reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

15-36 kg moze z przodu siedziec na foteliku z przodem,zalecane jest do 5-6 roku zycia i tak z tylu tylem. w aucie meza,Lennart siedzi z przodu ,w moim z tylu bo mam 3 isofixy i miejsce na 3 fotele.

To nie jest wazne co ona lubi,bezpieczenstwo jest najwazniejsze.tak to widze.Zrobisz jak uwazasz😗
tak ja tez woze 3 dzieci na codzien, nie mam 3 isofixow i nie zmieszcza sie 3 na tylnej kanapie bo britax zajmuje pol auta i Lila tez jezdzi z przodu. Ale ona ma 5lat i ok 20kg. Mlodsza rzecz jasna jezdzi tylem.

reklama
tak ja tez woze 3 dzieci na codzien, nie mam 3 isofixow i nie zmieszcza sie 3 na tylnej kanapie bo britax zajmuje pol auta i Lila tez jezdzi z przodu. Ale ona ma 5lat i ok 20kg. Mlodsza rzecz jasna jezdzi tylem.
A ty masz trojke dzieci???😆
Bo dwa iso z tylu masz.

Ja mam wrazenie ze wiecznie kupuje i sprzedaje foteliki.Klocek ledwo wlazi do lupiny,wiec musze go przedaszic do Britaxa Zoski,Zoska ze jest szypior chudy musi siedziec w czyms porzadnym zeby nie latac jak przyslowiowy zyd po pustym sklepie,Lennart ma przenosny bez iso,tyle te on ma 18 kg wiec ma dobry przyczep do siedzenia🤣🤣🤣

A ty masz trojke dzieci???😆
Bo dwa iso z tylu masz.

Ja mam wrazenie ze wiecznie kupuje i sprzedaje foteliki.Klocek ledwo wlazi do lupiny,wiec musze go przedaszic do Britaxa Zoski,Zoska ze jest szypior chudy musi siedziec w czyms porzadnym zeby nie latac jak przyslowiowy zyd po pustym sklepie,Lennart ma przenosny bez iso,tyle te on ma 18 kg wiec ma dobry przyczep do siedzenia🤣🤣🤣
mam tak samo. Mamy 2 auta, niby dwoje ale w praktyce 3 dzieci do wozenia i w tym momencie mam 5 fotelikow na stanie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
A w lecie jade do Pl i juz mysle co zrobic zeby nie musiec kupowac fotelika ale zeby tez nie brac ze soba 😂

Chwila,dziecko ktore nie potrafi siedziec ma w fotelku siedziec przznaczonym dla dzieci od 13 kg?Dobrze to rozumiem?
Ummm dlaczego od 13 kg? Chyba w swoim foteliku? Ja to mam obsesje żeby dziecko w ogóle długo nie siedziało w foteliku bo mam wrażenie ze słabo oddycha przez to ze ma taka zgięta pozycje

Ummm dlaczego od 13 kg? Chyba w swoim foteliku? Ja to mam obsesje żeby dziecko w ogóle długo nie siedziało w foteliku bo mam wrażenie ze słabo oddycha przez to ze ma taka zgięta pozycje
Bo pierwszy fotelik jest od " zera do trzynastu kg" w ktorym dziecko jest w pozycji lezacej lub pol lezacej ze wzgledu na nie rozwiniete miesnie kregoslupa i karku ,czyli braku mozliwosci utrzymania glowy.W zyciu bym takiego malucha nie wlozyla do kolejnej grupy wagowej.nasz Matteo ma 8 miesiecy,pelza jak czolgista,siada,wspina sie w lozeczku,pomimo to widze ,ze jeszcze troche w maxi cosi spedzi,chociazby ze wzgledu na glowe,ktorej w trakcie snu nie jest w stanie utrzymac tak jak starsze szieci.
Bazylia napisala,ze nie bierze Basi w gondoli,a w fotelu z isofixem.Basia,z tego co pamietam to paru miesieczne dziecko.dlatego sie dziwie.

reklama
Do góry