reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
O widzisz ja dokladnie tak zaczelam prac i nie potrzebnie zaczelam czytac w necie a tam niektore wypowiedzi ze 60° mimo ze na metkach pisze mniej...
Uzywane ciuszki co mam od siostry to w 40 a te co mialam z ciucholandu wypralam pierwsze w 40 z kapsulka ariel i vanishem i drugi raz bede je teraz prala w loveli na 40 i mysle ze to wystarczy.

Mam 10 nowych pieluszek tetrowych i nie wiem na ile je prac? Sa biale wiec pewno i wysoka temp moze byc ale mam jeszcze kolorowych muslinowych sporo i bambusowe i chyba je na 40?

A kocyki na 30 czy 40?
Myślę, że jak używane rzeczy upierzesz 2 razy i wyprasujesz będzie ok. Bez sensu prać coś w 60' jak można w max 40' - duże prawdopodobieństwo, że się zniszczy. Kocyki pralabym i prasowala zgodnie z metką, a jak metki nie ma to 40' chyba takie uniwersalne.

Ja myslalam, że mojemu dziecku przebije uszy tylko wtedy kiedy sama zechce. Uważam, że nie każda dziewczynka/kobieta musi mieć kolczyki. Jeśli chce to ok, jeśli nie też ok. Myślę, że akurat w tej kwestii dziecko powinno mieć wybór. Ja np. balabym się takiemu maleństwu przebijać uszy, ale nie uważam, że to coś złego. Większość moich koleżanek przebijaly uszy po komunii. Ja bardzo chciałam mieć kolczyki (miałam 5 lat), w końcu mama się zgodziła i pielęgniarka w przychodni przebiła mi igła. Mama wyszła, bo nie mogła patrzeć. A ja byłam z siebie taka dumna :D ale znam też kobiety, które nie mają przebitych uszu i nie chcą mieć.
Ja też nie będę przebijac. Dopiero jak sama będzie chciała. Sama dopiero mając 18 lat przebilam i moje pierwsze kolczyki były złote żeby ładnie się goilo. Nie wiem jak to dziecko odczuwa ale mi masakrycznie na początku bolało ubieranie kolczykow [emoji12]

NO właśnie u mnie to samo, ale tez wiem już ze pora tez ma znaczenie, np. Jogurt z płatkami na 2 śniadanie cukier 112, a następnego dnia to samo tylko ze na 1 śniadanie cukier 140 :(
Tak. Pierwsze śniadanie ma być skromne. Też mi tak lekarka mówiła i faktycznie to się sprawdzalo.

reklama
Myślę że dlatego żeby nie uczulaly, dodatkowa chemia itd
Ja pralam w bobini i też nic nie było. A jak mały skończył 7mc to piore z naszymi ciuchami w naszym proszku.
Ale jeśli chodzi o uczulenie. To też byście musiały swoje ciuchy prac w proszku dla dzieci. Przecież dziecko dotyka tak czy tak ciuchów rodziców czy dziadków

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry