reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny potrzebuje pomocy. Dostalam mega zgagi, no nie da sie polozyc bo piecze jak nie wiem. Nic nowego nie jadlam. Moge rennie? Jak to leczyc. Dzis 16+5.

Rennie jak cukierki, bierz jak potrzebujesz. Gaviscon tez jest super, ale ja w dwóch ciążach w ostatnim trymestrze torebki miałam wypchane rennie, bo na spacerze czy zakupach zawsze pod ręką. Rennie mozna brać w ciąży, jest bezpieczny.
Poza tym w ciągu dnia pij mleko migdałowe, przegryzaj migdały, bo to też pomaga przy zgadze

Cześć, mam pytanie o zapisy w karcie ciąży/ książeczce zdrowia dziecka - czy informacja o IVF ma jakiekolwiek znaczenie, że jest umieszczana w tych dokumentach?

U mnie było, ze względu na to jak liczyć wiek ciąży - nie z OM czy z usg tylko z daty transferu.

Piszę chociaż nie wiem czy moje pytanie znów nie zginie w tłoku obelg i przepychanek na forum. Mam jednak nadzieję że to forum jest nadal po to by momagac i dzielić się wiedzą ..odniosłam takie wrażenie że na forum kto po on vitro jest miłej bo tam każdy walczy ,płacze , cieszy się razem bo tam są dziewczyny z problemami i z jednym celem. Tu wielu z nas którym się udało wydaje się że mogą już wszystko bo już są szczęśliwe i mają to o co walczyli więc nie muszą być już mile i tolerancyjne bo wsparcia nie potrzebują. No dobrze mam pytanie !!! Kiedy najlepiej zrobić echo serca u płodu ,w którym tygodniu, może ktoś ma jakieś doświadczenia i robiła to badanie ??? Ps. Mam nadzieję że ktoś zauważy moje pytanie ,bo ostatnio giną one we mgle 😥😥

Ja robiłam w 24 tyg. Pani kardiolog mówiła mi, ze najlepiej wszystko widać po 20 tyg, ale jak trzeba to wczesniej też robią. Jak masz dobrego kardiologa to sobie poradzi. Powodzenia!

a wogole ile ta barierka ma wysokosci?
Ja od 4 lat uzywam bocznych, ale one sa niskie

My mamy 100 cm, materac ma jakieś 20 cm, wiec ok 80 cm wystaje. Nie ma szans, zeby Bartek to przeskoczył a ma 13 miesięcy

nie chcialabym tu psuc Ci nastroju, moja ma za 2tyg 2 lata, od ponad roku nie jest na piersi, a wiesz gdzie spi?
Nie, nie ze mna. Na mnie 🤦🏻‍♀️😂🤦🏻‍♀️

Majce przeszło jak miała 2l i 8m,więc good luck 😜😂

reklama
No bo zobacz. Kto nas miał tych wszystkich rzeczy nauczyć 🤷. Cośmy same wyczytały i się nauczyły z neta, to nasze. A wiadomo, i tak życie pokazuje co innego. Nie ma się co kajać. Każda z nas chce przecież dobrze.
Moja sister mówi że z drugim dzieckiem jest łatwiej, bo masz już trochę wywalone 😜
Wyobraź sobie przy piątym dziecku, to już totalny luz🤣🤣🤣

No ba😂. Jak się siedzi w psychiatryku to jest luz 😂
Jestem czwartym dzieckiem i serio widać różnicę, rodzice bardziej wyluzowani i na więcej nam pozwalali, mam jeszcze młodszą siostrę. Wyobraź sobie święta i wizytę u rodziców, 11 wnucząt 🤣🤣🤣 jest czad. Uwielbiam tam jeździć, nawet moja córka przepada, a ja mam spokój.

reklama
Do góry