reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

genna- piekna sesja, cudowna ta twoja kruszyna, a jeszcze tak piekne ujecia

milena- tez mnie nachodza takie mysli , ze sie duzo zmieni. przeraza mnie to wszystko. te zmiany i powatpiewania w swoje sily,czy sobie poradze.

liskka- fajnie bylo zobaczyc liste ciezarowek i sie na niej widziec:-D powodzenia na wizycie.

reklama
Dziewczyny pomozcie bo zglupialam juz z ta szczepionka na wzb, ktora szczepi sie dziecko w 2 dobie zycia. W szpitalu, w ktorym bede rodzic podaja Euvax B, czyli ta z rtecia? Bylam przed chwila w moim osrodku zdrowia i uzyskalam informacje, ze oni uzywaja Engerix N, czyli ta lepsza. Przeciez te szczepionki sie powtarza i chyba nie mozna najpierw podac jednej a pozniej drugiej. Uswiadomcie mnie prosze bo chyba moj mozg nie funkcjonuje tak jak powinien.

Dziewczyny piękne te Wasze maleństwa, zarówno te zdjecia "pozowane" jak z życia codziennego:sorry:
Jak narazie zamykam listę porodową, ale ostatnio przybyło kilka ciąż na in vitrowym i dziewczyny po mału będą dołączać:sorry:

Kiki a powiedz mi prosze bo nie pamiętam czy Ty prenatalne miałaś przez brzuch czy przezpochowowo? Mówisz że nie mozesz doczkeac się kolejengo spotkania z maluszkiem, ja też będę miała prenatalne i kolejną wizytę u dr prowadzącego dopiero za 3 tyg, oszaleć będzie można, tyle czasu bez zobaczenia czy z bąblem wszytsko w porządku:confused2:

kikifish87, już dawno miałam Cie wpisać i zapomniałam :( Wrzesień fajny miesiąc :-)

gizaS, ja miałam przez brzuch w 11t6d. Wszystko będzie dobrze! Kiedy masz badanie? Pierwsze tygodnie są stresujące, chciałoby się widzieć maluszka co tydzień, żeby być pewnym że wszystko jest z nim Ok, potem jak zaczniesz czuć ruchy to będziesz już spokojniejsza. Choć tak naprawdę martwić to już będziemy się do samego końca i dłużej... :D
Dobrze że inne ciężaróweczki dołączą bo ktoś będzie musiał przejąć prowadzenie kalendarza początkiem maja:tak:

kasik36, super że już jesteście na finishu z pokojem, teraz pora czekać na lokatora:tak:

Ostatnia edycja:
Milena ja tak jak Medalikara przemywam solą fizjologiczna oczka z gazikiem , nosek tez zakrsplalam a teraz wody morskiej, nie bój sie używać fridy :) czy spi czy nie spokojnie ;)
Moj M wyrzucał gaziki i waciki po myciu buzki i swoimi łapskami wzial tez plastikowa końcówkę (niebieska) od fridy i wyrzucił :p zatem zostałam z filtrem i rurką do buzi :/ z facetami !!! Albo zamówić miał tort na święta i mowię ze odbiór w sobotę a on zamówił na sobotę 28 tydzien prze świętami , poszłam kolejnego dnia odkręcić sytuacje do cukierni a pani informuje ze juz nie przyjmuje zamówień na święta !!!! Aaaaaaa ale pokombinowalysmy z panią i bedzie tort tylko ze mały a nie duży :/ liczyć na faceta czasami to daj spokój .

Co do sterylizatora to ja mam ten do mikrofalowy ale spokojnie na wyjazdach wyparzanie. wystarczy a smoczek i butelki za pierwszym razem najlepiej wyparzyc 5 min we wrzątku :)

Franio juz dostaje propozycje matrymonialne no no :)

Liska ja za sese płaciłam 550zl wzielam ten laspzy standard , album skórzany , kilka dodatkowych odbitek dla rodzinki i płyta , w tym pakiecie 20 ujęć a sa tez tańsze i droższe o one sie różnią ilością ujęć oraz tym czy jest album .

Ostatnia edycja:
Ja prentalne będę mieć w 11 i 5 dc. Trochę mi zeszły siniaki z brzucha, bo odkryłam patent na fragmin, nie wpuszczam powietrza i siniak robi się raz na kilka dni a nie prawie codziennie:dry:

Gizas jak bedziesz chciała odpocząć od kłucia św w brzuch to możesz w ramie , jak trafiłam do szpitala to nie chcieli mi robić w brzuch bo za mały i juz duzo miałam takich stwardnień to robili w ramie , siniaki tez wychodziły ale brzuch odpoczął :)
A na prentalanych powiedz ze siniaki dlatego ze stary cie leje :p haha spokojnie lekar skuma o co chodzi mnie odrazu sie pytał czy clexane przyjmuje :p a z moim ginem śmiałam sie ze stary mnie ciagle leje po brzuchu a mowilam ze lepiej po kostkach bo nie widac :p
A codo sesji , noworodkową najlepiej do 14 dnia od narodzin robić dzieci jak sie najeźdźca grzecznie śpią o nie przeszkadza im przekładanie, umowmy sie one nie sa przekładane co chwile,to trwa , nasza sesja trwała 3 h , na początku jak Franio nie spał to mieliśmy rodzinną sesje a potem po mleczku juz pan myszka miał i wtedy grzecNie spał, nagrzane pomieszczenie wiec my w krótkich rękawach a w oddali kojące muzyka , Franio akurat wybrał bicie serca :)

reklama
Genna naprawde bardzo ładna sesja, Franio słodki:)

Magda Twoja córeczka ma juz 2 miesiace?? szok jak to zleciało!!

Kotuska, Kasik - to teraz my sie szykujemy na rozpakowanie:) ja juz odliczam jeszcze 8 dni:) Kotuska a Ty juz jestes po terminie?? bo tak wynika z kalendarza ale chyba nie?
Ja juz tez mam wszystko gotowe, zamowiłam monitor oddechu, zostało tylko wanienke kupic i koniec:)

powiedzcie mi dziewczyny karmiace co jecie?? bo ja wyjde ze szpitala w wielka niedziele i co ja mam jesc jak bede karmic????

Do góry