reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Strawbelka nie taki ciemny ten kolor, tylko tak wyszedł na zdjęciu ;) i tylko część pokoju tak mamy, reszta ścian biała i sufit też plus mamy duże drzwi balkonowe i okno dachowe jeszcze więc jest jasno. Ale na próbniku wydawał się jaśniejszy trochę hehe. Do tego ja będę mieć białe meble i kolorowe dodatki więc się rozjaśni jeszcze :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Co do materaca to aby nie miał funkcji pamięci a tak to chyba można każdy. Juz nie pamiętam. Te lateksowe są najczęściej chyba takie podwójne ze z jednej strony gąbka z funkcją pamięci z drugiej coś innego i dlatego nie działają z wielszoscia ale trzeba pytać co jest w środku. Najlepiej najzwyklejsza pianka. Co do monitorów i niby ze przydają się tylko wczesniakom. Może tak jest najczesciej ale to nie jest tak ze sie moze nie przydać bo nie mam wczesniaka. Znajoma urodziła w terminie. Dziecko 7 mc i pierwszy bezdech 2 tyg temu. Bez monitora bez niani robiła mleko juz zanosila i dziecko sine. Ledwo jej się udało odratowac( jest pielęgniarka ) tydzień w szpitalu na obserwacji. Wypisali ja kilka dni i sytuacja ta sama ...znów nie kupiła monitora oddechu i fartem zauważyła. Dziecko urodzone w terminie donoszone itditd wiec nie patrzcie na to czy wczesniak czy nie. Ja wolę kupić żeby się nie przydał niż przeplacic życiem. U tego dziecka nie wiedzą co jest. Podejrzenie padaczki niby było ale nie wiedzą jak to w pl. A do tej pory dziewczynka zdrowa jak koń.
Powiedzcie mi idę do neurologa i ortopedy w poniedziałek. Chciałabym aby wypisal mi skierowanie do cc. Idę prywatnie nie wiem jak zagadać. Mam problemy z krzyzem ale wszystko wywaliłam przy przeprowadzce....zdjęcia rtg itd.. będę próbowała coś naciągnąć itd ale nie wiem na ile musze aby dostać skierowanie. Za tydzień jadę do.wawy na kwalifikacje do cc do dyrektora szpitala wolałabym mieć coś na wszelki bo podobno wola poród sn. Jadę na żelazną

Dzięki Pisanka :) poczytam jeszcze na spokojnie w takim razie co i jak.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Widzę, że temat meblowania dziecięcych pokoików jest teraz gorącym tematem,więc i ja się pochwalę swoimi mebelkami. Co prawda jest to fotka ściągnięta ze strony producenta, ale taki właśnie zestaw mebli kupiliśmy. Jeśli chodzi o materac, to składa się on z gryki, pianki i kokosu, ma 11cm grubości. Czekamy na malowanie ścian, więc na razie wszystko w kartonach :) Mimo, że jest to na chwilę obecną puściutki pokoik, to w myślach mam go całego "wyizulowanego". Kupiłam też już kilka dekoracji; literki tworzące imię dziecka, które zostaną zawieszone na ścianie przy łóżeczku, naklejki na ścianę i kilka pierdułek, żeby wstawić w regał.
zestaw_razem.jpg

Załączniki

• zestaw_razem.jpg
    zestaw_razem.jpg
    128,7 KB · Wyświetleń: 300
Do góry