reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zerowanie na matkach to sie nazywa 🤔 😞
Niestety u nas to akurat zwiastowalo to problemy neurologiczne. Wszyscy pediatrzy uważali że to tylko refluks. Matka jest przewrazliwiona, jeszcze jak uslyszeli in vitro to dopiero mieli pole do popisu. A to była tylko padaczka. A ja jeszcze z filmikami chodziłam. Co do kopy to pół dnia się meczylam bo chciałam tylko bąka puścić i się nie dało :( jak jutro nie będzie lepiej to się pochlastam!!!!

reklama
Jejku dziewczyny a ja sie denerwuje bo Basia jakas za spokojna jest. Dużo śpi i prawie wcale nie placze :( to jej 2 ga doba ale Natalka to już chyba w tym czasie odpierdzielala.

Jejku dziewczyny a ja sie denerwuje bo Basia jakas za spokojna jest. Dużo śpi i prawie wcale nie placze :( to jej 2 ga doba ale Natalka to już chyba w tym czasie odpierdzielala.
Mój też był spokojny na początku a właśnie teraz świruje pawiana ze dwie godziny 🥴.
Baśka po prostu zbiera siły żeby ci z grubej rury dowalić 😜

No tak teraz to wiesz. Ale ile musiałaś przechodzić żeby Cię uspokoił i przekonał? Ja też przechodziłem bo to wszystko było dla mnie nowe. Myślę że z Basia będę siedzieć na tylko. Ale ja wolę się dopytać, pokazać niż coś przeoczyć.
Ja natomiast jestem zla na peduateow ze wszyscy mi Miskw leczyli na katar wlacznie ze sterydem a oba po prostu ma refluks.pierwszy laryngolog mi to powiedzial a ja dalej szukalam w dupie mozgu i dopiero drugi mi potwierdzil i opierdzielil ze dziecko mecze.
Daj spokuj ciesz sie ze masz grzeczne dziecko😁Tak mi wlasnie powiedziala polozna w szpitalu jak ja zappytala co jest mojemu dziecku ze cuagle spi.Ppoppatrzyla na mnie jak na wariata i powiedziala-niech sie pani cieszy ze ma pani grzeczne dziecko🤣

Ines przez 3 dni w szpitalu jadla co 2h i ciagle spala. Spalam i ogladam tv, luz totalny. Jak miala 2tyg to sie jej odmienilo i szogun do teraz, wiec daj jej cZas 😆

jasne, ale masa matek wyszukuje sobie sama cos takeigo, bo rehabilacja jest modna 🤦🏻‍♀️
Specjaliści są od tego aby ingerować czy leczyć jak naprawdę jest potrzeva wiec tu wina po obu stronach, no przecież 90% dzieci nie rodzi się z nieprawidłowym wedzidelkiem , przegięcie żeby prawie każdego niemowlaka na podcięcie kierować 🤔

reklama
Niestety u nas to akurat zwiastowalo to problemy neurologiczne. Wszyscy pediatrzy uważali że to tylko refluks. Matka jest przewrazliwiona, jeszcze jak uslyszeli in vitro to dopiero mieli pole do popisu. A to była tylko padaczka. A ja jeszcze z filmikami chodziłam. Co do kopy to pół dnia się meczylam bo chciałam tylko bąka puścić i się nie dało :( jak jutro nie będzie lepiej to się pochlastam!!!!
Całe tabuny mam chodzi z dziećmi prywatnie do fizjoterapeutów, a oni chętnie przyjmują dzieci na ćwiczenia. W pierwszej kolejności trzeba udać się do neurologa, bylam na kilku takich wizytach, jest to najlepszy adres. Skierowała mnie pediatra. Choć mieliśmy odstępstwa w rozwoju to według neurologa nie było potrzeby rehabilitacji.
Jeszcze znam przypadek dziecka, tata fizjoterapeuta, nie rozpoznał padaczki u swojego syna, ataki były ciężkie do zauważenia, dopiero nauczycielka w szkole odkryła problem.

Do góry