reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja też po wizycie. Moja chyba przoduje [emoji12] 39+2 3800g. A na serio boję się jak to będzie. Oby już lada dzień zaczęła pchać się na zewnątrz. Rozwarcie mam 1-2 cm, szyjka bardzo miękka i krótka. Czekamy [emoji217]
Ludek moja sie urodzila 4150g w 39+6 wiec szanse na podobna wage masz i mysle ze to juz tuz tuz
Fajne takie pulchne dzieciatka[emoji7]

reklama
W temacie szczepieno polecam zdecydowac sie na rota. Moje dziecko mialo kontakt z wirusem w PL, cala moja rodzina przeszla to bardzo ciezko, a Lili miala po prostu rzadsze kupy. Nic wiecej. A rota najczesciej konczy sie odwodnieniem i szpitalem u tkaich maluchow wiec zakladam, ze szczepionka musiala zadzialac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też po wizycie. Moja chyba przoduje [emoji12] 39+2 3800g. A na serio boję się jak to będzie. Oby już lada dzień zaczęła pchać się na zewnątrz. Rozwarcie mam 1-2 cm, szyjka bardzo miękka i krótka. Czekamy [emoji217]
Kochana, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie! :)

Vinszka, wolałabym być na twoim miejscu :sorry: Nie wiem jak się skończy ale szykuję się do porodu SN i właśnie dlatego bardzo chce żeby córeczka pospieszyła się na ten świat jak zapowiada się że nie będzie kruszynką :rolleyes2:
Też bardzo chciałam sn, ale niestety życie zweryfikowało moje plany. [emoji8]

Na patologii była drobna dziewczyna, mierzyli ja tym cyrklem, bo nie wiadomo było czy da radę urodzić tak duże dziecko, a miało 4,2 i co? Dała radę [emoji106] [emoji4]

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Też bardzo chciałam sn, ale niestety życie zweryfikowało moje plany. [emoji8]

Na patologii była drobna dziewczyna, mierzyli ja tym cyrklem, bo nie wiadomo było czy da radę urodzić tak duże dziecko, a miało 4,2 i co? Dała radę [emoji106] [emoji4]

Jakim cyrklem? Nigdy nie slyszalam

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Jakim cyrklem? Nigdy nie slyszalam

To taki dziwny sprzęt wyglądający jak ze średniowiecza [emoji23] ... do tortury hehe

Nie wiem nawet jak go opisać. Wpisz w google cyrkiel położniczy.

Dzień dobry dziewczyny!:) przychodzę z takim pytaniem: kiedy po raz pierwszy poczułyście jakiekolwiek ruchy dziecka? Albo jakieś łaskotanie czy coś w tym stylu? Jestem ciekawa, ale podejrzewam że u mnie jest dużo za wcześnie.... dziś dokładnie u mnie 14tc6doba. Pytam bo właśnie dziś rano jeszcze w łóżku coś(?) poczułam... ale właśnie nie wiem czy nie wyolbrzymiam ;)
"Coś" czułam nieregularnie od 16tc ale nie byłam pewna więc nie klasyfikowałam tego jako ruchy małej. W 19tc.miałam pewność, że to mała istotka puka ze środka;)

reklama
Dzień dobry dziewczyny!:) przychodzę z takim pytaniem: kiedy po raz pierwszy poczułyście jakiekolwiek ruchy dziecka? Albo jakieś łaskotanie czy coś w tym stylu? Jestem ciekawa, ale podejrzewam że u mnie jest dużo za wcześnie.... dziś dokładnie u mnie 14tc6doba. Pytam bo właśnie dziś rano jeszcze w łóżku coś(?) poczułam... ale właśnie nie wiem czy nie wyolbrzymiam ;)
Ja dopiero w 19tc

Do góry