reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a jakie wybieracie łóżeczko? Ja zastanawiam się czy nie zakupić dwóch, tzn. jedno klasyczne drewniane, a drugie takie malutkie dostawne do łóżka rodziców (na pierwsze miesiące). Chociaż to tylko myśl i nie wiem czy tak zrobię, ale chciałabym na początku mieć maluszka jak najbliżej.
Ja mam zwykłe lozeczko, kosz Mojżesza, i jeszcze kupie turystyczne na wyjazdy do moich rodziców bo tam zawsze nocujemy (to znaczy mamy tam swoją sypialnie w której będzie stało)

---33tc---

reklama
Dziewczyny a jakich kremów czy olejków używacie przeciw rozstępom? Bo u mnie powoli zaczyna być widoczny brzuszek. Narazie stosuje bio oil, ale nie wiem czy jestem do niego przekonana.
Kurcze ja już sama nie wiem tutaj lekarze mówią żeby do 3 miesiąca nie stosować żadnych oliwek a jak kumpela się spytała o bio oil powiedział że absolutnie.Teraz ja w sumie brzuszka nie smaruje bo używam plastry i nie praktycznie ale jak podstawie plastry to napewno w coś zainwestuje

Dziewczyny a jak jest z malowaniem ścian w ciąży? Chyba nie wskazane żeby kobieta w ciąży to wdychala? Chociaż te farby do malowania ścian nie śmierdzą...
Są specjalne farby dla dzieci kobiet w ciąży których wdychanie nie szkodzi. Przy zwykłych nie możesz przebywać w danym pomieszczeniu

---33tc---

Utwierdziłas mnie w przekonaniu, że to dobry pomysł :D a z jakich firm masz łóżeczka i wanienke? Chętnie zapisalabym sobie linki, bo może się przydadzą :)

Link do: Producent drewnianych mebli dla dzieci i młodzieży - Bellamy ja mam kolejne Inez choć podobały mi się inne ale udało mi się kupić te mebelki na likwidacji sklepu o 45% taniej niż sugerowana . Wanienka Bebe Jou i tu sumie tez wybrałam ze względu na cenę w tym sklepie. Trafiła nam się super okazja i głupia bym była jakbym nie kupiła za te pieniądze.

Kurcze ja już sama nie wiem tutaj lekarze mówią żeby do 3 miesiąca nie stosować żadnych oliwek a jak kumpela się spytała o bio oil powiedział że absolutnie.Teraz ja w sumie brzuszka nie smaruje bo używam plastry i nie praktycznie ale jak podstawie plastry to napewno w coś zainwestuje
Ja już sama nie wiem. Jedni tak, drudzy tak. Słyszałam, ze z musieli jest dobry, ale on prawie 90 zł kosztuje za 200ml. Mojej kuzynce starczał na 2-3 tygodnie.

Mnie tez w 1 trymestrze zabronila masowac brzuch a co za tym idzie smarowac brzuch bo wywoluje skurcze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam i dostawne i zwykle i myśle ze z obu będę korzystać bo w nocy chce mieć ja przy sobie i po cesarce będzie mi łatwiej a drugie w dzień bardziej się sprawdzi .
1511711393-8fbf742307092498-aaaaaa.jpeg
1511711446-569cfb4a65963f4d-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Sliczne! Piekny pokoik[emoji4]
Ja jedynie jestem przeciwna ochraniaczom na szczebelki tym grubym i na pewno kupie ten cieniutki bialy oddychajacy.
Mnie tez w 1 trymestrze zabronila masowac brzuch a co za tym idzie smarowac brzuch bo wywoluje skurcze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja od poczatku smaruje bo nikt mi nie mowil o dotykaniu brzucha

Do góry