowe szczepionki maja wsrod zalecen, ze mozna zaszczepic nawet dziecko przyjmujace antybiotyk.
Z tego co wiem nigdy nigdzie w 100% nie udowodniono, ze szczepionka spowodowala opoznienie w rozwoju.

Ja szczepilam 6w1. U nas te stare szczepionki sa juz dawno wycofane i w PL tez powinny byc...
Dziękuje z odpowiedzi z waszych odp każda z was szczepiła 6w1 i też taka zaszczepie, mówiła już babą w rejestracji że chce i jak będą w przychodni to ją chcemy żeby zaszczepić syna,mam nadzieję ze będzie wszystko OK i taka większa dawka dla jego małego organizmu się przyjmie i zniesie dobrze

reklama
Dzisiejsza beta 30638 i próg 17,69 ng/ml
Niby w kalkulator że pokazuje że poniżej normy nie wiem co myśleć niby rozscienczaly w lab
W kalkulatorze Ci tak moze pisac a wszystko.jest ok. Ja tak.samo zeszlam na zawal jak przy plamienou zrobilsm bete i krzyczy ze ponizej normy. Po tys beta juz nie rosnie tak szybko. Wogole bez sensu na tym etapie juz robic bete, tylko usg

Do góry