reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Bo pierwszy fotelik jest od " zera do trzynastu kg" w ktorym dziecko jest w pozycji lezacej lub pol lezacej ze wzgledu na nie rozwiniete miesnie kregoslupa i karku ,czyli braku mozliwosci utrzymania glowy.W zyciu bym takiego malucha nie wlozyla do kolejnej grupy wagowej.nasz Matteo ma 8 miesiecy,pelza jak czolgista,siada,wspina sie w lozeczku,pomimo to widze ,ze jeszcze troche w maxi cosi spedzi,chociazby ze wzgledu na glowe,ktorej w trakcie snu nie jest w stanie utrzymac tak jak starsze szieci.
Bazylia napisala,ze nie bierze Basi w gondoli,a w fotelu z isofixem.Basia,z tego co pamietam to paru miesieczne dziecko.dlatego sie dziwie.
chodzi o to ze na wyjazd jada tylko z lupina wpinana w stelaz wozka, bez gondoli. Co onznacza ze i w podrozy i potem dziecko byloby ciagle w foteliku. O ilw to fotelik rozlladany do pozycji lezacej to ok, a jesli zwykly maxi cosi to bardzo slaby pomysl.

chodzi o to ze na wyjazd jada tylko z lupina wpinana w stelaz wozka, bez gondoli. Co onznacza ze i w podrozy i potem dziecko byloby ciagle w foteliku. O ilw to fotelik rozlladany do pozycji lezacej to ok, a jesli zwykly maxi cosi to bardzo slaby pomysl.
Aaaa,teraz zalapalam.
Bardzo slaby pomysl.Zgodze sie.Matteo po godzinie potwornie plakal,bo chcial spac ,a nie mogl sie wygodnie polozyc.Nie polecam

Z ta waga w ciąży też się zastanawiam, bo u mnie wg OM 14tc a ja nadal jestem na minusie z waga. Jak na początku straciłam 2.5kg to teraz już tak zostałam. Jem bardzo dużo, ale też dużo się ruszam, pracuję i chyba tak spałam. Brzucho już jest zauważalny, klienci podjerzliwie spoglądają, ale na razie chyba zakladaja, że się roztylam :p

Wczoraj na wizycie powiedzialam lekarzowi, ze tez mnie to martwi, ze w ogole nie przybieram na wadze a wczoraj byl 19+6 tc. Lekarz powiedzial ze nie ma sie czym martwic i najwazniejsze ze maluch sie dobrze rozwija i przybiera na wadze, a ja jeszcze mam czas na tycie i na pewno zaraz zaczne przybierac 😀 takze narazie wrzucilam na luz 🙈🙈🙈
Ile waży Twój maluszek ? Kiedy połówkowe masz ?

Z ta waga w ciąży też się zastanawiam, bo u mnie wg OM 14tc a ja nadal jestem na minusie z waga. Jak na początku straciłam 2.5kg to teraz już tak zostałam. Jem bardzo dużo, ale też dużo się ruszam, pracuję i chyba tak spałam. Brzucho już jest zauważalny, klienci podjerzliwie spoglądają, ale na razie chyba zakladaja, że się roztylam :p
Ja zaczelam z blizniakami tyc od 25-26 tydz.Na koncu mialam na plusie 17 kg ,10 dni po porodzie minus 20.tyle wody nazbieralam,masakra🙈

reklama
Do góry