reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kochane, u mnie znowu glukoza na czczo 102... we czwartek robie krzywą, jest jakas szansa ze wyjdzie ok? Czy jak na czczo będzie znow zła a reszta ok to i tak skieruja do diabetologa? Co sie pozniej z tym cukrem robi? Dodajcie otuchy że da sie z tym cos zrobic i donosic ciążę.. bo juz w panike lekko wpadam.🤦‍♀️

Kochane, u mnie znowu glukoza na czczo 102... we czwartek robie krzywą, jest jakas szansa ze wyjdzie ok? Czy jak na czczo będzie znow zła a reszta ok to i tak skieruja do diabetologa? Co sie pozniej z tym cukrem robi? Dodajcie otuchy że da sie z tym cos zrobic i donosic ciążę.. bo juz w panike lekko wpadam.🤦‍♀️
Lepiej być pod opieką diabetologia. To przecież nic złego. Jeśli chodzi o cukrzycę ciążowe to spokojnie są na to sposoby :) tylko trzeba się pilnować. Może będziesz musiała robić zastrzyki z insuliny.

Za chwilę , znaczy nieco dłuższą, też sie ogarniesz z dziećmi i wrócisz do pracy. Nie tęsknisz za pracą, bo ja baaaardzo, nie mogę żyć tylko w domu, choćby był ze złota.
Tęsknię często też za starym życiem. Najbardziej za bieganiem, długimi kapielami, lampka i dwoma lampka i winka :) uroda i figura :) praca i zamieszaniem. Nawet z Łukaszem jest teraz trochę inaczej. A już najbardziej tęsknię za tym Jak to jest nie być w ciąży:) przecież ja dwa lata ciurkiemw ciąży jestem;)

Lepiej być pod opieką diabetologia. To przecież nic złego. Jeśli chodzi o cukrzycę ciążowe to spokojnie są na to sposoby :) tylko trzeba się pilnować. Może będziesz musiała robić zastrzyki z insuliny.
jestem kurcze na diecie... ale tez biore gigantyczne dawki proga... moze to od tego.. przed ciaza jadlam duzo gorzej a nigdy 100 nie przekraczałam😔

Tęsknię często też za starym życiem. Najbardziej za bieganiem, długimi kapielami, lampka i dwoma lampka i winka :) uroda i figura :) praca i zamieszaniem. Nawet z Łukaszem jest teraz trochę inaczej. A już najbardziej tęsknię za tym Jak to jest nie być w ciąży:) przecież ja dwa lata ciurkiemw ciąży jestem;)
chwila przerwy na porod byl i poki brzuszek wyskoczyl drugi🙂 ale jest nadzieja ze za niedługo urodzisz i zwolni sie brzusio😘 ja dalej jestem w szoku ze jak weszlam na forum w lutym 21 to zaraz urodziłas, a teraz jak wróciłam na forum ciężarówek to Ty znow jestes w ciazy i to naturalnej🥰🥰🥰🥰

jestem kurcze na diecie... ale tez biore gigantyczne dawki proga... moze to od tego.. przed ciaza jadlam duzo gorzej a nigdy 100 nie przekraczałam😔
Szkoda zevprzed ciaza teho nie monitorowalas. Bo moglas brac metformine i byc moze nic by sie nie dzialo. Ponad 100 to jeszcze nie jest nic strasznego ale juz trzeba to monitorowac. A w jakiej postaci masz prog? Wiem że prolutex to mega cukier. Ogólnie masz rację progesteron to dużo cukru.

chwila przerwy na porod byl i poki brzuszek wyskoczyl drugi🙂 ale jest nadzieja ze za niedługo urodzisz i zwolni sie brzusio😘 ja dalej jestem w szoku ze jak weszlam na forum w lutym 21 to zaraz urodziłas, a teraz jak wróciłam na forum ciężarówek to Ty znow jestes w ciazy i to naturalnej🥰🥰🥰🥰
Ja sama jestem w szoku pomimo tego że zaraz rodze :) tak bardzo marzylam o ciąży A teraz nie mogę się doczekać kiedy to się skończy:) życie jest dziwne. Ja mogę sobie robić plany A wszystko i tak idzie swoim torem. A Ty nie panikuj, nie jest źle naprawdę.

Szkoda zevprzed ciaza teho nie monitorowalas. Bo moglas brac metformine i byc moze nic by sie nie dzialo. Ponad 100 to jeszcze nie jest nic strasznego ale juz trzeba to monitorowac. A w jakiej postaci masz prog? Wiem że prolutex to mega cukier. Ogólnie masz rację progesteron to dużo cukru.
mialam przy 4 stymulacji 100 ale doktorek mimochodem rzucił ze wysoki cukier i tyle. Przed ciaza mialam 78, 89, 90, 99 wszyscy mówili ze w normie i czego sie czepiam...no było w normie dla zwykłego człowieka.
Ja mam 3x200mg podjezykowa, 3x200mg lutinus i 1x prolutex i 3x2 estrofem wiec nie wiem na ile to ma wplyw...

reklama
mialam przy 4 stymulacji 100 ale doktorek mimochodem rzucił ze wysoki cukier i tyle. Przed ciaza mialam 78, 89, 90, 99 wszyscy mówili ze w normie i czego sie czepiam...no było w normie dla zwykłego człowieka.
Ja mam 3x200mg podjezykowa, 3x200mg lutinus i 1x prolutex i 3x2 estrofem wiec nie wiem na ile to ma wplyw...
Szanse małe, że wyjdzie ok aleee nie ma co się za bardzo zamartwiać. Wizyta u diabetologa Ci pomoże ,bo prawdopodobnie wskaże Ci jak postępować z tym cukrem. Chodzi o to żeby dziecko nie uroslo za duże albo zeby później nie miało problemu z cukrem także spokojnie cukier to raczej nie powód żeby nie donosić ciąży. Ja przed ciążą mialalm takie cukry na czczo jak Ty i nikt nie zwracał na to uwagi a w ciąży już było źle że względu na dziecko. I na krzywej wyszedł mi tylko za wysoki cukier na czczo ale wizyty u diabetologa musiałam regularnie co miesiąc odbywać już do końca nawet jak cukier był ok i wiadomo było od czego.
A probowalas sposobu z tą późną kolacją?

Do góry