reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

15-36 kg moze z przodu siedziec na foteliku z przodem,zalecane jest do 5-6 roku zycia i tak z tylu tylem. w aucie meza,Lennart siedzi z przodu ,w moim z tylu bo mam 3 isofixy i miejsce na 3 fotele.

To nie jest wazne co ona lubi,bezpieczenstwo jest najwazniejsze.tak to widze.Zrobisz jak uwazasz😗
tak ja tez woze 3 dzieci na codzien, nie mam 3 isofixow i nie zmieszcza sie 3 na tylnej kanapie bo britax zajmuje pol auta i Lila tez jezdzi z przodu. Ale ona ma 5lat i ok 20kg. Mlodsza rzecz jasna jezdzi tylem.

reklama
tak ja tez woze 3 dzieci na codzien, nie mam 3 isofixow i nie zmieszcza sie 3 na tylnej kanapie bo britax zajmuje pol auta i Lila tez jezdzi z przodu. Ale ona ma 5lat i ok 20kg. Mlodsza rzecz jasna jezdzi tylem.
A ty masz trojke dzieci???😆
Bo dwa iso z tylu masz.

Ja mam wrazenie ze wiecznie kupuje i sprzedaje foteliki.Klocek ledwo wlazi do lupiny,wiec musze go przedaszic do Britaxa Zoski,Zoska ze jest szypior chudy musi siedziec w czyms porzadnym zeby nie latac jak przyslowiowy zyd po pustym sklepie,Lennart ma przenosny bez iso,tyle te on ma 18 kg wiec ma dobry przyczep do siedzenia🤣🤣🤣

A ty masz trojke dzieci???😆
Bo dwa iso z tylu masz.

Ja mam wrazenie ze wiecznie kupuje i sprzedaje foteliki.Klocek ledwo wlazi do lupiny,wiec musze go przedaszic do Britaxa Zoski,Zoska ze jest szypior chudy musi siedziec w czyms porzadnym zeby nie latac jak przyslowiowy zyd po pustym sklepie,Lennart ma przenosny bez iso,tyle te on ma 18 kg wiec ma dobry przyczep do siedzenia🤣🤣🤣
mam tak samo. Mamy 2 auta, niby dwoje ale w praktyce 3 dzieci do wozenia i w tym momencie mam 5 fotelikow na stanie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
A w lecie jade do Pl i juz mysle co zrobic zeby nie musiec kupowac fotelika ale zeby tez nie brac ze soba 😂

Chwila,dziecko ktore nie potrafi siedziec ma w fotelku siedziec przznaczonym dla dzieci od 13 kg?Dobrze to rozumiem?
Ummm dlaczego od 13 kg? Chyba w swoim foteliku? Ja to mam obsesje żeby dziecko w ogóle długo nie siedziało w foteliku bo mam wrażenie ze słabo oddycha przez to ze ma taka zgięta pozycje

Ummm dlaczego od 13 kg? Chyba w swoim foteliku? Ja to mam obsesje żeby dziecko w ogóle długo nie siedziało w foteliku bo mam wrażenie ze słabo oddycha przez to ze ma taka zgięta pozycje
Bo pierwszy fotelik jest od " zera do trzynastu kg" w ktorym dziecko jest w pozycji lezacej lub pol lezacej ze wzgledu na nie rozwiniete miesnie kregoslupa i karku ,czyli braku mozliwosci utrzymania glowy.W zyciu bym takiego malucha nie wlozyla do kolejnej grupy wagowej.nasz Matteo ma 8 miesiecy,pelza jak czolgista,siada,wspina sie w lozeczku,pomimo to widze ,ze jeszcze troche w maxi cosi spedzi,chociazby ze wzgledu na glowe,ktorej w trakcie snu nie jest w stanie utrzymac tak jak starsze szieci.
Bazylia napisala,ze nie bierze Basi w gondoli,a w fotelu z isofixem.Basia,z tego co pamietam to paru miesieczne dziecko.dlatego sie dziwie.

reklama
Do góry