reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jaki juz duzy ten Twoj synek [emoji4] super ze wszystko dobrze. O kurde a rodzinny co powiedzial? Wydaje mi sie ze ta bostonka juz raczej nie mogla Cie zarazic.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie tak mi powiedziała lek rodzinna że jak to już zaleczone to żebym się nie martwiła

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Ale bedziesz kangurowac, nie?

Mnie pytali czy moze chce lustro, zeby widziec porod. Albo czy chce mala sama z siebie wyciagnac [emoji33]
Grzecznie podziekowalam [emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam pytanie o lustro ha ha ha ha
Przy cesarce może byc moj maz co mnie zdziwiło....
Jezeli mij stam pozwoli to kongurem bede ja jezeli nie to maz

[emoji15] [emoji15] [emoji15] sama wyciagnac? Szok!

A co to kangurowanie?

Wyciagnac w sensie jak juz dziecko jest praktycznie na wierzchu (porod naturalny) to sie nachylasz, wyciagasz i kladziesz sobie na brzuchu - abstrakcja dla mnie [emoji16]

Kangurowanie to skin to skin - u mnie w szpitalu od momentu porodu nieprzerwanie przez 2h masz dziecko na sobie. Mimo, ze mialam cc. W razie gdybym ja nie mogla tego zrobic, maz mial miec na sobie koszule rozpinana, zeby mogl on mala wziac.

Wyciagnac w sensie jak juz dziecko jest praktycznie na wierzchu (porod naturalny) to sie nachylasz, wyciagasz i kladziesz sobie na brzuchu - abstrakcja dla mnie [emoji16]

Kangurowanie to skin to skin - u mnie w szpitalu od momentu porodu nieprzerwanie przez 2h masz dziecko na sobie. Mimo, ze mialam cc. W razie gdybym ja nie mogla tego zrobic, maz mial miec na sobie koszule rozpinana, zeby mogl on mala wziac.

A to super

Dokladnie tak samo u mnie .

Tez mam pytanie o lustro ha ha ha ha
Przy cesarce może byc moj maz co mnie zdziwiło....
Jezeli mij stam pozwoli to kongurem bede ja jezeli nie to maz

Moj m tez byl przy cesarce. Nawet tel pozwolili mu wyjac, jak juz Lili mialam na sobie.
Przy jednym uchu mialam anastezjologa, a przy drugim meza :) Nie wyobrazam sobie, zeby moglo go tam nie byc.

My po wizycie! Dziś 22+6tc. Mały ma się dobrze. Położenie główkowe (że mu tak wygodnie do góry nogami to jestem w szoku). Waży 560g. Wiercił się. A ja później trochę polatałam po mieście. Tylko zastanawia mnie dlaczego lekarz pytał kiedy byłam badana ginekologicznie a ja do niego że 2 tyg. temu (a to było 1,5 tygodnia)... I ciekawa jestem czy nie wskazane są badania czy jemu się nie chciało mnie zbadać. No nie wiem...
Później miałam taki incydent spotkałam kolezanke z podstawowki wysciskala mnie, wycalowala... A potem mówi że pięć tygodni temu zachorowała na chorobę bostońską... Czacie!!! Ja na nią z gębą że mam nadzieje ze mnie nie zaraziła itp. I od razu do przychodni do lekarza rodzinnego czy coś mi grozi... Głupia ja...

Super że wszystko ok, maluszek rosnie [emoji4],a dobrze że poszłaś do lekarza rodzinnego, jesteś spokojna przynajmniej [emoji6]niektórzy nie myślą, moja siostra się ze mną witała ( czyt. Ucałowała) z opryszczką[emoji58]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super że wszystko ok, maluszek rosnie [emoji4],a dobrze że poszłaś do lekarza rodzinnego, jesteś spokojna przynajmniej [emoji6]niektórzy nie myślą, moja siostra się ze mną witała ( czyt. Ucałowała) z opryszczką[emoji58]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ilonka a ty nie wiesz co lekarz mógł mieć na myśli z tym badaniem!?

Ostatnia edycja:
Do góry