reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Bo pierwszy fotelik jest od " zera do trzynastu kg" w ktorym dziecko jest w pozycji lezacej lub pol lezacej ze wzgledu na nie rozwiniete miesnie kregoslupa i karku ,czyli braku mozliwosci utrzymania glowy.W zyciu bym takiego malucha nie wlozyla do kolejnej grupy wagowej.nasz Matteo ma 8 miesiecy,pelza jak czolgista,siada,wspina sie w lozeczku,pomimo to widze ,ze jeszcze troche w maxi cosi spedzi,chociazby ze wzgledu na glowe,ktorej w trakcie snu nie jest w stanie utrzymac tak jak starsze szieci.
Bazylia napisala,ze nie bierze Basi w gondoli,a w fotelu z isofixem.Basia,z tego co pamietam to paru miesieczne dziecko.dlatego sie dziwie.
chodzi o to ze na wyjazd jada tylko z lupina wpinana w stelaz wozka, bez gondoli. Co onznacza ze i w podrozy i potem dziecko byloby ciagle w foteliku. O ilw to fotelik rozlladany do pozycji lezacej to ok, a jesli zwykly maxi cosi to bardzo slaby pomysl.

chodzi o to ze na wyjazd jada tylko z lupina wpinana w stelaz wozka, bez gondoli. Co onznacza ze i w podrozy i potem dziecko byloby ciagle w foteliku. O ilw to fotelik rozlladany do pozycji lezacej to ok, a jesli zwykly maxi cosi to bardzo slaby pomysl.
Aaaa,teraz zalapalam.
Bardzo slaby pomysl.Zgodze sie.Matteo po godzinie potwornie plakal,bo chcial spac ,a nie mogl sie wygodnie polozyc.Nie polecam

Z ta waga w ciąży też się zastanawiam, bo u mnie wg OM 14tc a ja nadal jestem na minusie z waga. Jak na początku straciłam 2.5kg to teraz już tak zostałam. Jem bardzo dużo, ale też dużo się ruszam, pracuję i chyba tak spałam. Brzucho już jest zauważalny, klienci podjerzliwie spoglądają, ale na razie chyba zakladaja, że się roztylam :p

Wczoraj na wizycie powiedzialam lekarzowi, ze tez mnie to martwi, ze w ogole nie przybieram na wadze a wczoraj byl 19+6 tc. Lekarz powiedzial ze nie ma sie czym martwic i najwazniejsze ze maluch sie dobrze rozwija i przybiera na wadze, a ja jeszcze mam czas na tycie i na pewno zaraz zaczne przybierac 😀 takze narazie wrzucilam na luz 🙈🙈🙈
Ile waży Twój maluszek ? Kiedy połówkowe masz ?

Z ta waga w ciąży też się zastanawiam, bo u mnie wg OM 14tc a ja nadal jestem na minusie z waga. Jak na początku straciłam 2.5kg to teraz już tak zostałam. Jem bardzo dużo, ale też dużo się ruszam, pracuję i chyba tak spałam. Brzucho już jest zauważalny, klienci podjerzliwie spoglądają, ale na razie chyba zakladaja, że się roztylam :p
Ja zaczelam z blizniakami tyc od 25-26 tydz.Na koncu mialam na plusie 17 kg ,10 dni po porodzie minus 20.tyle wody nazbieralam,masakra🙈

reklama
Do góry