reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Szanse małe, że wyjdzie ok aleee nie ma co się za bardzo zamartwiać. Wizyta u diabetologa Ci pomoże ,bo prawdopodobnie wskaże Ci jak postępować z tym cukrem. Chodzi o to żeby dziecko nie uroslo za duże albo zeby później nie miało problemu z cukrem także spokojnie cukier to raczej nie powód żeby nie donosić ciąży. Ja przed ciążą mialalm takie cukry na czczo jak Ty i nikt nie zwracał na to uwagi a w ciąży już było źle że względu na dziecko. I na krzywej wyszedł mi tylko za wysoki cukier na czczo ale wizyty u diabetologa musiałam regularnie co miesiąc odbywać już do końca nawet jak cukier był ok i wiadomo było od czego.
A probowalas sposobu z tą późną kolacją?
no nie licze na to ze przy krzywej nagle wyjdzie mi na czczo ok. Bo niby czemu....

tak, o 22 kanapkę z chleba zytniego salaty chudej wedliny papryka pomidor ogorki kiszone.... i w domu na glukometrze o 6.20 - 90, w labo o 7.30 - 102 🤦‍♀️

Poprzednio zjadlam o 19.15 kolacje. a na drugi dzien w domu 7.30 - 99, w labo 103...

reklama
W drugiej i kolejnej ciąży szybciej się czuje ruchy. Ja się zastanawiam jak to jest czuć ruchy 2 dzieci. Dla mnie to jakiś kosmos bo Baska jak da czasu to cały brzuch wywraca mi się do góry nogami. Kochana tyle razy miałam się zapytać jak w tym roku twój ogród i różyczki?
Właśnie trzeba było nosić małego dziada na rękach z 1,5 godziny 🤦. I jeszcze coś tam się teraz rzuca w łóżeczku 🥴
A z ogrodem to będzie dużo pracy na wiosnę bo na jesień nic nie robiłam. Może w kwietniu mały pozwoli choć na podstawowe prace🤔. Najwyżej nie obetnę róż i będą większe chaszcze. Mnie to już chyba nic nie rusza bo ten je.bany kret mi wszystko ryje od jesieni 🥴. Nawet nauczyłam się patrzeć na te kopce bez emocji 🙄

a ja pamiętam ze kawy nie może się napić, tylko lata i chwasty wyrywa hehe. Muszę kiedyś wrzucić fotkę mojego ogrodu, jeny nie wiem jak tam będę żyła, ściernisko, przeprowadzamy się za jakieś dwa miesiące.
Aj tam ściernisko - ja ci zazdroszczę 🤩 Spójrz na to inaczej. Przekopiesz wszystko i juz masz czyste pole do popisu 🤩. Ale ja bym tak chciała 🤩 Znów mieć pusto i od nowa sobie wszystko posadzić 🤩

Tęsknię często też za starym życiem. Najbardziej za bieganiem, długimi kapielami, lampka i dwoma lampka i winka :) uroda i figura :) praca i zamieszaniem. Nawet z Łukaszem jest teraz trochę inaczej. A już najbardziej tęsknię za tym Jak to jest nie być w ciąży:) przecież ja dwa lata ciurkiemw ciąży jestem;)
Bo ty to taka zachłanna jesteś 😂. Od razu sobie drugie zrobiłaś 😂. Psiocha swedziala i są efekty 😂

no nie licze na to ze przy krzywej nagle wyjdzie mi na czczo ok. Bo niby czemu....

tak, o 22 kanapkę z chleba zytniego salaty chudej wedliny papryka pomidor ogorki kiszone.... i w domu na glukometrze o 6.20 - 90, w labo o 7.30 - 102 🤦‍♀️

Poprzednio zjadlam o 19.15 kolacje. a na drugi dzien w domu 7.30 - 99, w labo 103...
Czyli właściwie bez różnicy. Szukaj dobrego diabetologa 😉

Czyli właściwie bez różnicy. Szukaj dobrego diabetologa, będzie dobrze 😉

Ostatnia edycja:
reklama
Tyle ciuchów wyrzucilam. Sukienka rozm 34 😂😂😂 nie ma się conoszukiwac już raczej nie wejdę. @Fredka A pamiętasz jak kiedyś robilam porzadek w szafie i pojechalam samochodem wrzucic ubrania do tego wielkiego kosza z PCPR i razem z ubraniami wrzuciłam kluczyki od samochodu :) U mnie teraz zamiast sukienek króluje takie pączusie:)

Załączniki

• 20220128_093208.jpg
    20220128_093208.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 97
  • 20220128_093247.jpg
    20220128_093247.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 97
  • 20220122_190732.jpg
    20220122_190732.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 98
Do góry