reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jaki juz duzy ten Twoj synek [emoji4] super ze wszystko dobrze. O kurde a rodzinny co powiedzial? Wydaje mi sie ze ta bostonka juz raczej nie mogla Cie zarazic.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie tak mi powiedziała lek rodzinna że jak to już zaleczone to żebym się nie martwiła

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Ale bedziesz kangurowac, nie?

Mnie pytali czy moze chce lustro, zeby widziec porod. Albo czy chce mala sama z siebie wyciagnac [emoji33]
Grzecznie podziekowalam [emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam pytanie o lustro ha ha ha ha
Przy cesarce może byc moj maz co mnie zdziwiło....
Jezeli mij stam pozwoli to kongurem bede ja jezeli nie to maz

[emoji15] [emoji15] [emoji15] sama wyciagnac? Szok!

A co to kangurowanie?

Wyciagnac w sensie jak juz dziecko jest praktycznie na wierzchu (porod naturalny) to sie nachylasz, wyciagasz i kladziesz sobie na brzuchu - abstrakcja dla mnie [emoji16]

Kangurowanie to skin to skin - u mnie w szpitalu od momentu porodu nieprzerwanie przez 2h masz dziecko na sobie. Mimo, ze mialam cc. W razie gdybym ja nie mogla tego zrobic, maz mial miec na sobie koszule rozpinana, zeby mogl on mala wziac.

Wyciagnac w sensie jak juz dziecko jest praktycznie na wierzchu (porod naturalny) to sie nachylasz, wyciagasz i kladziesz sobie na brzuchu - abstrakcja dla mnie [emoji16]

Kangurowanie to skin to skin - u mnie w szpitalu od momentu porodu nieprzerwanie przez 2h masz dziecko na sobie. Mimo, ze mialam cc. W razie gdybym ja nie mogla tego zrobic, maz mial miec na sobie koszule rozpinana, zeby mogl on mala wziac.

A to super

Dokladnie tak samo u mnie .

Tez mam pytanie o lustro ha ha ha ha
Przy cesarce może byc moj maz co mnie zdziwiło....
Jezeli mij stam pozwoli to kongurem bede ja jezeli nie to maz

Moj m tez byl przy cesarce. Nawet tel pozwolili mu wyjac, jak juz Lili mialam na sobie.
Przy jednym uchu mialam anastezjologa, a przy drugim meza :) Nie wyobrazam sobie, zeby moglo go tam nie byc.

My po wizycie! Dziś 22+6tc. Mały ma się dobrze. Położenie główkowe (że mu tak wygodnie do góry nogami to jestem w szoku). Waży 560g. Wiercił się. A ja później trochę polatałam po mieście. Tylko zastanawia mnie dlaczego lekarz pytał kiedy byłam badana ginekologicznie a ja do niego że 2 tyg. temu (a to było 1,5 tygodnia)... I ciekawa jestem czy nie wskazane są badania czy jemu się nie chciało mnie zbadać. No nie wiem...
Później miałam taki incydent spotkałam kolezanke z podstawowki wysciskala mnie, wycalowala... A potem mówi że pięć tygodni temu zachorowała na chorobę bostońską... Czacie!!! Ja na nią z gębą że mam nadzieje ze mnie nie zaraziła itp. I od razu do przychodni do lekarza rodzinnego czy coś mi grozi... Głupia ja...

Super że wszystko ok, maluszek rosnie [emoji4],a dobrze że poszłaś do lekarza rodzinnego, jesteś spokojna przynajmniej [emoji6]niektórzy nie myślą, moja siostra się ze mną witała ( czyt. Ucałowała) z opryszczką[emoji58]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super że wszystko ok, maluszek rosnie [emoji4],a dobrze że poszłaś do lekarza rodzinnego, jesteś spokojna przynajmniej [emoji6]niektórzy nie myślą, moja siostra się ze mną witała ( czyt. Ucałowała) z opryszczką[emoji58]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ilonka a ty nie wiesz co lekarz mógł mieć na myśli z tym badaniem!?

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry