reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
calineczkaa - super :-) cieszę się, że wszystko dobrze z maluchem i z Tobą. Ja w zeszłej ciąży też miałam wywoływany poród ze względu na cukrzycę, i tym sposobem mój syn urodził się dokładnie w dzień wyliczonego terminu.
Mój synek podobnie jest ułożony - jakby spał na boku zwrócony w stronę kręgosłupa - lekarz się srogo namęczył by mu sprawdzić kość nosową :-)
U mnie badanie na cukier mnie czeka w okolicach 24tc więc jeszcze prawie 2 miesiące "laby" - czyli bez diety... ciekawa jestem jak będzie w tej ciąży - choć powiem szczerze w ogóle mnie do słodyczy nie ciągnie... jak jestem w sklepie to sobie myślę oooo kupię sobie coś słodkiego - idę do półek, oglądam i wychodzę, bo na nic nie mam ochoty... ostatnio mąż kupił lody, w promocji 3 pudełka - nawet nie tknęłam - chłopaki zjedli... za to kluski, kluseczki, klusunie, pierożki - o taaak :tak: to do mnie przemawia - jeszcze pizza, mmmm u zupy. To jest moje ostatnio uwielbiane menu... niedługo sama się w kluskę zamienię ;-)

Pytanie do dziewczyn, które już urodziły - jakiej wody używacie dla maluchów? Pamiętam, ze 10 lat temu kupowałam specjalną wodę dla niemowlaków, ale przez 10 lat mogło się już dużo zmienić... jak to jest teraz?

Szkrabek co prawda pytanie nie do mnie ale powiem jak ja będę robić, nie jestem zwolennikiem kupowania niegazowanej wody a tym bardziej źródlanej jaką np jest przereklamowany Żywiec Zdrój. Ja używam i będę używało do dziecko wody z krany przefiltrowanej przez filtr Brita. Taką wodę tylko piję bo nie jest ona w niczym gorsza niz źródlana butelkowana.

Cześć kochane :)
Wychodzę z krzaków :) chyba już się odważę... to do tych, które znają mnie z wątku o in vitro :)
nie wiem jeszcze czy zrobię sobie już suwaczek, może się odważę :D
Jutro początek 10. tygodnia.... a do następnego usg aż 4 tygodnie, bo dopiero 22 lipca :( no ale mam postanowienie w tym czasie nie panikować :) hi hi

Sykatynka - nareszcie! :) Szybko ustawiaj suwaczek i zacznij się cieszyć ciążą, bo ten stres i zmartwienia Cie zjedzą!;-)

reklama
Do góry