reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mój też w zimę się urodził. Ja bym już nie przykrywala. Wiesz dzidzia będzie ubrana na długie rękawy i rożek wiec nie będzie zimno. Ale jak będziesz w nocy wstawać na karmienie to zobaczysz czy mu zimno i wtedy możesz troszeczkę przykryć kocykiem. Powinno spać na płasko. Wiesz co, co do tej poduszki do ulewania to nie pomogę.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję ci bardzo

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Głupie pytanie jak na 4 w nocy ale cóż... Powiedzcie mi dziewczyny jak wy pralyscie ochraniacze na łóżeczko i rożek!? Ręcznie czy w pralce? I czy pralyscie tylko to z czym dziecko ma bezpośredni kontakt czy np kołdrę i poduszkę też?!

ochraniacz na łóżeczko już wystawiłam żeby się wietrzył bo go nie piorę a rożki normalnie w pralce;) i prasowałam

1508488839-aaaaaa.jpeg

To właśnie moje wczorajsze zakupy... Czyli ta poduszkę to pod materac daję!?!?!? Jak to?!?!

1508488839-aaaaaa.jpeg

To właśnie moje wczorajsze zakupy... Czyli ta poduszkę to pod materac daję!?!?!? Jak to?!?!

Tak pod materac...i on sie unosi i ma niby powodowac nie cofanie sie tresci pokarmowej. Jej nie musisz prac bo nie bedzie miec kontaktu z dzieckiem. Tylko najpierw poczekaj czy ci dziecko bedzie ulewac ponad norme....

Hej dziewczyny!!! Miłego dnia a dzień zapowiada się znowu ładny!!!
To mówicie że kołderka na początku będzie mi zbędna!?! Sorry że tak dopytuje... Czyli jak synuś będzie w rozku to już niczym go nie przykrywać!?

Ja tez jeszcze kolderki nie uzywalam. Moja spala w rozku, bardzo to lubila. Teraz jak j kocykiem przykryje to wlazi pod niego cala [emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak pod materac...i on sie unosi i ma niby powodowac nie cofanie sie tresci pokarmowej. Jej nie musisz prac bo nie bedzie miec kontaktu z dzieckiem. Tylko najpierw poczekaj czy ci dziecko bedzie ulewac ponad norme....

Dokladnie! Moze wogole tej poduszki potrzebowac nie bedziesz. Najlepiej, zeby maluch spal calkiem na plasko.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Głupie pytanie jak na 4 w nocy ale cóż... Powiedzcie mi dziewczyny jak wy pralyscie ochraniacze na łóżeczko i rożek!? Ręcznie czy w pralce? I czy pralyscie tylko to z czym dziecko ma bezpośredni kontakt czy np kołdrę i poduszkę też?!

Tylko poszewki na kołderkę i poduszkę oraz z ochraniaczy, rożek tez w pralce, a potem prasowanie.

reklama
Też miałam delikatną wysypkę na rękach i nogach. Nikt mi nie powiedział co to. Może coś zjadłam co mnie uczuliło? W każdym razie przeszło. Piłam wapno, tylko trzeba uważać zeby nie pic w tym samym czasie co się je tabletki z witaminami. Chyba dlatego, że wapno utrudnia wchłanianie żelaza.
Dzwonilam dzisiaj do lekarza, kazał pić dalej wapno i obserwować jak do poniedziałku nie zejdzie to mam do niego podjechać :) wydaje mi się że już jest troche lepiej :)

Do góry