reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

dzięki dziewczyny za odpowiedź. Ja nospę biorę 3x1 codziennie, więc pomimo jej i tak mnie boli głównie przy poruszaniu się, więc dziś leżę głównie i staram się nie ześwirować.

anula86
ja też pamiętam, że czekałam z duszą na ramieniu na 10 ruchów, czasami próbowałam malucha obudzić w brzuchu różnymi sposobami by tylko dał znać, że jest ok. Nie w każdym dniu brykają jak małe koniki... ale oczywiście jeżeli coś Cię niepokoi lepiej to sprawdzić tzn. jak jednego dnia nic nie czujesz lepiej jechać na IP na USG

Ostatnia edycja:
reklama
Bziumelka, tak to ja miałam ściągane szwy :) Dopiero po 17 dniach, ale taki termin wyznaczył mi lekarz.

A jak jest w czasie laktacji z miesiączką? Bo lekarz powiedział mi, że jeśli nie dostane miesiączki do 8 tygodni po porodzie to mam przyjść na sprowokowanie, bo może być coś nie tak z przysadka mozgowa. Tylko wydawało mi się ze w czasie laktacji nie ma miesiączki?

Aisa dzięki że podniosłas mnie na duchu, dobrze wiedzieć że nie jestem sama w swoich schizach z ruchami, a te nasze bóle w podbrzuszu i napinanie to pewnie na tym etapie to norma tylko my biedne boimy się ze względu na nasze przejścia
Szkrabek ty już doświadczona mamusia ;-) mi lekarz też mówił że maluchy miewają gorsze dni tak jak my, ale wiesz wyobraźnia jak zacznie u mnie działać to jakaś nie do życia się robię,
Kochane jesteście :-)

Anula nie jesteś sama. Ostatnio nie mogłam małego dobudzić, zawsze o tej porze fikał, a wtedy nic, totalna cisza. I szturchałam, wodę piłam, świeciłam latarką i nie pomagało. Poryczałam się i już się zbierałam na SOR, to dopiero się wtedy obudził. Potem przez cały dzień fikał. Ale ja byłam przerażona. My już zawsze będziemy schizować, niezależnie w jakim wieku będą nasze dzieci. a z brzuchami też myślę, że na naszym etapie to już jest normale

szkrabek, ja miałam bóle też we wczesnej ciąży, no ale zapalenia pęcherza nie miałam. A jak mam mocno wypełniony pęcherz to zawsze mnie trochę potem boli, no ale przestaje. W środę powiesz lekarzowi, ale wydaje mi się, że to nic złego i tak jest po prostu. No ale lepiej dmuchać na zimne i leż jak najwięcej.

Anula86, oj z ruchami dziecka, to jest różnie. Zjedz coś słodkiego, wypij chłodną wodę i połóż się na plecach lub na boku. Dzieciaczki muszą spać, ale ja też się martwię jak mała mniej się rusza. Właśnie niedawno tak miałam, obudziłam ją na siłę i na drugi dzień dała mi popalić:)

Milena,
dzięki. Ból już przeszedł i tak czasami się pojawia i przechodzi. Tylko przeważnie po nocy mam takie bóle jak za długo śpię na 1 boku. Na wizycie będę musiała powiedzieć, ale jak nie będzie rozwarcia, to pewnie to normalne i tak już zostanie.

Aisa, spokojnie, spakujesz się jeszcze. Ja musiałam, bo mąż jest tylko na weekendy i jakbym trafiła do szpitala, to sam nie spakuje rzeczy dla małej. Więc torba musi być gotowa. A wizytę chyba mamy w tym samym dniu, bo coś kojarzę, że pisałaś, że masz 23 kwietnia? Bo ja mam wtedy właśnie :)

Luize
, to trzymam kciuki żeby jeszcze do domu Cię wypuścili, bo nie ma to jak u siebie.

Finesse dziwne z tymi szwami. Raczej wszystkie mamy bez sciaganych szwow.

Dziwny ten twoj lekarz. Miesiaczka moze przyjsc a nie musi. Uni juz 12tydzien i jeszcze nie dostalam. Moja lekarka mowila ze tak kolo pol roku moze przyjsc.

Aisa, to szkoda, że bez usg. Ciekawe jak Twój maluszek podrósł i ile waży. Na pewno już sporo nadrobił:)

moja koleżanka po porodzie sn nawet przez 8 miesięcy po porodzie nie miała @. I lekarz nic nie powiedział, tylko kazał czekać. A w sumie krótko karmiła piersią. Czyli to chyba od organizmu zależy.

reklama
Do góry