Takie zachowanie jest prawdopodobnie spowodowane przechodzeniem z jednej fazy snu w druga.U doroslego faza NREM trwa okolo 90 min potem przechodzi w faze REM trwajaca 15 min.nastepnie cykl zaczyna sie od poczatku.My tego nie zauwazamy.U dzieci taki cykl jest krotszy trwa 50-60 min.Dziecko moze wtedy kwilic,budzic sie z krzykiem czy plakac po czym ( przewaznie) zasypia .
U nas do dzisiaj blizniaki maja takie akcje,Matteo tez ,tyle ze on sobie krzyknie i spi dalej.
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
mi sie dzis rano na fb wyswietlil maxi cosi coral 360, obrotowy dla noworodka i od razy pomyslalam - cholera ze tez tego nie bylo jak ja mialam takie male dzieci.Jakoś boję się zapeszać więc czekam z zakupami ale zaczynam myślę i planować. Tyle pytań i zagwostek jedno łóżeczko czy od razu dwa, jaki wózek, od jakiego rozmiaru zbierać ubranka, jakie foteliki kupić, jak urzadzic pokoj- boję się, że nie ogarnę, ale jednocześnie czuje miłe podekscytowanie
I ja mysle jak annemarie, nie odzwlekaj kupowania, bedzie Ci za jakis czas juz ciezej, wiec lepiej wiekszosc miec na wszleki wypadek
Chociaż do 20tygodnia poczekam muszę obczaić ten maxi cosi coralmi sie dzis rano na fb wyswietlil maxi cosi coral 360, obrotowy dla noworodka i od razy pomyslalam - cholera ze tez tego nie bylo jak ja mialam takie male dzieci.
I ja mysle jak annemarie, nie odzwlekaj kupowania, bedzie Ci za jakis czas juz ciezej, wiec lepiej wiekszosc miec na wszleki wypadek
Edit: fajny ten fotelik, mega plus za lekki wyciagany wkład 1.7kg, może dałabym radę wnieść oba brzdace po schodach na raz
Ostatnia edycja:
nieagatka
napiecie?Byłam dzisiaj u fizjo Zgadnijcie jaka diagnoza
annemarie
Przerobilam wszystko,sluze pomoca.Jakoś boję się zapeszać więc czekam z zakupami ale zaczynam myślę i planować. Tyle pytań i zagwostek jedno łóżeczko czy od razu dwa, jaki wózek, od jakiego rozmiaru zbierać ubranka, jakie foteliki kupić, jak urzadzic pokoj- boję się, że nie ogarnę, ale jednocześnie czuje miłe podekscytowanie
Odnosnie bycia w ciazy blizniaczej ...to moj 27 tydzien .38 mialam ccChociaż do 20tygodnia poczekam muszę obczaić ten maxi cosi coral
Edit: fajny ten fotelik, mega plus za lekki wyciagany wkład 1.7kg, może dałabym radę wnieść oba brzdace po schodach na raz
Załączniki
annemarie
Tak sie zastanawiam.. Zwykle maxi coxi wpinasz w baze i to dziecie ladujesz do tego juz w domu.Na tym etapie wagowym,mozna to sobie darowac.i kurna 445 euromi sie dzis rano na fb wyswietlil maxi cosi coral 360, obrotowy dla noworodka i od razy pomyslalam - cholera ze tez tego nie bylo jak ja mialam takie male dzieci.
To wole serio w nastepny to zainwestowac.
W sensie, że ta funkcja obrotową niewarta kasy?Tak sie zastanawiam.. Zwykle maxi coxi wpinasz w baze i to dziecie ladujesz do tego juz w domu.Na tym etapie wagowym,mozna to sobie darowac.i kurna 445 euro
O jaaa malutki brzusio w luzniejszych ciuchach nikt by się nie domyślił ciążyPrzerobilam wszystko,sluze pomoca.
Odnosnie bycia w ciazy blizniaczej ...to moj 27 tydzien .38 mialam cc
Radz kochana, radz!
reklama
nieagatka
a nie widzialam ceny, bo to tylko reklama byla. U mnie kosztuje widze wlasnie 319€, a za moj maxi cosi pebble z baza isofix 5 lat temu dalam 300e wiec roznica zadna, a wygoda wielka.Tak sie zastanawiam.. Zwykle maxi coxi wpinasz w baze i to dziecie ladujesz do tego juz w domu.Na tym etapie wagowym,mozna to sobie darowac.i kurna 445 euro
Bo on ma wkladke taka leciutka podobno.
No nic - dobrze, ze nie musze kupowac
O tu pokazuja co i jak