reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

@fredka84 co do odkurzacza to ja w tamtym roku kupiłam taki duży z karcher ale mam w planach jakas rumba. Niestety dopiero ko września października bo ostatnio za dużo nakupywalam i Łukasz mi zrobił halt 😅 😅 😅 w lipcu dużo wydatków chrzciny na jakieś 40 osób i później wyjazd na polskie morze dokładnie Mrzeżyno. A do hotelu to też mega wydatek. Czy to daleko od Ciebie? My jedziemy 24 lipca. Mieliśmy do kolobrzego ale stwierdziliśmy że tam za duży tlok.

reklama
@Kasiekt u nas też Natusia po swojemu I ostatnio bardzo zmieniła dźwięki. Jak tylko jej dam taka laleczkę gadająca to do niej też gada. Niestety u nas jakiś wirus. Jadę z nią dzisiaj do pediatry. Niby ma gorączkę ale ladnie je, nie placze i cieszy się. Dziwnie jakoś. Boję się że zaraz Basiusia coś złapie.
To takie fajne jak sie obserwuje zmiany u dziecka.one nastepuja doslownie z dnia na dzien.jednego dnia czegos nie umie drugiego juz to robi.To jest cudne🤩

@fredka84 co do odkurzacza to ja w tamtym roku kupiłam taki duży z karcher ale mam w planach jakas rumba. Niestety dopiero ko września października bo ostatnio za dużo nakupywalam i Łukasz mi zrobił halt 😅 😅 😅 w lipcu dużo wydatków chrzciny na jakieś 40 osób i później wyjazd na polskie morze dokładnie Mrzeżyno. A do hotelu to też mega wydatek. Czy to daleko od Ciebie? My jedziemy 24 lipca. Mieliśmy do kolobrzego ale stwierdziliśmy że tam za duży tlok.
Wierz ze masz bon turystyczny na 1000zl bo na dwie dziewczynki😉

To takie fajne jak sie obserwuje zmiany u dziecka.one nastepuja doslownie z dnia na dzien.jednego dnia czegos nie umie drugiego juz to robi.To jest cudne🤩
No tak jak wcześniej pisałem że dziecko w tym wieku rozwija się bardzo dynamicznie i nie raz potrafi zaskoczyć. U bas to zawsze jest Luuukkkaaasszz chodz zobacz!!!!! Dla mnie i tak najpiekniejsz są uśmiech Natusi

dzięki laski to tak zbiorczo odpowiem
@nieagatka no też właśnie myślałam że 1 drzemki skoro po nocy to jak jej daje śniadanie to trochę odsunę cyca I drzemkę- no i może trochę się odsuwa bo dziś nawet zjadła I na spanie po 3h poszla ale po 2.5 pewnie też by poszła. Ale to zależy czy razy zjeść coś i kiedy był ostatni cyc nocny chcieliśmy u nas porrdylion i nie zawsze kojarzę;) ale dziś był chyba ok 4.30. Może powoli jaki się uda bo te chętnie bym wolla zeby właśnie chodzila Spa później. Np. po 4h - wtedy się przesuwa cały dzień i 2 drzemka też wiec kasując 3 może by spala ba tych drzemkach dłużej. ech nie wiem. Na razie podążam za dzieckiem ;) ale może wydrążę w końcu te 2 drzemki;)

@Kasiekt to Ty masz turboMisie hehe a w nocy spi? bo Natalka budzi się z 6 razy ...

@bazylia128 podobno 2 drzemki mogą być i do 18 mca- Twoja z kolei lubi dość.. Ale super że spi tak długo. Mija zazwyczaj tylko 1 cykl i nawet jak się obudzi zastanawiam to jak dam jej cyca to nie idzie dalej spać w dzień.Na tatusia ew. zaśnie czasami I wtedy ciagnie nawet 1.5h - ja nie wie co te tatusie mają hehe.Teraz spi I właśnie mija ok. 40 min wiec zapewne za chwilkę pobudka:) mi się marxy zeby spala 2 czy nawet raz ale choć te 2h na raz zeby cos się dało zrobić no ale co....podążam. za dzieckiem.

no napisalam i już pobudka jest 😅

@nieagatka no też właśnie myślałam że 1 drzemki skoro po nocy to jak jej daje śniadanie to trochę odsunę cyca I drzemkę- no i może trochę się odsuwa bo dziś nawet zjadła I na spanie po 3h poszla ale po 2.5 pewnie też by poszła. Ale to zależy czy razy zjeść coś i kiedy był ostatni cyc nocny chcieliśmy u nas porrdylion i nie zawsze kojarzę;) ale dziś był chyba ok 4.30. Może powoli jaki się uda bo te chętnie bym wolla zeby właśnie chodzila Spa później. Np. po 4h - wtedy się przesuwa cały dzień i 2 drzemka też wiec kasując 3 może by spala ba tych drzemkach dłużej. ech nie wiem. Na razie podążam za dzieckiem ;) ale może wydrążę w końcu te 2 drzemki;)

@Kasiekt to Ty masz turboMisie hehe a w nocy spi? bo Natalka budzi się z 6 razy ...

@bazylia128 podobno 2 drzemki mogą być i do 18 mca- Twoja z kolei lubi dość.. Ale super że spi tak długo. Mija zazwyczaj tylko 1 cykl i nawet jak się obudzi zastanawiam to jak dam jej cyca to nie idzie dalej spać w dzień.Na tatusia ew. zaśnie czasami I wtedy ciagnie nawet 1.5h - ja nie wie co te tatusie mają hehe.Teraz spi I właśnie mija ok. 40 min wiec zapewne za chwilkę pobudka:) mi się marxy zeby spala 2 czy nawet raz ale choć te 2h na raz zeby cos się dało zrobić no ale co....podążam. za dzieckiem.

Moja ma przewaznie 2 pobudki.ale dzis byla jedna na mleko i 2 razy poplakiwanie wiec raz uspalam ja u nasnibodlozylam a drugi raz juz zostala dlatego jestemnpolamana i w sumie niewyspana bo Misia ciagnie w moja strone wiec zostaje mi skrawek lozka🥴

Ja jak tylko o czyms wspomne-np.mala ma jedna pobudke to nastepnej nocy myk i jest pobudka co godzine😅

reklama

no ja w sumie do 8 miesiaca tez mialam pod nia dzien ustawiony, ale jak zaczal sie zblizac moj powrot do pracy to troche nasz rytm skorygowalam i bylo tak jak pisalam. A potem bardzo szybko zeszla do jednej drzemki i teraz jest jedna ok godzinna. Ona wstaje o 7h, o 20h30 obie sa w lozkach. Teraz to przesune do max 21h bo zaczynaja sie upaly.

Do góry