reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja to w dzień cc nic naczczo w szpitalu, a dzień po cc rano kleik i nic więcej przez cały dzien...

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak to przeżyć?
emoji31.png

reklama
No mi powiedzieli w klinice że można zrobić. Ja usg chyba zrobię w tym tygodniu u swojego lekarza a po te wyniki krwi pojade do kliniki i zobaczę co na to powiedzą :-) jak coś to zrobię drugie usg. Bo w tej chwili to już chyba nie ma tej teorii że częste usg są niebezpieczne dla Dzidzi,co?
Tak jak piszą dziewczyny, papa często wychodzi zaklamane w ciąży bliźniaczej. U mnie akurat wyszło ok nie miałam dodatkowego stresu. A wczoraj juz pisałam że mój gin mówił że usg I trymestru najlepiej zrobić 11 max 12 tydz w ciąży bliźniaczej bo potem może być problem z dojrzeniem szczegółów.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Kredka evulek na eBay kuoilam za 50£ sterylizator, super zadowolona
Byla promocja butelki smoczki laktator reczny i sterylizator w tej cenie
Laktator elektryczny mialam z szpitala a potem sie juz tak rizkrecilo ze uzywalam recznego tylko plus Nicole cycusiowala
Kazda kobieta inna z kp
1517138224-0c7086f711150ed4-aaaaaa.jpeg
Ja zestaw avent kupiłam jako pierwszą rzecz [emoji4] bo był też na promocji. Zestaw butelek, laktator, sterylizator, smoczki.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a jak to jest z tym praniem?
Na ile co pierzecie?
Czy pieluchy tetrowe/flanelowe/muslinowe pierzecie na 90°?
A jak ubranka nowe a jak uzywane?

Na ile co pierzecie?
Ja zaczęłam prac i nawet sie nad tym tak nie zastanawiałam. Pranie podzieliłam kolorystycznie. Nowe razem z uzywanymi chociaz mam ich mało. A i tak prasuje.

Na ile co pierzecie?
Ja jeszcze nad tym się nie zastanawiałam i też miałam zapytać o to w swoim czasie. Wydaje mi się, że wszystko co dla dzidziusia: ubranka, pieluszki, kocyki, rożki, prześcieradło itp. trzeba wyprać a później wyprasowac. Nie wiem jak z używanymi rzeczami, pewnie pralabym w wyższej temperaturze, ale nowe zgodnie z instrukcją na metce. Np. załóżmy kocyk bambusowy mam prac w 30' i prasować na "jedynce"(taka informacja na metce), więc jak wypiorę go w 90' napewno się zniszczy, a to bez sensu. Myślę, że trzeba sugerować się metką jeśli chodzi o nowe rzeczy prawda czy nie?

Na ile co pierzecie?

Ja wszytsko pralam w 40C, a potem wszystko prasowalam. Uzywane ubranka pralam dwa razy. Niczego nie pralam w wysokich temp, bo prasowanie zabilo co mialo zabic [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wszytsko pralam w 40C, a potem wszystko prasowalam. Uzywane ubranka pralam dwa razy. Niczego nie pralam w wysokich temp, bo prasowanie zabilo co mialo zabic [emoji4]

O widzisz ja dokladnie tak zaczelam prac i nie potrzebnie zaczelam czytac w necie a tam niektore wypowiedzi ze 60° mimo ze na metkach pisze mniej...
Uzywane ciuszki co mam od siostry to w 40 a te co mialam z ciucholandu wypralam pierwsze w 40 z kapsulka ariel i vanishem i drugi raz bede je teraz prala w loveli na 40 i mysle ze to wystarczy.

Mam 10 nowych pieluszek tetrowych i nie wiem na ile je prac? Sa biale wiec pewno i wysoka temp moze byc ale mam jeszcze kolorowych muslinowych sporo i bambusowe i chyba je na 40?

A kocyki na 30 czy 40?

reklama
O widzisz ja dokladnie tak zaczelam prac i nie potrzebnie zaczelam czytac w necie a tam niektore wypowiedzi ze 60° mimo ze na metkach pisze mniej...
Uzywane ciuszki co mam od siostry to w 40 a te co mialam z ciucholandu wypralam pierwsze w 40 z kapsulka ariel i vanishem i drugi raz bede je teraz prala w loveli na 40 i mysle ze to wystarczy.

Mam 10 nowych pieluszek tetrowych i nie wiem na ile je prac? Sa biale wiec pewno i wysoka temp moze byc ale mam jeszcze kolorowych muslinowych sporo i bambusowe i chyba je na 40?

A kocyki na 30 czy 40?

Tak jak pisalam - u mniw wszystko poszlo na 40C. Z reszta do teraz tak piore.
I przyznam szczerze, ze jako, ze moje dziecko nie ulewa to prania mam malo - max 2 w tyg w zwiazku z czym u mnie wszystko pierze sie razem[emoji85] bez segregacji kolorystycznej [emoji4]

Do góry