reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Pixie_Dixie powodzenia na wizycie. Pochwal się jaki juz duży chłopak :)
@zylwia również powodzenia, oby z Lenką było wszystko ok :)

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

WRZESIEŃ

03: Jogo - synek Eryczek
10: Huanita - synek Szczepanek
28: anetka303 Ola i Piotruś

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

STYCZEŃ

12: dreamscometrue - córeczka Zosia
17: Ropuszka666 - córeczka Sara

LUTY

02: kropka129 synek Leoś

MARZEC

03.03.2018 - gosia2889 synek
07.03.2018 - Vinszka synek
14.03.2018 - meg86 córeczka Matylda
16.03.2018 - czarnu1a - synek
17.03.2018 - evulek111 - córeczka Amelka

KWIECIEŃ

03.04.2018 - kredka82 córeczka Sara

Wizyty

KWIECIEŃ

04: Pixie_Dixie - usg III trymestru
04: zylwia - usg połówkowe

05: Evelin83 - wizyta u gin prowadzącego
05: Bobisia - usg III trymestru
06: zylwia - wizyta u gin prowadzącego
08: shaggy - wizyta u gin prowadzącego
09: misis188 - badanie połówkowe
10: Agnieś191 - ktg + wizyta u gin prowadzącego
12: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego
12: Aguleczka29 - wizyta u gin prowadzącego
12: Barburka - wizyta u gin prowadzącego
13: Iskra_82 - wizyta u gin prowadzącego
18: ajka89 - usg III trymestru
18: gooossia17 - wizyta u gin prowadzącego
19: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
19: jasani - usg III trymestru
24: hope322 - usg III trymestru
24: jasani - wizyta u gin prowadzącego
24: Evelevel - wizyta u gin prowadzącego
30: Evelevel - usg II trymestru

MAJ

08: Aguleczka29 - usg III trymestru

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

01.04.2018 - ludek dziewczynka Alinka
07.04.2018 - Madzi-Badzia89 ???
04.05.2018 - Nina001 dziewczynka
06.05.2018 - Evelin83 chłopczyk
12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka Marcelinka
29.05.2018 - Bobisia dziewczynka Julcia
06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk Henryk
13.06.2018 - ajka89 dziewczynka
13.06.2018 - jasani dziewczynka Bianka
17.06.2018 - gooossia17 dziewczynka Zosia
08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka Lenka
16.07.2018 - hope322 dziewczynka Sara
11.08.2018 - walczaca o szczescie - dwie dziewczynki Amelia i Alicja
14.08.2018 - misis188 - chłopczyk Hubert
21.08.2018 - zylwia - dziewczynka Lenka
08.09.2018 - Iskra_82 - chłopiec Jaś
11.09.2018 - Evelevel - ???
28.09.2018 - Doris30:-) - ???
29.09.2018 - Barburka - dziewczynka Anastazja
30.09.2018 - shaggy - ???

reklama
Och jaka super ściąga:)
A doswiadczone mamusie mogłyby ją zweryfikować? Co z tej listy jest zbędne, a czego brakuje? I te ciuszki dla Bejbika to z każdego rozmiaru po tyle sztuk?
Co prawda jeszcze nie urodziłam, ale dla mnie zdecydowanie zbędny jest baldachim, falbana maskująca, cerata na materac, aż tyle pieluch tetrowych też chyba nie. Chyba, że ktoś tylko takie chce zakładać. Ubranka kupowałam na wyczucie, nie trzymałam się kurczowo tych ilości.

Co prawda jeszcze nie urodziłam, ale dla mnie zdecydowanie zbędny jest baldachim, falbana maskująca, cerata na materac, aż tyle pieluch tetrowych też chyba nie. Chyba, że ktoś tylko takie chce zakładać. Ubranka kupowałam na wyczucie, nie trzymałam się kurczowo tych ilości.
No ja też myślę podobnie.

@Ropuszka666 @czarnu1a mam do Was pytanie oraz do innych dziewczyn, które się zmagałay lub zmagają z cukrzyca czy Wy tez tracilyscie na wadze? Mi waga poleciała o 2 kg. Zaznaczę od razu, ze siusiam na paski nie mam ketonu w moczu ani cukru. Głodna tez nie chodzę. Chleb odstawiłam praktycznie (jem kromkę lub 2 dziennie), nawet własnej roboty mi cukier podwyższa. Głodna nie chodzę ale waga leci. Narazie czekam na odpowiedz od lekarza i nie wiem co powie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na Youtube czasem ogladam filmiki prowadzone przez położną, bodajze sponsorowane przez bebilon i tam właśnie mówiła zeby zrezygnowac z baldachimow, dywanów bo to dziecku nie jest potrzebne a jest tylko siedliskiem bakterii. Co do pieluch to rozmawiałam na ten temat ostatnio z kolezanka i mi mowila zebym tak ze 20 tetrowych miala i z 5 bambusowych. Ona tez dziecku zaklada pampersy ale mowi czy do lekarza czy do kapieli to musze miec

Dziewczyny moj niedźwiadek wazy ..... 2040g [emoji51][emoji847] dr mówi,ze wszystkie prawidłowo i @nina wymiar główki na 34 tc ale właśnie powiedział ,ze to całkiem normalne bo główki są większe. Nie mamy tylko 3D [emoji17] bo jakis słabszy sprzęt miał...
Dziś 31 i 0 tc

Dziewczyny moj niedźwiadek wazy ..... 2040g [emoji51][emoji847] dr mówi,ze wszystkie prawidłowo i @nina wymiar główki na 34 tc ale właśnie powiedział ,ze to całkiem normalne bo główki są większe. Nie mamy tylko 3D [emoji17] bo jakis słabszy sprzęt miał...
Dziś 31 i 0 tc

Super wiadomość! :) Już niedługo będziesz tuliła swoje dzieciątko. Jak ten czas leci... :-D

Co do baldachimów i ochraniaczy i innych pierdółek. Ja nie mam, dla mnie to tylko zbieracze kurzu, ale nie powiem, że pięknie to wygląda.
Nad ochraniaczami będę się zastanawiać, jak już synek będzie latał w łóżeczku.

@Ropuszka666 @czarnu1a mam do Was pytanie oraz do innych dziewczyn, które się zmagałay lub zmagają z cukrzyca czy Wy tez tracilyscie na wadze? Mi waga poleciała o 2 kg. Zaznaczę od razu, ze siusiam na paski nie mam ketonu w moczu ani cukru. Głodna tez nie chodzę. Chleb odstawiłam praktycznie (jem kromkę lub 2 dziennie), nawet własnej roboty mi cukier podwyższa. Głodna nie chodzę ale waga leci. Narazie czekam na odpowiedz od lekarza i nie wiem co powie.

Tak ja bardzo chudłam . Gin mowila ze ok a diabetolog ze jem za mało treściwie w sumie wyszłam do porodu 6kg na cała ciaze i po porodzie miałam odrazu -7 kg .Sara przez to ze tak jadłam nie miała wogole tłuszczyku .

ja schudłam 2,5 kg , potem waga stanela , a teraz już znow nabieram

reklama
Dziś 31 i 0 tc

Henio pięknie rośnie!:) Dziękuję za informację o główce;) Pod koniec tygodnia wybieram się obejrzeć porodówkę. Liczę, że mała zrozumie aluzję i będzie powoli szykowała się do wyjścia ;)

Do góry