reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Czyli rozumiem, że ten leżaczek-bujaczek i nawilżacz powietrza są niezbędnymi elementami wyprawki? Pytam, bo się nie znam :) A ten leżaczek można używać od pierwszych dni życia? Tak zaczęłam czytać i widzę, że jest tyle samo zwolenników co przeciwników tych leżaczkow, którzy twierdzą, że są zbędne, a inni że nawet niezdrowe...

Ostatnia edycja:
Czyli rozumiem, że ten leżaczek-bujaczek i nawilżacz powietrza są niezbędnymi elementami wyprawki? Pytam, bo się nie znam :) A ten leżaczek można używać od pierwszych dni życia? Tak zaczęłam czytać i widzę, że jest tyle samo zwolenników co przeciwników tych leżaczkow, którzy twierdzą, że są zbędne, a inni że nawet niezdrowe...
To chyba indywidualne podejście.
Czy nie zbędne? Nie sądzę ale uważam że warto mieć. Nie zamierzam kupić jakiś mega drogich więc jak się nie Sprawdzą nie będę żałować.
Ja mam dosyć suche powietrze w domku od ogrzewania więc mam nadzieję że nawilżacz się przyda :)

Ja kupilam bujaczek tiny love bo w nim dziecko moze lezec calkiem na plasko wiec od pierwszych dni zycia, potem mozna zrobic pozycje pollezaca a pozniej bardziej siedzaca.

Co do nawilzacza to u mnie ogolnie duza wilgotnosc i mega czyste powietrze (oprocz tego ze na wyspie to jeszcze 2km od morza) wiec nawilzacza nie kupuje ale w planie mam oczyszczacz powietrza ale to na nastepne kilka miesiecy plan bo chcialabym ciut porzadniejszy z racji mojej alergi, astmy i 2 kotow[emoji5]

1516055573-91e38b11d8581366-aaaaaa.jpeg

Tymczasowy jest na rok i w tym czasie musisz ja zglosic w jakims USC w PL (musisz miec tlumaczenie przysiegle aktu urodzenia). W PL zeobia Ci wtedy polski akt urodzenia i z tym bedziesz mogla wyrobic normalny paszport na 5 lat.
A z tymczasowym mozesz zrobic NIE; wlasnie sie za to biore, bo kolejki do urzedow imigracyjnych sa niewiarygodnie wielkie (czekam miesiac juz...)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Muszę być ja ? Czy może zameldować ja babcia i zrobić PESEL babcia?najpierw chyba musi mieć Polski akt urodzenia ....
A nie wystarczy mi do załatwienia w Polsce papierów akt urodzenia po angielsku? Jak ja mąż rejestrował to poprosił o taki dokument bo chłop przed nim bral hi i mu dali .
Chcieliśmy dac 2 nazwiska ale powiedzieli że się nie da że Polska odzuci .... I ma tylko po tatusiu..... Nie wiem czy nie dało się zrobić bo ojciec załatwiał......no ale powiedział że jak chce to zmienimy w pl. Chodź w pl przy cywilnym podpisałam papier że dziecko nazwisko po tatusiu - ale się rozmyslilam ha ha ha ( ja po ślubie dostałam przy swoim mu niezadowoleniu teściowej hi )
Kuzwa tyle Tych papierów.
Pani mi obliczyla wczoraj Maciezynski 29 marca do roboty no ***** ..... ahhhh

Ostatnia edycja:
Kurcze nie chce Ci sie wtracac ale gruszka to straszne siedlisko bakterii. Nie uzywalabym jej nigdy osobiscie

Tez go kupuje
Spoko i tak używam jej tylko do kozek, bo kataru nie mial do tej pory. A jak ostatnio miał to dwa dni
Każdy jest za czymś inny nie. To tak jak że szczepieniami jedni będą szczepić inni nie. Czy nawet jak przyjdzie dać dziecku pierwsza łyżeczkę marchewki - jedni dają w bujaku a drudzy na kolanach.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Spoko i tak używam jej tylko do kozek, bo kataru nie mial do tej pory. A jak ostatnio miał to dwa dni
Każdy jest za czymś inny nie. To tak jak że szczepieniami jedni będą szczepić inni nie. Czy nawet jak przyjdzie dać dziecku pierwsza łyżeczkę marchewki - jedni dają w bujaku a drudzy na kolanach.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wydaje mi się że gruszka to co złego.....
Mi mama gile wyjmowala gruszką a babcia chyba jej palcem nie wiem ......
Ja nie sterylizuje butelek takie mam zalecenia nie kąpe po dzien ( co 2 ) marchewkę podam po 6 miesiącu ( a może nawet 7 ) bo realny wiek Marceliny liczą ad 10.01 ( a wyszła z brzucha 5 tygodni wcześniej) I jest pewnie milion rzeczy które niektórzy stwierdza matka wariatka .....
A i szczepie na wszystko !

reklama
Ja leżaczka nie kupuję, mam zamiar chustować, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie:)

Do góry