reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny bo juz zglupialam i potrzebuje Waszej rady ;) zrobilam sobie taki domowy pasztet wczoraj a dzis doczytalam w necie, ze w ciazy nie mozna 🤦‍♀️to prawda? Nawet taki domowy? Jest tam troche wątróbki ale wiadomo, ze nie jakas mega ilosc...
A dzis jem szarlotke i jest cynamon w środku. I znow glupia mysl, a sprawdzę w necie. I niby cynamonu tez nie mozna 🤦‍♀️
Stosowalyscie sie az tak restrykcyjnie?? Ja myslalam, ze tylko surowe mieso, ryby, jajka i plesniowe sery....
mam jedna radę - nie czytaj internetu 😛

reklama
Dziewczyny bo juz zglupialam i potrzebuje Waszej rady ;) zrobilam sobie taki domowy pasztet wczoraj a dzis doczytalam w necie, ze w ciazy nie mozna 🤦‍♀️to prawda? Nawet taki domowy? Jest tam troche wątróbki ale wiadomo, ze nie jakas mega ilosc...
A dzis jem szarlotke i jest cynamon w środku. I znow glupia mysl, a sprawdzę w necie. I niby cynamonu tez nie mozna 🤦‍♀️
Stosowalyscie sie az tak restrykcyjnie?? Ja myslalam, ze tylko surowe mieso, ryby, jajka i plesniowe sery....
ja pasztetu nie jadlam. Uwielbiam, cierpialam, ale nie jadlam. Ani niepasteryzowanego sera, mleka, surowych mies i ryb to wiaodmo. O cynamonie nie slyszlalam. Na pewno znajdziesz i opinie, ze nie wolno i opinie - ja jadlam i jest ok. Tylko Ty mozesz zadecydowac czy nie jedzenie danej rzeczy to przesada czy lepiej dmuchac na zimne.

ja pasztetu nie jadlam. Uwielbiam, cierpialam, ale nie jadlam. Ani niepasteryzowanego sera, mleka, surowych mies i ryb to wiaodmo. O cynamonie nie slyszlalam. Na pewno znajdziesz i opinie, ze nie wolno i opinie - ja jadlam i jest ok. Tylko Ty mozesz zadecydowac czy nie jedzenie danej rzeczy to przesada czy lepiej dmuchac na zimne.
Dzieki!

a dlaczego właściwie domowego pasztetu nie można? 🤔

Wątroba metabolizuje w organizmie substancje toksyczne. A więc zależy czym było karmione zwierzę.

Osobiście bym zjadła bo ile tam może byc tych substancji a w dodatku taki domowy😉😋
No wlasnie nie dalam jakos duzo watrobki ;) jakbym wiedziała, ze nie mozna to bym w ogole zrezygnowala. Wiadomo, ze na pewno lepszy niz taki kupowany bo wiesz jakie mieso jest w srodku.

reklama
No wlasnie nie dalam jakos duzo watrobki ;) jakbym wiedziała, ze nie mozna to bym w ogole zrezygnowala. Wiadomo, ze na pewno lepszy niz taki kupowany bo wiesz jakie mieso jest w srodku.
Ja jem pasztet i pierwszy raz słyszę o pasztecie czy cynamonie!! Nie dajmy się zwarjowac..wiadomo surowe mięso ryby czy sery pleśniowe nie ,,ale inne rzeczy ..

Do góry