reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzięki dziewczyny :) Pytałam, bo się nie znam. Któraś z dziewczyn wstawila tutaj listę z wyprawka i tam było o tym leżaczku i nawilżaczu. Dlatego zaczęłam się zastanawiać. Co do nawilżacza chyba narazie nie będę kupowała. Zalecany jest w sezonie grzewczym a ja rodzę koniec maja i u nas raczej suche powietrze to nie problem - małe mieszkanie, kwiatki, pranie susze w łazience. Podobno w drugą stronę też lepiej nie przedobrzyc. No ale zapytam jeszcze położną. A co do tego leżaczka to ma on jakieś zastosowanie oprócz tego, że możemy zostawić w nim bezpiecznie dzidziusia i zająć się czymś innym? Chodzi mi o to czy wpływa jakoś pozytywnie na rozwój dziecka itp.?

Przy nawilżaczu trzeba zacząć tak naprawdę od miernika by wiedzieć czy powietrze w którym żyjesz jest ok . Często mylimy to co na dworze z tym co w domu . Nie którzy maja w domu bardzo szczelne okna lub tak jak Ja rekuperacje która tez ma wpływ na powietrze w domu , także jak ktoś żyje w mieście w centrum w śród spalin ma wpływ na to czym i jak oddychamy . Zwolenników jak i przeciwników nawilżaczy jest masę ale myśle ze taki sprzęt jak oczyszczacz powietrza z nawilżaczem jest naprawdę dobrym sprzętem i tu już nie patrząc na dziecko ale tez na nas. Niestety świadomość tego czym oddychamy w naszym kraju jest jeszcze mała , wystarczy popytać ile osób używa okapów (dobrze podłączony do wyciągu )przy gotowaniu. Jest to nie mały wydatek za dobry sprzęt ale warto pomyśleć w przyszłości .
Co do leżaczków to jeśli zapytasz fizjo to powie ok ale na chwile np gdy musimy wziąć prysznic coś ugotować ale nie jako zastępstwo za łozeczko do spania (chyba ze jest z możliwością lezenia na płasko )lub długie godziny w pozycji pół siedzącej i jeszcze z włączonymi wibracjami. Warto o tym poczytać ze strony medycznej . Ja byłam nakręcona na maxa na leżaczek bujaczek i to na takiego Mercedesa projektowanego przez pediatrę ale po ostatnim spotkaniu z fizjo i posłuchaniu jakie to ma skutki a szczególnie u dzieci po CC u których napięcia mięśniowe często się różnią od dzieci urodzonych naturalnie to stwierdziłam ze mata edukacyjna mi wystarczy .
Ale oczywiście pamietajmy każda Mama kocha swoje dziecko i zrobi jak uważa [emoji173]️[emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak to 100 € na pieluchy przez 3 lata już załatwione . Ja mam 2 kontrakty po pół etatu nie wiem czy mi się będzie należeć to na karmienie zapytam dziś ....
A jeszcze ponoć należy się becikowe z pl bo w hiszpani nie ma . Trzeba zaświadczenie od lekarza że zgłosiłas się do niego przed 10 tc i zaświadczenie że nie wzięłaś becikowego w es.

Tak o tym becikowym czytalam, ale czytalam tez, ze sa problemy, bo moga Ci papierka od hiszpanskiego lekarza nie uznac i wtedy musisz szukac polskiego lekarza, ktory to potwierdzi, albo zalatwiac tlumaczenia i dalam sobie spokoj. Obejde sie bez.
A 2 tygodnie za karmienie naleza Ci sie niezaleznie od tego na jaki etat pracujesz.

Najtańszy i położna mowila ze najlepszy
1516094717-1a2558ee8229e938-aaaaaa.jpeg

No to pocieszylas mnie z tą tkanina [emoji4] mam nadzieję że będzie ok. Ogólnie zastosowanie tego bujaczka podoba mi się i mam w planach poszukać dodatkowych zawieszek do zabawy co by maluchowi nie znudziło się. A miałaś też funkcje wibracji i jak to mała znosiła działało to jakoś na nią pozytywnie[emoji4]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Mialam funkcje wibracji, ale jej prawie nie uzywalam, bo wogole to na niej wrazenia nie robilo wiec nie wlaczalam. A zabawki tez jej rozne wieszalam tam, ale zdrcydowanie slimak ruleeezzzz [emoji38][emoji23]

A mi sie chusta wydawala fajna rzecza, ale ze nie mialam sie kogo poradzic nt wiazania to nie uzywalam. I teraz z perspektywy czasu sie ciesze, ze tak sie stalo. Wszytskie matki, ktore znam i ktore chustowaly maja teraz problem z “odklejeniem” dzieci od siebie. Chusta jest wygodna wiec maluszek sporo czasu spedza przytulony do piersi i efekt jest taki, ze bardzo sie do tego przyzwyczaja i pozniej jest ciezko oduczyc. I zeby nie bylo - ja moja Lile nosilam, calowalam i przytulalam ciagle, ale tez czesto ja odkladalam zeby chwilke bawila sie sama. I teraz umie sie chwilke sama soba zajac, do obcych idzie bez problemu, zlobek bez placzu, spi w swoim lozeczku... Ogolnie zero problemow wynikajacych z separacji ze mna. A sama przychodzi sie przytulic, czasem nawet buzi da (jak glonojad [emoji23][emoji23]). Wiec z mojej perspektywy chusta ok, pod warunkiem, ze madrze i z umiarem uzywana.

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom

Ja nawilżacz z oczyszczaczem juz mam bo u mnie dramat powietrze, a leżaczek tez bym chciała, ale moze trochę pózniej? Zastanawiam sie bo ten tiny love dość fajny jest ale następny „grat” w domu a jak sie zdecyduje na next2me to to będę tam mieć bujaczek i do salonu wyjadę... jest jeszcze dobry bujaczek / leżaczek babybjorn ale juz dość drogi

Co do odsysania noska to zastanawiam sie nad tym
1516094112-0b299426cfdbd18d-aaaaaa.jpeg

Bo katarek fajny i opcja z odkurzaczem tez ale w nocy ? I ma cały czas stać koło łóżka? A ten elektryczny ma nawet melodyjki ....

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Właśnie ja myśle o BabyBjorn, ale jeszcze muszę poczytać skąd taka cena? I czy na pewno taki cudowny...

Właśnie ja myśle o BabyBjorn, ale jeszcze muszę poczytać skąd taka cena? I czy na pewno taki cudowny...

Na olx widziałam używane , można łatwo cały materiał zdjąć i uprać [emoji6]ale cenę trzymają [emoji58]

Dziewczyny macie lub miałyście detektory tętna? Polecacie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mam i reke bym oddała za to!!!!
Mój model miniland sweatbeat, bez zastrzeżeń jak narazie i od chyba 12 tc go mam. Wiadomo na początku często uciekał „sygnał” ale od tego 16 tc jak zaleca producent to cały czas i bardzo ładnie słychać [emoji6]

reklama
Tak o tym becikowym czytalam, ale czytalam tez, ze sa problemy, bo moga Ci papierka od hiszpanskiego lekarza nie uznac i wtedy musisz szukac polskiego lekarza, ktory to potwierdzi, albo zalatwiac tlumaczenia i dalam sobie spokoj. Obejde sie bez.
A 2 tygodnie za karmienie naleza Ci sie niezaleznie od tego na jaki etat pracujesz.

Mój lekarz to Polak :) ten z kliniki i może mi wystawić zaświadczenie po Polsku jak i to unijne po angielsku ...sprobuje a co .
Zaraz Ci powiem co powiedziała w zusie na temat karmienia

Do góry