reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czekolada to silny alergen i raczej bym się wstrzymała z jej jedzeniem a pomidorów nie można dlatego że są pryskane bóg wie czym

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kazde warzywo jest pryskane Bog wie czym. Myjesz, myjesz i myjesz i jesz. A czekolada - nie chcesz nie musisz jesc. Ja na pewno bede probowac i to szybko. Cala ciaze jem ogromne ilosci wiec wieksze prawopodobienstwo, ze Lilka bedzie uzalezniona niz uczulona [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Atena lecimy z Itaka. Bedziemy 17 km od Chania. Takze na pewno chcemy jechac na plaze Vai, no i do tej Chania. Powiedz co jeszcze warto zobaczyc?
No piękna, boska jest laguna Balos, pooglądaj zdjęcia :) polecam też wąwóz Samaria ale z dzidziusiem jego przejście może być kłopotliwe.....no i z chani można płynąć na Santorini, jest taniej niż z Krety wschłodniej. Bardzo ciekawym miejscem jest wyspa Spinalonga, ale to te już lepiej zwiedzać jak jest się na wschodzie.No chyba że będziecie 2 tyg ;) to można brać wszystko;)

Straw, Katharina- macie te katarki do odkurzacza? A da się to na początku używać "ustnie", bez podłączania do odkurzacza? Bo obawiam się, że będziemy się tego bać przy noworodku :(

Straw, Katharina- macie te katarki do odkurzacza? A da się to na początku używać "ustnie", bez podłączania do odkurzacza? Bo obawiam się, że będziemy się tego bać przy noworodku :(
No niby mozna sprobowac, ale nie wiem czy bedziesz miala tyle sily zeby ustami to pociagnac przez ten przewod.
To na poczatek kup gruszke, jak Stas dostanie kataru to odrazu wyciagniesz odkurzacz zeby mu ulzyc. Przestaniesz sie bac w momencie[emoji6]
Spokojnie mozesz to przy noworodku. Zmniejszasz sile ssania na odkurzaczu i otwierasz to okienko w rurze i jest slabszy ciag, a katarek tez ma wbudowane cos zeby zmniejszyc sile ssania. Poza tym nie wtykasz mu tego katarku do nosa, tylko tak punktowo mozesz przystawiac i tez lagodniej ciagnie[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Agatek proszę jaki Kostek zdolny :)

Za to mój dziś z brzuszka udało mu się na bok przekręcić :) chociaż ćwiczył wtedy podnoszenie glowki i wtedy na bok się przekręcil :)

Co do diety. Na początku sporo rzeczy nie jadłam - przyznaje się. Ale też dlatego, że posluchalam położnej czego nie jeść. Ale po miesiącu stwierdziłam, że zaczynam jeść wszystko z umiarem i obserwowałam jak zareaguje.

Kazde warzywo jest pryskane Bog wie czym. Myjesz, myjesz i myjesz i jesz. A czekolada - nie chcesz nie musisz jesc. Ja na pewno bede probowac i to szybko. Cala ciaze jem ogromne ilosci wiec wieksze prawopodobienstwo, ze Lilka bedzie uzalezniona niz uczulona [emoji12]

Ja jem czekoladę w dużych ilościach. Nic jej się nie dzieje.
Brzuszek bolał ją po mleku, które dodawałam do kawy, więc zmieniłam na sojowe lub migdałowe

Mam pytanie moze sie orientujecie: jesli na macierzynskim/rodzicielskim zaszloby sie w ciaze to nalezy sie zwolnienie 100% platne a potem od nowa macierzynskie rok czasu?
Gdzies obilo mi sie o uszy ze po macierzynskim trzeba wrocic do pracy bybylo rok placenia skladek i dopiero wtedy nalezy sie od nowa zwolnienie i urlop platny macierzynski.
Jak jest naprawde? Mamy mrozaczka i chcialabym szybko wrocic po niego ale nie moge sobie pozwolic na dwa lata bez kasy.
Moja kolezanka z pracy zaszla w ciążę będąc na macierzyńskim i wiem ze pisała podanie do zusu o zawieszenie tego macierzynskiego (byla na nim juz 7 miesięcy) zeby byc na l4 a ten okres macierzynskiego ktorego nie wykorzystała mówiła mi ze doliczy jej się do kolejnego po urodzeniu drugiego dziecka. Tak zeby nie byla stratna . ale jak sie to skonczylo to nie wiem. Na pewno nie wracala do pracy.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry