reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja też po wizycie. Moja chyba przoduje [emoji12] 39+2 3800g. A na serio boję się jak to będzie. Oby już lada dzień zaczęła pchać się na zewnątrz. Rozwarcie mam 1-2 cm, szyjka bardzo miękka i krótka. Czekamy [emoji217]
Ludek moja sie urodzila 4150g w 39+6 wiec szanse na podobna wage masz i mysle ze to juz tuz tuz
Fajne takie pulchne dzieciatka[emoji7]

reklama
W temacie szczepieno polecam zdecydowac sie na rota. Moje dziecko mialo kontakt z wirusem w PL, cala moja rodzina przeszla to bardzo ciezko, a Lili miala po prostu rzadsze kupy. Nic wiecej. A rota najczesciej konczy sie odwodnieniem i szpitalem u tkaich maluchow wiec zakladam, ze szczepionka musiala zadzialac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też po wizycie. Moja chyba przoduje [emoji12] 39+2 3800g. A na serio boję się jak to będzie. Oby już lada dzień zaczęła pchać się na zewnątrz. Rozwarcie mam 1-2 cm, szyjka bardzo miękka i krótka. Czekamy [emoji217]
Kochana, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie! :)

Vinszka, wolałabym być na twoim miejscu :sorry: Nie wiem jak się skończy ale szykuję się do porodu SN i właśnie dlatego bardzo chce żeby córeczka pospieszyła się na ten świat jak zapowiada się że nie będzie kruszynką :rolleyes2:
Też bardzo chciałam sn, ale niestety życie zweryfikowało moje plany. [emoji8]

Na patologii była drobna dziewczyna, mierzyli ja tym cyrklem, bo nie wiadomo było czy da radę urodzić tak duże dziecko, a miało 4,2 i co? Dała radę [emoji106] [emoji4]

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Też bardzo chciałam sn, ale niestety życie zweryfikowało moje plany. [emoji8]

Na patologii była drobna dziewczyna, mierzyli ja tym cyrklem, bo nie wiadomo było czy da radę urodzić tak duże dziecko, a miało 4,2 i co? Dała radę [emoji106] [emoji4]

Jakim cyrklem? Nigdy nie slyszalam

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Jakim cyrklem? Nigdy nie slyszalam

To taki dziwny sprzęt wyglądający jak ze średniowiecza [emoji23] ... do tortury hehe

Nie wiem nawet jak go opisać. Wpisz w google cyrkiel położniczy.

Dzień dobry dziewczyny!:) przychodzę z takim pytaniem: kiedy po raz pierwszy poczułyście jakiekolwiek ruchy dziecka? Albo jakieś łaskotanie czy coś w tym stylu? Jestem ciekawa, ale podejrzewam że u mnie jest dużo za wcześnie.... dziś dokładnie u mnie 14tc6doba. Pytam bo właśnie dziś rano jeszcze w łóżku coś(?) poczułam... ale właśnie nie wiem czy nie wyolbrzymiam ;)
"Coś" czułam nieregularnie od 16tc ale nie byłam pewna więc nie klasyfikowałam tego jako ruchy małej. W 19tc.miałam pewność, że to mała istotka puka ze środka;)

reklama
Dzień dobry dziewczyny!:) przychodzę z takim pytaniem: kiedy po raz pierwszy poczułyście jakiekolwiek ruchy dziecka? Albo jakieś łaskotanie czy coś w tym stylu? Jestem ciekawa, ale podejrzewam że u mnie jest dużo za wcześnie.... dziś dokładnie u mnie 14tc6doba. Pytam bo właśnie dziś rano jeszcze w łóżku coś(?) poczułam... ale właśnie nie wiem czy nie wyolbrzymiam ;)
Ja dopiero w 19tc

Do góry