reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Enini ja mam blizniaki i tez uzywam baby sens 5
Nam zaalarmował 2 x monitor na poczatku.
Teraz nadal uzywamy. Takie mamy zalecenie z Patologii Noworodka. Uzywac do 1 r.ż

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wracając do tematu tej pani, która zasugerowała nam zmianę forum: przez to że forum jest otwarte, każdy może to czytać. Nie czuję się tu pewnie. Dlatego nie mogę pokazać Wam małej.
Ciekawa jestem ile mamy takich stale obserwujących. Dziwnie się z tym czuję. Przecież piszemy o bardzo intymnych sprawach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Moze zrobimy sobie zamkniety watek?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Moze zrobimy sobie zamkniety watek?

Mi sie srednio pomysl podoba. Sama jakis czas Was podczytywalam zanim czulam sie gotowa dolaczyc, ale mimo, ze sie nie udzielalam to cenne porady zbieralam. Gdyby watek byl zamkniety - nie moglabym z tego korzystac.
A co do zdjec - jak ktos nie czuje sie pewnie to nie wstawia. Ja nie mam z tym w sumienproblemu, poza jechanien po bandzie w stylu zdjecie z kapieli [emoji52]

Dzięki za odpowiedzi;) my chyba wypożyczymy takie klipy(monitory) przypinane do pieluszek, bo chcemy żeby maluchy spały na początku razem w jednym łóżeczku.

Dziewczyny, Wasze maluszki tez tak zasypiaja? Moj wywroci oczy do gory jak w horrorze, ze bialka widac i strzeli usmiech od ucha do ucha i spi[emoji12]

Mamusie,szczególnie bliźniakowe, napiszcie jak sie Wam sprawdzają monitory oddechu, które zakupiłyście?

My mamy Snuza Hero do pieluszek - mobilne i maluchy mogą spać na razie w jednym łóżeczku. Włączył mi się dziś raz, ale to od razu pobudza wibracją dziecko więc jak dobiegłam już było ok.

reklama
Że gdzie chcą być?? :):)
Ale tylko oni czy jeszcze zabiorą pół rodziny? :)
Ja przygotowałam grunt za wczasu i kiedyś podczas rozmowy powiedziałam,że czytałam artykuł,w którym napisali jak się zachowywać po porodzie i jedna z wytycznych to czekać na zaproszenie od przyszłych rodziców ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Motylku wiesz ja mam taki charakter, ze to by abosultnie nie przeszlo i mysle, ze dla wlasnego zdrowia psychicznego powinnas w tej kwestii jasno zarysowac granice. Chyab kogos popier...o, ze tak brzydko powiem, zeby Ci sie na porodowke pchac. Jesli Tobie jest niezrecznie, powiedz mezowi, zeby im to wysperswadowal i zeby przy okazji wspomnial, ze po porodzie zapraszacie zeby wnuka poznali i tyle. Jedna wizyta tuz po, a potem zaprosicie jak juz bedziecie sie czuc na to gotowi.

Ja też już zaznaczyłam granicę, powiedziałam, że na porodówkę nikt nie wejdzie, a po powrocie do domu chcemy być sami i że wizyt codziennie sobie nie życzę. No i zaczęła się histeria, chyba relacje nam się trochę popsują, ale nie popuszczę. Musiałabym Wam wszystkie pomysły przedstawić, żebyście miały jasność, bo to jest dopiero początek góry lodowej...
Najgorzej ma mój mąż, bo jest między młotem a kowadłem.

Do góry