Vinszka
Fanka BB :)
Ja to w dzień cc nic naczczo w szpitalu, a dzień po cc rano kleik i nic więcej przez cały dzien...
Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak to przeżyć?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja to w dzień cc nic naczczo w szpitalu, a dzień po cc rano kleik i nic więcej przez cały dzien...
Żyć nie umierać..... chodź ma takiej diecie można paść a jak mieć siłę by zająć się dzieckiem... nie wiem .... A jak wykarmic...Ja to w dzień cc nic naczczo w szpitalu, a dzień po cc rano kleik i nic więcej przez cały dzien...
Tak jak piszą dziewczyny, papa często wychodzi zaklamane w ciąży bliźniaczej. U mnie akurat wyszło ok nie miałam dodatkowego stresu. A wczoraj juz pisałam że mój gin mówił że usg I trymestru najlepiej zrobić 11 max 12 tydz w ciąży bliźniaczej bo potem może być problem z dojrzeniem szczegółów.No mi powiedzieli w klinice że można zrobić. Ja usg chyba zrobię w tym tygodniu u swojego lekarza a po te wyniki krwi pojade do kliniki i zobaczę co na to powiedzą :-) jak coś to zrobię drugie usg. Bo w tej chwili to już chyba nie ma tej teorii że częste usg są niebezpieczne dla Dzidzi,co?
Ja zestaw avent kupiłam jako pierwszą rzecz [emoji4] bo był też na promocji. Zestaw butelek, laktator, sterylizator, smoczki.Kredka evulek na eBay kuoilam za 50£ sterylizator, super zadowolona
Byla promocja butelki smoczki laktator reczny i sterylizator w tej cenie
Laktator elektryczny mialam z szpitala a potem sie juz tak rizkrecilo ze uzywalam recznego tylko plus Nicole cycusiowala
Kazda kobieta inna z kp
Ja zaczęłam prac i nawet sie nad tym tak nie zastanawiałam. Pranie podzieliłam kolorystycznie. Nowe razem z uzywanymi chociaz mam ich mało. A i tak prasuje.Dziewczyny a jak to jest z tym praniem?
Na ile co pierzecie?
Czy pieluchy tetrowe/flanelowe/muslinowe pierzecie na 90°?
A jak ubranka nowe a jak uzywane?
Ja jeszcze nad tym się nie zastanawiałam i też miałam zapytać o to w swoim czasie. Wydaje mi się, że wszystko co dla dzidziusia: ubranka, pieluszki, kocyki, rożki, prześcieradło itp. trzeba wyprać a później wyprasowac. Nie wiem jak z używanymi rzeczami, pewnie pralabym w wyższej temperaturze, ale nowe zgodnie z instrukcją na metce. Np. załóżmy kocyk bambusowy mam prac w 30' i prasować na "jedynce"(taka informacja na metce), więc jak wypiorę go w 90' napewno się zniszczy, a to bez sensu. Myślę, że trzeba sugerować się metką jeśli chodzi o nowe rzeczy prawda czy nie?Dziewczyny a jak to jest z tym praniem?
Na ile co pierzecie?
Dziewczyny a jak to jest z tym praniem?
Na ile co pierzecie?
O widzisz ja dokladnie tak zaczelam prac i nie potrzebnie zaczelam czytac w necie a tam niektore wypowiedzi ze 60° mimo ze na metkach pisze mniej...Ja wszytsko pralam w 40C, a potem wszystko prasowalam. Uzywane ubranka pralam dwa razy. Niczego nie pralam w wysokich temp, bo prasowanie zabilo co mialo zabic [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O widzisz ja dokladnie tak zaczelam prac i nie potrzebnie zaczelam czytac w necie a tam niektore wypowiedzi ze 60° mimo ze na metkach pisze mniej...
Uzywane ciuszki co mam od siostry to w 40 a te co mialam z ciucholandu wypralam pierwsze w 40 z kapsulka ariel i vanishem i drugi raz bede je teraz prala w loveli na 40 i mysle ze to wystarczy.
Mam 10 nowych pieluszek tetrowych i nie wiem na ile je prac? Sa biale wiec pewno i wysoka temp moze byc ale mam jeszcze kolorowych muslinowych sporo i bambusowe i chyba je na 40?
A kocyki na 30 czy 40?