reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kadik36, brzuszka nie mam ale dodatkowe kg tak, jakies 6 niestety . Jak dla mnie to duzo bo nie miesCze sie w jeansy z przed ciąży ...Po porodzie straciłam odrazu 11 i tyle powinnam przytyć a niestety u mnie było 17. Przy kp powinno sie zrzucić ale tez mam większy apetyt, no zobacYmy ... :)

szkrabek- gratuluje wizyty pozytywnej. no serio usisz uwazac z zelazem bo duzo osob narzeka na zaparcia. duzo blonnika bedziesz musiala jesc. ahh powiem ci ze zazdroszcze zielonego swiatła do seksu. powiem ze mnie braaakuje:-(
po ostatniej sytuacji z ryzykiem szybszego porodu to teraz nie dosc ze zakaz seksu to i podrozowania. a mialam jechac na 2 tyg do mamy:-( ale nic wytrzymam dla mojej kruszynki.

dziewczyny ja jestem po wizycie . z pozytywnych wiesci mała ma 900 g , reszta super a z złych to skróciła mi sie szyjka:-( a juz przeciez w domu lezałam ładnie. zobaczymy nastepna wizyte mam 1.07

kiki - kurcze, ta Twoja szyjka jest jakaś przeklęta... ale najważniejsze, że maluch ma się dobrze! :tak: I tak trzymać. Nie stresuj się, nawet jak się skróci bardziej założą szew i powstrzymają dziadówę!

Dzięki dziewczyny za rady z żelazem. Ech trzeba będzie zacisnąć zęby... a z wypróżnieniami i tak mam problem, więc teraz to już będę kobietą idealną - która nie robi dwójki :-D

No i załączam zdjęcie mojego brzucha w 16tc... przez ostatnie 4 tygodnie bardzo się powiększył :szok:
16tc.jpg

Załączniki

• 16tc.jpg
    16tc.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 75
  • 16tc.jpg
    16tc.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:
Szkrabek fajny malusi brzusio :-)

Kasik, Liskka mi też jeszcze brzuszek zostal... niestety... a kilogramy juz wszystkie zrzucilam mimo że jem więcej.

Co do przykrycia to w szpitalu i w pierwszych chyba 2 lub 3 tygodniach stosowalam rożek. Teraz też go używam ale jako kołderke :-)

Kurcze u nas dzisiaj tak zimno, ze ojciec rozpalil w piecu ;) szok, przeciez to juz druga polowa czerwca a tu zamiast coraz cieplej to coraz zimniej :(

Smerfeta i Liskka mi zostaly jeszcze 3 kg ale diety nie stosuje. Jem teraz duzo truskawek i czeresni bo je uwielbiam a one maja sporo cukru wiec nie ma mowy o odchudzaniu ;) Zreszta czy wszyscy ludzie musza byc szczupli? ;) a tak serio to w wiekszosc ciuchow juz sie mieszcze ale sa zbyt obcisle a wizja wymiany calej garderoby jest niezla motywacja ;)

Ostatnia edycja:
GizaS u nas w szpitalu otulali rozkiem, jeszcze go mocno zawiązywali, w domu przez ok tydzien, półtora tez tak robiliśmy. Potem Piotruś juz nie chciał i przeszliśmy na kocyk taki średniej grubości. Jak było zimno to spał w welurowym pajacyku i podwójnie złożony kocyk. Potem pojedynczo, potem bawełniane pajacyki. Kołderkę kupiłam śliczną minky, ale to dopiero jak bedzie większy, moze na następną zimę? Kto wie? A śpiworki mimo, ze śliczne mi sie nie sprawdziły. Sporo z tym zamieszania w nocy przy przewijaniu. Moze teraz jeszcze spróbuje, jak mniej przewijam.

reklama
Agaawa jaki to problem ze spiworkiem? Ja mam zapinany na zamek i 2 napy na ramionach, rozpiecie zajmuje niecale 5 sekund ;) Moj Junior bez spiworka bardzo sie rozkopywal i przesuwal w lozeczku. Raz jak sie obudzilam to lezal w poprzek, innym razem reka wystawala poza szczebelki itp. A teraz spiworek z weluru jest "tepy" i prawie sie nie przesuwa. Jak dla mnie spiworek to super sprawa :)

Do góry