reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Wracając do tematu tej pani, która zasugerowała nam zmianę forum: przez to że forum jest otwarte, każdy może to czytać. Nie czuję się tu pewnie. Dlatego nie mogę pokazać Wam małej.
Ciekawa jestem ile mamy takich stale obserwujących. Dziwnie się z tym czuję. Przecież piszemy o bardzo intymnych sprawach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Beata, ja szkołę rodzenia zaczęłam w 23 tc, od 31tc mogę chodzić też na ćwiczenia, bo dopiero wtedy NFZ finansuje dwa zajęcia w tygodniu, a udało nam się zapisać do bezpłatnej szkoły. Położna super, zajęcia bardzo mi się podobają.

Peugeotka, ja mam 3 czapeczki, z czego jedna chyba na początku będzie za duża. W razie czego dokupię.

Martka, mam taki plan, żeby zrobić zapasy jedzenia tuż przed porodem i wszystko sobie pomrozić. Myślę, że to się może sprawdzić, będę jeść, co lubię i nic mi nie zaszkodzi.

Co do teściowych- jak to u Was wygląda po porodzie? Czy rodzice lub teściowie siedzą Wam cały czas na głowie? Bo u mnie jest duży problem z teściami, nie bardzo wiem, jak sobie z tym poradzić :-\

Cisnienie w normie, kontroluje od ostatniej wizyty i jest ok. Puchniecia tez nie zauwazylam i ogolnie czuje sie w porzadku

Ja już po wizycie. Pytałam o to białko. Pani dr mówi,że jeśli to tylko samo białko to nie ma powodu do dużego stresu. Ale trzeba bardzo uważnie kontrolować ciśnienie. Jeżeli jest białko i wysokie ciśnienie to wtedy jest niedobrze.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Wracając do tematu tej pani, która zasugerowała nam zmianę forum: przez to że forum jest otwarte, każdy może to czytać. Nie czuję się tu pewnie. Dlatego nie mogę pokazać Wam małej.
Ciekawa jestem ile mamy takich stale obserwujących. Dziwnie się z tym czuję. Przecież piszemy o bardzo intymnych sprawach.

Niestety mam te same przemyślenia :( Zżyłam się z Wami, ale czasem zapominam, że obserwują to osoby, które w dyskusji nie uczestniczą.

Ja w ogóle jestem przeciwnikiem publikowania zdjęć dzieci w internecie i też nie będę tego robić. Tu cie popieram :)
Kiedyś moja znajoma wstawila na fb zdjęcie swojej córki w wannie,jak ja Bóg stworzył. No szlag mnie trafił i napisałam co o tym myślę :/

Ja już po wizycie. Pytałam o to białko. Pani dr mówi,że jeśli to tylko samo białko to nie ma powodu do dużego stresu. Ale trzeba bardzo uważnie kontrolować ciśnienie. Jeżeli jest białko i wysokie ciśnienie to wtedy jest niedobrze.

Dziekuje Ci bardzo. Cisnienie kontroluje i poki co jest ksiazkowo. Moja gin poki co milczy...

Beata, ja szkołę rodzenia zaczęłam w 23 tc, od 31tc mogę chodzić też na ćwiczenia, bo dopiero wtedy NFZ finansuje dwa zajęcia w tygodniu, a udało nam się zapisać do bezpłatnej szkoły. Położna super, zajęcia bardzo mi się podobają.

Peugeotka, ja mam 3 czapeczki, z czego jedna chyba na początku będzie za duża. W razie czego dokupię.

Martka, mam taki plan, żeby zrobić zapasy jedzenia tuż przed porodem i wszystko sobie pomrozić. Myślę, że to się może sprawdzić, będę jeść, co lubię i nic mi nie zaszkodzi.

Co do teściowych- jak to u Was wygląda po porodzie? Czy rodzice lub teściowie siedzą Wam cały czas na głowie? Bo u mnie jest duży problem z teściami, nie bardzo wiem, jak sobie z tym poradzić :-\

U mnie rodzice chca przyleciec do nas, ale to raczej po pierwszych 2tyg, ktore chcemy spedzic sami. Tesciowa jest od miesiecy obrazona, ciaza ja nie intersuje wiec nie wiem czy sie wybiora.
Na szkole rodzenia polozna mowila, ze maz powinien stac na strazy spokoju matki i nie pozwolic gosciom na inwazje tylko zwyczajnie powiedziec, ze np nie czujecie sie na silach, zeby gosci przyjmowac.

reklama
U mnie rodzice chca przyleciec do nas, ale to raczej po pierwszych 2tyg, ktore chcemy spedzic sami. Tesciowa jest od miesiecy obrazona, ciaza ja nie intersuje wiec nie wiem czy sie wybiora.
Na szkole rodzenia polozna mowila, ze maz powinien stac na strazy spokoju matki i nie pozwolic gosciom na inwazje tylko zwyczajnie powiedziec, ze np nie czujecie sie na silach, zeby gosci przyjmowac.

Ja właśnie tak bym chciała, żeby ten początek był tylko dla nas. Tyle na to czekaliśmy... Moi rodzice zrozumieli. Teściowie chcą być z nami na porodówce (podczas porodu- żeby nie było wątpliwości), o ich pozostałych pomysłach nawet nie chcę tu pisać :(

Do góry