ilmenau
Fanka BB :)
Dziewczyny potrzebuje pomocy. Dostalam mega zgagi, no nie da sie polozyc bo piecze jak nie wiem. Nic nowego nie jadlam. Moge rennie? Jak to leczyc. Dzis 16+5.
Rennie jak cukierki, bierz jak potrzebujesz. Gaviscon tez jest super, ale ja w dwóch ciążach w ostatnim trymestrze torebki miałam wypchane rennie, bo na spacerze czy zakupach zawsze pod ręką. Rennie mozna brać w ciąży, jest bezpieczny.
Poza tym w ciągu dnia pij mleko migdałowe, przegryzaj migdały, bo to też pomaga przy zgadze
Cześć, mam pytanie o zapisy w karcie ciąży/ książeczce zdrowia dziecka - czy informacja o IVF ma jakiekolwiek znaczenie, że jest umieszczana w tych dokumentach?
U mnie było, ze względu na to jak liczyć wiek ciąży - nie z OM czy z usg tylko z daty transferu.
Piszę chociaż nie wiem czy moje pytanie znów nie zginie w tłoku obelg i przepychanek na forum. Mam jednak nadzieję że to forum jest nadal po to by momagac i dzielić się wiedzą ..odniosłam takie wrażenie że na forum kto po on vitro jest miłej bo tam każdy walczy ,płacze , cieszy się razem bo tam są dziewczyny z problemami i z jednym celem. Tu wielu z nas którym się udało wydaje się że mogą już wszystko bo już są szczęśliwe i mają to o co walczyli więc nie muszą być już mile i tolerancyjne bo wsparcia nie potrzebują. No dobrze mam pytanie !!! Kiedy najlepiej zrobić echo serca u płodu ,w którym tygodniu, może ktoś ma jakieś doświadczenia i robiła to badanie ??? Ps. Mam nadzieję że ktoś zauważy moje pytanie ,bo ostatnio giną one we mgle
Ja robiłam w 24 tyg. Pani kardiolog mówiła mi, ze najlepiej wszystko widać po 20 tyg, ale jak trzeba to wczesniej też robią. Jak masz dobrego kardiologa to sobie poradzi. Powodzenia!
a wogole ile ta barierka ma wysokosci?
Ja od 4 lat uzywam bocznych, ale one sa niskie
My mamy 100 cm, materac ma jakieś 20 cm, wiec ok 80 cm wystaje. Nie ma szans, zeby Bartek to przeskoczył a ma 13 miesięcy
nie chcialabym tu psuc Ci nastroju, moja ma za 2tyg 2 lata, od ponad roku nie jest na piersi, a wiesz gdzie spi?
Nie, nie ze mna. Na mnie
Majce przeszło jak miała 2l i 8m,więc good luck