reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Super, że wszystko ok. Czyli Sarze nic nie wyrosło między nożkami?
Jak narazie dalej jest dziewczynka :) Mam nadzieje, ze juz sie to nie zmieni, bo kilka sukienek i rozowych body juz ma :p Ale maz dalej mial nadzieje, ze cos miedzy nogami sie pokarze :p
Tak naprawde to oby malenstwo zdrowe bylo, ciuszki mozna zawsze wymienic ;)

reklama
Ż mężem w tym roku skończymy 27lat ..
Ryzyko podstawowe 1:905 skorygowane 1:77..
Wolne beta hcg 7.311 MoM
Pappa 0.788 MOM

Nasza przeziernosc karkowa 1,6mm . Przepływ w DV spectrum prawidlowe , NB obecna ..

Ogólnie usg wyszło nam idealnie ale wszystko zepsuł test Pappa..
Nie wiem dziewczyny ..

Bardzo się stresuje boli mnie brzuch i nie wiem co myśleć ... ;(

Ja z matmy jestem straszna noga, ale jesli dobrze kalkuluje to to dalej jest mega niskie ryzyko urodzenia chorego dziecka (na poziomie 1,5%?)
Jest tu na BB watek Aminopunkcja robic czy nie i tam jest masa przykladow falszywie pozytywnych Pappa, naprawde pojedyncze sa przypadki, ze dziecko faktycznie jest chore. Wiem, ze dopoki nie dostaniesz wynikow nic Cie nie uspokoi, ale dla dobra Twojego maluszka postaraj sie zachowac wzgledny spokoj.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cudowna ;-) szybko chyba masz usg 3 trymestru.mi powiedzieli ze najlepiej wykonac w 32 tygodniu.a ty ktory wtedy bedziesz miała?
28+1 i potem to juz przed samym porodem dopiero. Ja nie wiem czy to sie w DK fachowo nazywa usg 3.trymestru ale tak moge przyjac :p I tak sie ciesze, ze w ogole ma to usg, bo przy prawidlowej ciazy usg polowkowe jest ostatnie..

Ż mężem w tym roku skończymy 27lat ..
Ryzyko podstawowe 1:905 skorygowane 1:77..
Wolne beta hcg 7.311 MoM
Pappa 0.788 MOM

Nasza przeziernosc karkowa 1,6mm . Przepływ w DV spectrum prawidlowe , NB obecna ..

Ogólnie usg wyszło nam idealnie ale wszystko zepsuł test Pappa..
Nie wiem dziewczyny ..

Bardzo się stresuje boli mnie brzuch i nie wiem co myśleć ... ;(
Dobrze, że od razu zrobiliście test Nifty, rozwieje wszelkie wątpliwości. Cały czas przypominaj sobie PRAWIDŁOWY obraz usg bo on jest najważniejszy!!! ;) Wyniki z usg masz super więc liczę na piękne wyniki Nifty!!!:)

28+1 i potem to juz przed samym porodem dopiero. Ja nie wiem czy to sie w DK fachowo nazywa usg 3.trymestru ale tak moge przyjac :p I tak sie ciesze, ze w ogole ma to usg, bo przy prawidlowej ciazy usg polowkowe jest ostatnie..
No dokładnie. Ja już do samego porodu muszę się obyć bez usg. Jedynie jak będę w Polsce to się jeszcze wybiorę. Teraz już tylko zostały mi wizyty u położonej i lekarza rodzinnego do którego właśnie czekam w kolejce :)

Mam pytanie o luteinę dopochwową,kiedy ją odstawiałyście ?bo ja odstawiłam i zaczęły się bóle podbrzusza,nie jakieś silne ale jednak są.Dlatego pytam jak wasze ciało zareagowało na odstawienie luteiny

Pytanko do Mamuś karmiących mm . Czy podajecie dzieciaczką wodę ? Jak tak to ile jak często i czy dodajecie cukier??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja musialam dopajac maluchy bo potas byl u Piotrusia podwyzszony. Dawalam miedzy posilkami i ile wypili tyle wypili - czasami po 15 ml a czasami dwa lyczki i koniec. Cukru zadnego nie dawalam bo nie bylo takiej potrzeby.

[emoji127] Piotruś i Oleńka 28.09.2017

reklama
Zobacz załącznik 841057 Melduje sie po wizycie :) Coreczka ma sie dobrze, jest zdrowa, serduszko prawidlowe, wazy juz 378g! Wszystko puki co wyglada dobrze :) Troche odetchnelam.
@jasani dopisz mnie prosze na usg 3.trymestru na 24.kwiecien :) dziekuje :*

Piękna, zdrowa, duża dziewczyna :). Gratulacje, cieszę się bardzo, że wszystko jest dobrze.

Do góry