Kurcze jaka cena... Jakbym miała płacić tak za dwójkę dzieci to serio ponad połowa mojej pensji na ich żłobek, masakranas za żłobek dla Natalki wyjdzie z 1800 ale prywatny. Do państwowego marne szanse
reklama
motylek24
Fanka BB :)
Na szkole nie narzekam, zajęcia dodatkowe, angielski codziennie. Za obiady płacimy oddzielnie, sorry ale 10 zł za dwudaniowy obiad plus woda do picia aktualnie to niemożliwe. Mają podpisane umowy i dają tyle jedzenia na ile im wystarczy środków. Wyobrażasz sobie podwyżki w ciągu roku, rodzice dopiero zrobiliby dym. Wymagania rodziców względem szkoły prywatnej są bardzo wysokie. Zdarzają się buraki straszące nauczycieli sądem! Powód zawsze się znajdzie. Nasza grupa rodzicielska to festiwal pretensji i zarzutów przestałam się tam udzielać..u nas nie ma podwyzek, w sensie bylo jakies 10e sybmoliczne czy cos. Po prostu drogie szkoly i tyle. Wiem za co place, zadowolona jestem, co nie zmienia faktu, ze jest drogo.
A co so obiadu to u nas jest 2 dania plus deser, raz w miesiacu jest dzien tematyczny kiedy maja np jedzenie meksykanskie, wloskie czy ostatnio hawajskie Oprocz tego jest jeden dzien kiedy jest pizza albo haburger z frytkami i lody. Katering przygotowuje szef z gwiazdkami michelin ktory ma obsesje na punkcie ryb wiec u nas stolowka jest naprawde mega.
Poza tym ma joge, angielkiego 5h, od przyszlego roku beda mieli robotyke bawiac sie lego technic. Szkola jest w porzo.
Zlobek nawet bardziej
Btw moja Inka za 2,5h konczy 2 latka
U nas nastąpił skokowy wzrost cen żłobków. Uważam to za bardzo zły kierunek, widocznie nasza kochana władza uznała że kobiety mają w domach siedzieć.
annemarie
Tak ,dobry wozek to masa kasy.Foteliki ? Jasne ze nowe.Ludzie pisza bajki,a styropian np pekniety.Chociaz ja swoje sprzedaje tez dalej.wyprane i sprawdzone oczywiscie.Myślimy o bugaboo donkey, oczywiście używanym, bo ceny nowych zwalaja z nóg
Też bardziej podobają nam się te obok siebie.
Używane rzeczy będziemy kupować chętnie, ale chyba foteliki akurat lepiej żeby były nowe.
annemarie
Wszystkiego najlepszego dla Ineczki.❤u nas nie ma podwyzek, w sensie bylo jakies 10e sybmoliczne czy cos. Po prostu drogie szkoly i tyle. Wiem za co place, zadowolona jestem, co nie zmienia faktu, ze jest drogo.
A co so obiadu to u nas jest 2 dania plus deser, raz w miesiacu jest dzien tematyczny kiedy maja np jedzenie meksykanskie, wloskie czy ostatnio hawajskie Oprocz tego jest jeden dzien kiedy jest pizza albo haburger z frytkami i lody. Katering przygotowuje szef z gwiazdkami michelin ktory ma obsesje na punkcie ryb wiec u nas stolowka jest naprawde mega.
Poza tym ma joge, angielkiego 5h, od przyszlego roku beda mieli robotyke bawiac sie lego technic. Szkola jest w porzo.
Zlobek nawet bardziej
Btw moja Inka za 2,5h konczy 2 latka
Ja bede placic za przedszkole za dwojke 500euro.serio nie wiem kogo na to stac.
Pchełka216
no wawka...po cichu liczę że jednak się kakims cudem dostaniemy do panstwowego a jak nie no to cóż...taniej niż niania.Kurcze jaka cena... Jakbym miała płacić tak za dwójkę dzieci to serio ponad połowa mojej pensji na ich żłobek, masakra
nieagatka
ja tyle place za jedna…Wszystkiego najlepszego dla Ineczki.❤
Ja bede placic za przedszkole za dwojke 500euro.serio nie wiem kogo na to stac.
annemarie
Ja mam,ze wzgledu ze to blizniaki na drugie dziecko 50% zniznki.ja tyle place za jedna…
Smiech na sali
annemarie
TFK jest tez ok.My mamy Emaljunge dla mnie najlepszy wozek ever.Niestety juz tez na sprzedaz.Myślimy o bugaboo donkey, oczywiście używanym, bo ceny nowych zwalaja z nóg
Też bardziej podobają nam się te obok siebie.
Używane rzeczy będziemy kupować chętnie, ale chyba foteliki akurat lepiej żeby były nowe.
nieagatka
u nas na drugie dziecko masz 10% znizkiJa mam,ze wzgledu ze to blizniaki na drugie dziecko 50% zniznki.
Smiech na sali
Ogolnie szkola potem to juz tylko jakies 300€ za glowe, ale zlobek jest mega drogi. No ale co, kiedys im pokaze rachunek za wszytko
reklama
nieagatka
no ja moglabym miec wszytsko z drugiej reki, ale fotelika nie. No chyba ze naprawde ze sprawdzonego zrodla.Tak ,dobry wozek to masa kasy.Foteliki ? Jasne ze nowe.Ludzie pisza bajki,a styropian np pekniety.Chociaz ja swoje sprzedaje tez dalej.wyprane i sprawdzone oczywiscie.