reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No i co z tego? Mleko tworzy sie z krwi, nie z tresci zoladka.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
To smazone w koncu mozna jesc czy nie? Czyli wszystko mozna jesc? Bo ja dalej zdycham na samym chlebie prawie i miesie gotowanym i marchewce gotowanej. Cala moja dieta.
Lile, nie pomysl, ze sie Ciebie czepiam, poprostu niech mi to w koncu ktos wyjasni co mozna a co nie. Bo ja caly czas slysze sprzeczne informacje. W internecie pisze ze jesc wszystko, a mama mi gada ze ona ma wieksze doswiadczenie bo 3 dzieci wychowala i wie lepiej ode mnie i ze mozna tylko gotowane i jalowe. Jablek nie, zupy pomidorowej nie itp. A ja juz zdycham z glodu. Opycham sie chlebem i dupa rosnie.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A my jedziemy w czerwcu nad nasze morze (to już tradycja [emoji6]) z dziećmi i psami, a we wrześniu lataliśmy zawsze już sami w jakiś cieplę miejsce. Teraz też byśmy chcieli, ale póki co nic konkretnego. Super jest Sardynia, ale byliśmy teraz jak byłam w ciąży, więc coś trzeba zmienić ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To smazone w koncu mozna jesc czy nie? Czyli wszystko mozna jesc? Bo ja dalej zdycham na samym chlebie prawie i miesie gotowanym i marchewce gotowanej. Cala moja dieta.
Lile, nie pomysl, ze sie Ciebie czepiam, poprostu niech mi to w koncu ktos wyjasni co mozna a co nie. Bo ja caly czas slysze sprzeczne informacje. W internecie pisze ze jesc wszystko, a mama mi gada ze ona ma wieksze doswiadczenie bo 3 dzieci wychowala i wie lepiej ode mnie i ze mozna tylko gotowane i jalowe. Jablek nie, zupy pomidorowej nie itp. A ja juz zdycham z glodu. Opycham sie chlebem i dupa rosnie.

To normalne, ze mama Ci tak mowi - wtedy sie w takie bzdury wierzylo. Ale teraz juz powszechnie wiadomo, ze glodzenie siebie i ograniczanie sobie wszytskiego karmiac, robi dziecku szkode, bo nagle sie okaze, ze na wszytsko bedzie uczulone. Do pokarmu przenika znikoma czesc tego, co zjesz wiec wiaodmo - lepiej unikac wzdymajacych rzeczy, a cala reszte lacznie ze smazonym, czekolada i cytrusami mozna jesc. Wiadomo - wprowadzac powoli w malych ilosciach i obserwowac. Czemu myslisz, ze nie wolno Ci jablek albo pomidorow? Przeciez to samo zdrowie...

To normalne, ze mama Ci tak mowi - wtedy sie w takie bzdury wierzylo. Ale teraz juz powszechnie wiadomo, ze glodzenie siebie i ograniczanie sobie wszytskiego karmiac, robi dziecku szkode, bo nagle sie okaze, ze na wszytsko bedzie uczulone. Do pokarmu przenika znikoma czesc tego, co zjesz wiec wiaodmo - lepiej unikac wzdymajacych rzeczy, a cala reszte lacznie ze smazonym, czekolada i cytrusami mozna jesc. Wiadomo - wprowadzac powoli w malych ilosciach i obserwowac. Czemu myslisz, ze nie wolno Ci jablek albo pomidorow? Przeciez to samo zdrowie...

Bo mi mama powiedziala ze pomidorowa kwasna i nie mozna, jablek surowych tez nie mozna bo chyba tez kwasne.
Ja juz naprawde jestem tak wyglodzona i przez to gadanie boje sie cokolwiek jesc oprocz tych 3 rzeczy.

A jak mamie mowilam, ze nie ma diety matki karmiacej to mi powiedziala, ze teraz wydziwiaja, a od lat kobiety byly na diecie i bylo dobrze.

Bo mi mama powiedziala ze pomidorowa kwasna i nie mozna, jablek surowych tez nie mozna bo chyba tez kwasne.
Ja juz naprawde jestem tak wyglodzona i przez to gadanie boje sie cokolwiek jesc oprocz tych 3 rzeczy.

A jak mamie mowilam, ze nie ma diety matki karmiacej to mi powiedziala, ze teraz wydziwiaja, a od lat kobiety byly na diecie i bylo dobrze.

Moim skromnym zdaniem szkodzisz i sobie i Tymkowi taka dieta...

Straw no to jak dla nie zbyt dobrze to się nie odżywiasz.. Jem pomidorową, ogórki, pomarańcze, jogurty. Piję kawę z mlekiem, sok jabłkowy i herbatę :) ciastka i inne słodycze też [emoji85]

Straw no to jak dla nie zbyt dobrze to się nie odżywiasz.. Jem pomidorową, ogórki, pomarańcze, jogurty. Piję kawę z mlekiem, sok jabłkowy i herbatę :) ciastka i inne słodycze też [emoji85]

No to zaczynam normalnie jesc, jak Wy wszystkie tu tak jecie i jest dobrze. Pewnie dlatego nie moge wiecej mleka wyprodukowac bo nie ma z czego.

No to zaczynam normalnie jesc, jak Wy wszystkie tu tak jecie i jest dobrze. Pewnie dlatego nie moge wiecej mleka wyprodukowac bo nie ma z czego.

Straw przegięłaś w drugą stronę. Takiej diety to ja nie miałam nawet przy pierwszej córce która miała skazę białkową.
Jem prawie wszystko, nowe elementy wprowadzam pojedynczo i obserwuję reakcję.

reklama
Jeśli na macierzyńskim zajdziesz w ciążę, to najlepiej go przerwać (oczywiście po części obowiązkowej), wrócić na 1 dzień do pracy (możesz w tym dniu wziąć urlop) i od następnego dnia przynieść L4. To tak w maksymalnym uproszczeniu :)
I od nowa platne zwolnienie i macierzynskie? To w grudniu wracam po mrozaczka:)

Do góry