reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A masz juz orzeczenie?bo wiesz ze mozesz miec troche kasy-na pampersy😁-jak masz orzeczenie
No mam, odwoływałam się 4 razy. Tak samo mój Wiolka bo jej synuś ma problemy ze stopkami i te dostała po odwoływaniu. U nas problem był taki ze według nich rehabilitacja wszystko naprawi i Natusia jest zdrowa. Ale przecież na reh też ile kasy trzeba mieć. I tak wkoło się odwoływać wkoncu się udało. Słuchaj ale jak na pampersy?

reklama
no ja w sumie do 8 miesiaca tez mialam pod nia dzien ustawiony, ale jak zaczal sie zblizac moj powrot do pracy to troche nasz rytm skorygowalam i bylo tak jak pisalam. A potem bardzo szybko zeszla do jednej drzemki i teraz jest jedna ok godzinna. Ona wstaje o 7h, o 20h30 obie sa w lozkach. Teraz to przesune do max 21h bo zaczynaja sie upaly.
u nas podobny rozkład, pobudka o 7, drzemka ok 10-12 tu już jest bardzo elastycznie (śpi od 1h - 2h) i 19 kąpiel najpóźniej 20:30 już śpi. Od 3 dni przesypia noc w w swoim pokoju w swoim łóżeczku 🥰🥰

Ostatnia edycja:
u nas podobny rozkład, pobudka o 7, drzemka ok 10-12 tu już jest bardzo elastycznie (śpi od 1h - 2h) i 19 kąpiel najpóźniej 20:30 już śpi. Od 3 dni przesypia noc w swoim łóżeczku 🥰🥰
moje jedza kolacje o 19h00, bajki i o 20h kapiel. Stamtad prosto do lozka. Jak juz wyjda Ince kly, bo znou bardzo bolesnie zabluje, to przenosze ja do pokoju siostry. Moze w koncu sie wyspie kiedys 🤣

moje jedza kolacje o 19h00, bajki i o 20h kapiel. Stamtad prosto do lozka. Jak juz wyjda Ince kly, bo znou bardzo bolesnie zabluje, to przenosze ja do pokoju siostry. Moze w koncu sie wyspie kiedys 🤣
ja mam wrażenie ze piątki u nas już 2 miesiące idą i nadal ich nie widać 😂😂 a ślina leci butlami 🤦🏻‍♀️ ale tez zaczyna się bunt i czasami nie ogarniam jego zachowania

No mam, odwoływałam się 4 razy. Tak samo mój Wiolka bo jej synuś ma problemy ze stopkami i te dostała po odwoływaniu. U nas problem był taki ze według nich rehabilitacja wszystko naprawi i Natusia jest zdrowa. Ale przecież na reh też ile kasy trzeba mieć. I tak wkoło się odwoływać wkoncu się udało. Słuchaj ale jak na pampersy?
Jak dziecko ma orzeczenie to przysluguje na nie zasilekbpielegnacyjny-ponad 200zl byko jak pracowalam teraz moze byc wiecej.skladasz wniosek z kopia orzeczenia do hmmm u Ciebie chyba w osrodku pomocy spolecznej bo w Wawie w urzedzie dzielnicy.jest taki specjalny druk wniosku ktory mozesz pobrac z neta on jest na cala Polske taki sam. Zloz jak najszybciej bo prawo nie dziala wstecz i nie dostaniesz od momentu niepelnosprawnosci tylko od kiedy zlozylas wniosek.o swiadczeniu opiekunczym nie bede Ci pisac bo wracasz do pracy i ani Ty ani Lukasz nie zrezygujecie z niej wiec bez sensu pisac.jak cos to pytaj😉
Te 200kilka zlotych akurat na pampersy😁

[/QUOTE]
ja tu tylko się pochwale ze moje dziecko wlasnie zaczęło czworakowac:) a że względu na gabaryty wszystko przychodzi wolniej ale przychodzi:)
napiszcie mi też w haki sposób dzieci schodziły z 3 do 2 a potem do 1 drzemki godzinowo?
Bo Natalka nadal 3 potrzebuje ale ona wstaje ok. 5.30 i zasypia ok.19.30. Nobi w dzień spi zazwyczaj po pol h. Ale czasami jej Sue zdarzy wstać po 6 i spać na drzemce 1.5 h I wtedy zazwyczaj wychodza 2 drzemki. Wracając do pytania to która drzemka się kasowała u Was?
Gratulujemy nowej umiejętności 👏Mój syn około 8 miesiąca miał już tylko jedną drzemkę, poprostu na kolejną nie zasypiał juz przy mleku i nie udawalo mi się go uśpić. zrezygnował z tej popoludniowej , została tylko ta ok11 . Więc u nas to on sam pokazał gotowość nawet aż za wcześnie😉. A jak miał ok. 11 miesięcy to przez około tydzień zrezygnował w ogóle z drzemki w dzień wtedy to się zalamałam🙈😉 ze juz tak zostanie 😅ale po czasie wiem że miało to związek z nową umiejętnością, na szczęście nauczył się chodzic i wrócił do jednej drzemki w ciągu dnia🙏

@Evela.6 jak Ty sie czujesz?jakos tak milczysz😔mam nadzieje ze wszystko u Ciebie dobrze i synus w brzuszku rosnie jak na drozdzach😉
kochana czuję się jak nie w ciąży 😉 zdecydowanie ten drugi trymestr jest przyjemniejszy😉 apetyt mi dopisuje chyba nawet za bardzo 😂 +5kg a dziś mamy 22t 5d więc chyba całkiem ok przybieramy . Muszek jest bardzo aktywnym dzieckiem 😉 i rośnie jak na drożdżach tak jak i mój brzuchol 🙈

Załączniki

• 9b007c5a-960d-4fc0-bd69-4553e09e8b61.jpg
    9b007c5a-960d-4fc0-bd69-4553e09e8b61.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 77
kochana czuję się jak nie w ciąży 😉 zdecydowanie ten drugi trymestr jest przyjemniejszy😉 apetyt mi dopisuje chyba nawet za bardzo 😂 +5kg a dziś mamy 22t 5d więc chyba całkiem ok przybieramy . Muszek jest bardzo aktywnym dzieckiem 😉 i rośnie jak na drożdżach tak jak i mój brzuchol 🙈
Wygladasz przepieknie🥰Ciesze sie ze wszystko jest dobrze🙂 a mysleliscie juz o imieniu?
Nie masz brzuchola masz sliczny zgrabny brzuszek😁

reklama
Wygladasz przepieknie🥰Ciesze sie ze wszystko jest dobrze🙂 a mysleliscie juz o imieniu?
Nie masz brzuchola masz sliczny zgrabny brzuszek😁
Tak mamy juz wybrane imie , bedzie Szymon :)
Nie moglismy sie z mezem dogadac bo jemu podobaly sie zupelnie inne imiona niz mi. W koncu wzielismy sie za'liste rezerwowych' i tak oto bedzie Szymek :) dla anglikow Simon , takze bedzie im latwiej wypowiedziec :)

Do góry