reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pytanka do Mam które rozszerzały dietę , bo internet i wytyczne swoje a życie swoje wiec jak to było u was :
- czy maluszek już siedział bo czytałam ze do póki dziecko nie siada samodzielnie nie powinno się rozszerzać diety
- czy pierwsze próby były na słoiczkach czy przygotowywałyscie same
- ile tygodni miało wasze dziecko
- jakie produktu były pierwsze
Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi i wskazówki [emoji8][emoji8]
Ja już po 4mc dawałam marchew. Na początku ze słoiczka. Mały jadł w lezaczku bo jeszcze nie siedział

reklama
Dziewczynki które mają dzieciaczki,powiedziedzcie szczepilyscie swoje maleństwa szczepionka 6w1 bo my chcemy zaszczepić teraz za 2 tyg idziemy do przychodni i powiedziałam że bierzemy ta płatna jakie macie opinie o niej bo mi qmpela namieszała w glowie.Lekarz rodzinny małego sama poleciła ta 6w1 i żeby nie brać tych refundowanych bo mają dużo rtęci krótsza datę ważności itd i ogólnie i poleciła żeby dać mu ta platna.Zastanawiam się jeszcze nad synflorix ta pneumokoki też płatna bo też poleca żeby zaszczepić.Ktoras z was zdecydowała się na to? Dzięki za opinie

Ja szczepilam 6w1. U nas te stare szczepionki sa juz dawno wycofane i w PL tez powinny byc...

Pytanka do Mam które rozszerzały dietę , bo internet i wytyczne swoje a życie swoje wiec jak to było u was :
- czy maluszek już siedział bo czytałam ze do póki dziecko nie siada samodzielnie nie powinno się rozszerzać diety
- czy pierwsze próby były na słoiczkach czy przygotowywałyscie same
- ile tygodni miało wasze dziecko
- jakie produktu były pierwsze
Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi i wskazówki [emoji8][emoji8]

Ja zaczelam jak Lila skonczyla 5 miesiecy. Nie siedziala jeszcze sama dluuugo. Karmilam ja w krzeselku, gotowalam sama na pocztku warzywa (marchewka, ziemniak, pietruszka, brokul, dynia) ekologiczne. Po 2tyg dodalam owoce (banan, jakblko, gruszka, maliny), a po miesiacu mieso i gluten.

Sama szczepionka nie powoduje tych chorób, ale w połączeniu z jakąś infekcją już tak. Dlatego powinno się szczepić tylko i wyłącznie dzieci w 100% zdrowe. Mam sąsiada, którego syn właśnie po szczepionce zaczął się jakby cofać w rozwoju. Teraz ma 11 lat i ledwo mówi, chodzi do szkoły specjalnej i nie można go z oka spuścić.

Takie efekt mogly wywolywac stare szczepionki, dlatwgo powinno sie je wycofywac. Nowe szczepionki maja wsrod zalecen, ze mozna zaszczepic nawet dziecko przyjmujace antybiotyk.
Z tego co wiem nigdy nigdzie w 100% nie udowodniono, ze szczepionka spowodowala opoznienie w rozwoju.

Ja szczepilam 6w1. U nas te stare szczepionki sa juz dawno wycofane i w PL tez powinny byc...
Dziękuje z odpowiedzi z waszych odp każda z was szczepiła 6w1 i też taka zaszczepie, mówiła już babą w rejestracji że chce i jak będą w przychodni to ją chcemy żeby zaszczepić syna,mam nadzieję ze będzie wszystko OK i taka większa dawka dla jego małego organizmu się przyjmie i zniesie dobrze

reklama
Dzisiejsza beta 30638 i próg 17,69 ng/ml
Niby w kalkulator że pokazuje że poniżej normy nie wiem co myśleć niby rozscienczaly w lab
W kalkulatorze Ci tak moze pisac a wszystko.jest ok. Ja tak.samo zeszlam na zawal jak przy plamienou zrobilsm bete i krzyczy ze ponizej normy. Po tys beta juz nie rosnie tak szybko. Wogole bez sensu na tym etapie juz robic bete, tylko usg

Do góry