reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja przed cc bylam wypytywana i chcieli to wpisac do ksiazeczki dziecka ale powiedzialam ze sobie tego nie zycze i grymasili ale ostatwcznie nie wpisali wiec musisz byc czujna i wszedzie mowic ze sobie nie zyczysz bo potem juz nie zmienia...

Wiesz ja się zastanawiam czy wogole nie klamac że ciąża naturalna jesli beda pytac wiem że może to zły pomysł ale chcę rodzic naturalnie jeżeli oczywiście będzie taka możliwość. Mój lekarz prowadzący mówi że to normalna ciąża że póki co wszystko okej ale sama niewiem czy to dobry pomysł żeby ukrywac to przy porodzie. Mój mąż mówi mi cały czas żeby nie mówic..z drugiej strony może jest lepsza opieka itd. sama już niewiem. Słyszałam właśnie o sytuacjach że trzeba pilnować tego wpisu..ehhh jeszcze takie dylematy beznadziejne pojawiają się w tej naszej Polsce

reklama
Wiesz ja się zastanawiam czy wogole nie klamac że ciąża naturalna jesli beda pytac wiem że może to zły pomysł ale chcę rodzic naturalnie jeżeli oczywiście będzie taka możliwość. Mój lekarz prowadzący mówi że to normalna ciąża że póki co wszystko okej ale sama niewiem czy to dobry pomysł żeby ukrywac to przy porodzie. Mój mąż mówi mi cały czas żeby nie mówic..z drugiej strony może jest lepsza opieka itd. sama już niewiem. Słyszałam właśnie o sytuacjach że trzeba pilnować tego wpisu..ehhh jeszcze takie dylematy beznadziejne pojawiają się w tej naszej Polsce
Opieka lepsza??? No cos ty...ja zaluje ze mowilam bo ani nic nie bylo lepiej to przy wypisie musialam prosic zeby nie bylo napisane in vitro bo ja jestem ubezpieczona grupowo w pracy i zeby dostac kase za ur dziecka wypis by zobaczyli w pracy. Wiec kazdemu lekarzowi musialam mowic zeby bron boze nie napisali. No i z ra ksiazeczka dziecka. Nie chcialam zeby np kiedys dziecko w przychodni cos niemilego uslyszalo od jakiegos babska. Wiec zamiast myslec o tym ze zaraz bede miec cc i bede miec dziecko to sie martwilam zeby plotkary w robocie sie nie dowiedzialy

Ja na polowkowych dostalam ankiete ale nikt nie pyta tam jaki spisob zaplodnienia .
Pytaja czy muzyke mi wlaczyc
Czy ubranka chce szpitalne czy swoje
Czy pepiwine przecina lekarz ja czy maz
Czy witamibe k podac
Czy chcemy kangurowac
I milion innys pytan o to jak chce by wygladal moj porod .
Taka dluga ankieta a ja cesarke na zyczenie ha ha ha .
W karcie ciazy mam ze ciaza z in vitro bo dla mnie to normalne
U poloznej pytala kiedy ostatni okres mowie ze date transferu jej podam .

Mnie jak przyjmowali mnie na oddział. Pytała się położna czy się leczylam na niepłodność brałam hormony itp. więc powiedziałam że to ciąża po in vitro. Ale w karcie dziecka nic nie mam wpisane. Czy z tego tytułu miałam lepiej nie sądzę. Choć na opiekę nie mogłam narzekać bo przez pobyt nie trafiło mi się żadne wredne babsko tak jak to było poprzednio na patologii.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na polowkowych dostalam ankiete ale nikt nie pyta tam jaki spisob zaplodnienia .
Czy witamibe k podac
Czy chcemy kangurowac

U mnie tez w karcie ciazy mam wpisane, ze ivf. A w szpitalu mowilam o tym anastezjologowi przed podaniem znieczulenia, bo pytal xzy kiedykolwiek bylam usypiana.
W ksiazeczce dziecka nie ma slowa na temat ivf, bo to nieistotne dla jej rozwoju, ale gdyby chceli wpisac to mi bez roznicy.
Ale ja zyje w cywilizowanym kraju, a Was mieszkajacych w PL doskonale rozumiem, ze nie chcecie tego ujawniac.
Ale w szpitalu bym powiedziala...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze podpytam lekarza prowadzącego co myśli na ten temat ale raczej już odpowiedź mam ... obawiam się żeby nie było gdzieś kiedyś jakis dziwnych wpisów ., póki rządzi PIS nic się w tym względzie nie zmieni. Większość ukrywa fakt zapłodnienia ivf i to jest dla mnie chore ale temat ten był poruszany już tyle razy że doskonale o tym wszystkie wiemy i nawet nie warto do tego wracać. Także jeżeli będę tu na forum pierwsza która ten fakt ukryje przy porodzie to zdam relacje :biggrin2: Niewiem czy dobrze zrobię pewnie sama sytuacja wszystko zweryfikuje

Ostatnia edycja:
Czy witamibe k podac
Czy chcemy kangurowac

Ale bedziesz kangurowac, nie?

Mnie pytali czy moze chce lustro, zeby widziec porod. Albo czy chce mala sama z siebie wyciagnac [emoji33]
Grzecznie podziekowalam [emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My po wizycie! Dziś 22+6tc. Mały ma się dobrze. Położenie główkowe (że mu tak wygodnie do góry nogami to jestem w szoku). Waży 560g. Wiercił się. A ja później trochę polatałam po mieście. Tylko zastanawia mnie dlaczego lekarz pytał kiedy byłam badana ginekologicznie a ja do niego że 2 tyg. temu (a to było 1,5 tygodnia)... I ciekawa jestem czy nie wskazane są badania czy jemu się nie chciało mnie zbadać. No nie wiem...
Później miałam taki incydent spotkałam kolezanke z podstawowki wysciskala mnie, wycalowala... A potem mówi że pięć tygodni temu zachorowała na chorobę bostońską... Czacie!!! Ja na nią z gębą że mam nadzieje ze mnie nie zaraziła itp. I od razu do przychodni do lekarza rodzinnego czy coś mi grozi... Głupia ja...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
My po wizycie! Dziś 22+6tc. Mały ma się dobrze. Położenie główkowe (że mu tak wygodnie do góry nogami to jestem w szoku). Waży 560g. Wiercił się. A ja później trochę polatałam po mieście. Tylko zastanawia mnie dlaczego lekarz pytał kiedy byłam badana ginekologicznie a ja do niego że 2 tyg. temu (a to było 1,5 tygodnia)... I ciekawa jestem czy nie wskazane są badania czy jemu się nie chciało mnie zbadać. No nie wiem...
Później miałam taki incydent spotkałam kolezanke z podstawowki wysciskala mnie, wycalowala... A potem mówi że pięć tygodni temu zachorowała na chorobę bostońską... Czacie!!! Ja na nią z gębą że mam nadzieje ze mnie nie zaraziła itp. I od razu do przychodni do lekarza rodzinnego czy coś mi grozi... Głupia ja...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Jaki juz duzy ten Twoj synek [emoji4] super ze wszystko dobrze. O kurde a rodzinny co powiedzial? Wydaje mi sie ze ta bostonka juz raczej nie mogla Cie zarazic.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry