reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a jakie wybieracie łóżeczko? Ja zastanawiam się czy nie zakupić dwóch, tzn. jedno klasyczne drewniane, a drugie takie malutkie dostawne do łóżka rodziców (na pierwsze miesiące). Chociaż to tylko myśl i nie wiem czy tak zrobię, ale chciałabym na początku mieć maluszka jak najbliżej.
Ja mam zwykłe lozeczko, kosz Mojżesza, i jeszcze kupie turystyczne na wyjazdy do moich rodziców bo tam zawsze nocujemy (to znaczy mamy tam swoją sypialnie w której będzie stało)

---33tc---

reklama
Dziewczyny a jakich kremów czy olejków używacie przeciw rozstępom? Bo u mnie powoli zaczyna być widoczny brzuszek. Narazie stosuje bio oil, ale nie wiem czy jestem do niego przekonana.
Kurcze ja już sama nie wiem tutaj lekarze mówią żeby do 3 miesiąca nie stosować żadnych oliwek a jak kumpela się spytała o bio oil powiedział że absolutnie.Teraz ja w sumie brzuszka nie smaruje bo używam plastry i nie praktycznie ale jak podstawie plastry to napewno w coś zainwestuje

Dziewczyny a jak jest z malowaniem ścian w ciąży? Chyba nie wskazane żeby kobieta w ciąży to wdychala? Chociaż te farby do malowania ścian nie śmierdzą...
Są specjalne farby dla dzieci kobiet w ciąży których wdychanie nie szkodzi. Przy zwykłych nie możesz przebywać w danym pomieszczeniu

---33tc---

Utwierdziłas mnie w przekonaniu, że to dobry pomysł :D a z jakich firm masz łóżeczka i wanienke? Chętnie zapisalabym sobie linki, bo może się przydadzą :)

Link do: Producent drewnianych mebli dla dzieci i młodzieży - Bellamy ja mam kolejne Inez choć podobały mi się inne ale udało mi się kupić te mebelki na likwidacji sklepu o 45% taniej niż sugerowana . Wanienka Bebe Jou i tu sumie tez wybrałam ze względu na cenę w tym sklepie. Trafiła nam się super okazja i głupia bym była jakbym nie kupiła za te pieniądze.

Kurcze ja już sama nie wiem tutaj lekarze mówią żeby do 3 miesiąca nie stosować żadnych oliwek a jak kumpela się spytała o bio oil powiedział że absolutnie.Teraz ja w sumie brzuszka nie smaruje bo używam plastry i nie praktycznie ale jak podstawie plastry to napewno w coś zainwestuje
Ja już sama nie wiem. Jedni tak, drudzy tak. Słyszałam, ze z musieli jest dobry, ale on prawie 90 zł kosztuje za 200ml. Mojej kuzynce starczał na 2-3 tygodnie.

Mnie tez w 1 trymestrze zabronila masowac brzuch a co za tym idzie smarowac brzuch bo wywoluje skurcze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam i dostawne i zwykle i myśle ze z obu będę korzystać bo w nocy chce mieć ja przy sobie i po cesarce będzie mi łatwiej a drugie w dzień bardziej się sprawdzi .
1511711393-8fbf742307092498-aaaaaa.jpeg
1511711446-569cfb4a65963f4d-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Sliczne! Piekny pokoik[emoji4]
Ja jedynie jestem przeciwna ochraniaczom na szczebelki tym grubym i na pewno kupie ten cieniutki bialy oddychajacy.
Mnie tez w 1 trymestrze zabronila masowac brzuch a co za tym idzie smarowac brzuch bo wywoluje skurcze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja od poczatku smaruje bo nikt mi nie mowil o dotykaniu brzucha

Do góry