reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Super sesja. My raczej takiej nie zrobimy bo mąż jest trochę sceptyczny do tego rodzaju cudnosci.
Dziewczyny po ilu dniach wyszlyscie normalnie na spacer z maluchem (na ile minut) lub szybkie spożywcze zakupy?. Moj maly byl werandowany od 5 dnia życia w sumie 3 razy. Mogę juz z nim wychodzic?
A wracając do tego smutku poporodowego to mnie głównie uderzyło to że już nie będzie jak kiedyś z emekiem. Wszystko się zmienia że wszędzie jezdzilismy razem a teraz trzeba jeszcze uwzgledniac dziecko. Juz nie wyskoczymy w środku nocy gdzie chcemy i ogólnie takie glupoty po głowie mi chodzą. A jak spoglądam na te malutka duszyczke to z kolei płacze bo jest taki cudny. :/

reklama
genna sesja pierwsza klasa :tak:a Franio mmm... tylko się zakochać ;-)a powiedz mi bo ja tak się zastanawiam, czy takiemu maluszkowi nie przeszkadza taka sesja tzn czy on się nie denerwował jak go tak przekładaliście, przebieraliście ?
magda Zosia tak słodko wyszła na zdjęciu
ojjj jak ja wam zazdroszczę że już możecie tulić maleństwa :tak:
Dziewczyny a kupowałyście sterylizator ? Jeśli tak to taki do mikrofali czy na prąd ? bo ja się nad tym zastanawiam, on jest uniwersalny i każdy rodzaj butelek się zmieści

CANPOL parowy STERYLIZATOR mikrofalowy *6 BUTELEK* (4928349233) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

genna, zazdroszczę :) Tutaj też robią takie sesje ale są a) bardzo drogie b) trochę kiczowate, tzn za bardzo przebierają i nie mają wyczucia smaku, dużo photoshopu etc Twoja była świetna, mogłabym tak liska sfotografować, i Zosi też mi się podobała.
Jak przylecimy do Krakowa to odbijemy sobie sesją rodzinną, przynajmniej wiem że będe zadowolona.

anulla86 , ja jeszcze nie kupowałam ani też nie zastanawiałam się nad sterylizatorem, choć u nas musi być elektryczny bo nasza mikrofala jest jakaś przeklęta :-) nigdy nie podgrzewa tak jak powinna. A właśnie, w takim sterylizatorze można też sterylizować smoczki uspokajacze czy lepiej je wygotować za pierwszym razem?

milena87, już nigdy nie będzie tak samo jak wcześniej, ale to chyba dobrze, teraz zaczynasz piękny etap w swoim życiu mianowicie macierzyństwo. A ono przyniesie wiele radości i będziecie mieli okazje robić inne wspaniałe rzeczy w życiu, nie smutaj się:-)

kasik36, Ty już na wylocie prawie. Kto wie może za kilka dni już będziesz tulić Juniorka. Wszystko u Was już zapięte na ostatni guzik?

Genna Franio to śliczny chłopczyk :).

Tak patrze na tą listę az mi smutno że juz mnie na niej nie ma, tęsknie za stanem ciąży, chcialabym być znowu z brzuszkiem. Ale jeszcze bardziej sie cieszę ze mam przy sobie juz moje maleństwo :).

Milena my na pierwszy spacer wyszliśmy po 10 dniach, wczesniej nie werandowaliśmy, bo w szpitalu nam powiedzieli ze nie trzeba.
My sól fizjologiczną używamy do noska, fajnie nawilża, a dodatkowo zmiękcza zanieczyszczenia i fajnie wszystko za pomocą Fridy wychodzi.

Kotuska mi czop zacząl odchodzić 10 dni przed porodem. Do tego momentami dochodził ból odbytu, przez nacisk główki. Czulam ze zbliża sie nasza godzina.

Genna, śliczne zdjęcia, Franiu tak słodko sobie spał i pięknie wyszedł na zdjęciach :)
Magda, Zosia już ma 2 miesiące, jak to zleciało:) Śliczna dziewczynka:)

Liskka, jutro idziesz podgladać i ważyć małego liska?

A u mnie im bliżej porodu tym jestem spokojniejsza i nie panikuję jak wczesniej. Może jak będzie już całkiem blisko to zacznę się stresować, ale jednak liczę na to, że złapie nas z nienacka i pójdzie szybko:) Tak się szykuję na weekend majowy, ale ciekawe czy wtedy też mała będzie chciała wyjść.

Lisska u nas dzisiaj ostatnie szlify w pokoiku Juniora, ciagna kabel do tv bo skoro ja mam tam spac kilka lat to sie przyda, mocuja lampke nocna do sciany i przewijak do komody i chyba wszystko gotowe. Tylko musze jeszcze raz sprawdzic torbe czy wszystko mam bo wczoraj w szkole rodzenia pani polozna zalecala troche inne rzeczy niz jej poprzedniczka i zglupialam juz.

Dziewczyny do konca marca w PBKM jest promocja wiec jak ktos planuje podpisac umowe na bankowanie krwi to warto teraz.

Montana używac fridy brrr trzese się na samą myśl. Ty to robisz jak dziecko śpi?
A wczasie pierwszego spaceru i kolejnych przykrywac buzke pieluszka czy juz niech pelna para sobie oddycha.

Milena Frida to super sprawa, ja czyszczę nosek codziennie, na początku też sie balam ale jak uzyjesz raz to sie przekonasz.
A w czasie pierwszego spaceru nie uzywalam żadnych pieluszek na buźkę, smaruję malutkiej twarzyczkę kremem na niepogodę i wiatr i tylę, jest juz coraz cieplej wiec nie ma sensu moim zdaniem uzywanie pieluch itp rzeczy.

reklama
Do góry