nieagatka
Fanka BB :)
Muszę być ja ? Czy może zameldować ja babcia i zrobić PESEL babcia?najpierw chyba musi mieć Polski akt urodzenia ....
A nie wystarczy mi do załatwienia w Polsce papierów akt urodzenia po angielsku? Jak ja mąż rejestrował to poprosił o taki dokument bo chłop przed nim bral hi i mu dali .
Chcieliśmy dac 2 nazwiska ale powiedzieli że się nie da że Polska odzuci .... I ma tylko po tatusiu..... Nie wiem czy nie dało się zrobić bo ojciec załatwiał......no ale powiedział że jak chce to zmienimy w pl. Chodź w pl przy cywilnym podpisałam papier że dziecko nazwisko po tatusiu - ale się rozmyslilam ha ha ha ( ja po ślubie dostałam przy swoim mu niezadowoleniu teściowej hi )
Kuzwa tyle Tych papierów.
Pani mi obliczyla wczoraj Maciezynski 29 marca do roboty no ***** ..... ahhhh
Hmmm wiesz co - nie wiem, bo ja mialam alt urodzenia po hiszpansku. Mozliwe, ze jKby byl po ang to by sie bez tlumaczenia obylo - nie mam pojecia.
Co do peselu w Pl to najmniejszy problem, bo to nadaja przy robieniu tego wlasciwego paszportu (jak juz bedzie miec polski akt ur), ale do zgloszenia w usc w Pl bylo potrzebne jedno z rodizcow osobiscie. Spokojnie masz na to rok czasu - tyle ile wazny jest paszport tymczasowy.
A z maciezynskim to wliczylas 2tyg na karmienie? Wakacje? Ja wracam teraz 1.02, bo wzielam sobie 4 miechy bezplatnego. Latwo nie jest finansowo, ale warto bylo...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom